https://aromamagic.com/product....s/insta-radiance-gre
https://aromamagic.com/product....s/insta-radiance-gre
https://aromamagic.com/product....s/almond-nourishing-
https://aromamagic.com/product....s/almond-moisturisin
https://aromamagic.com/products/mineral-glow-scrub
https://aromamagic.com/products/aloe-vera-cleanser
Corespondentul de război al Radio România în Ucraina a spus că Kievul bombardează blocurile propriilor cetățeni. Ucrainenii nu mai în cred în propaganda oficială!
Jurnalistul Mario Balint (foto), corespondent de război al Radio România Actualități (RRA) - postul de radio al statului român - în Ucraina, a făcut câteva afirmații interesante în emisiunea „Drept la Țîntă", de la postul bănățean 9TV.
Mario Balint a spus, referitor la declarațiile despre pace ale lui Vasile Dîncu,fostul ministru al apărării, că o negociere între marile puteri va trebui să aibă loc, iar „Ucraina nu este decât un instrument" prin care se „stabilesc parametrii acestei păci".
„Este clar că Ucraina are nevoie de pace la un moment dat și pacea nu poate fi negociată decât de marile puteri, SUA, în primul rând și Rusia. Europa, mai târziu, este doar un ataș la motocicleta de război a SUA.
Această negociere va trebui să aibă loc la un moment dat, iar Ucraina nu este decât un instrument prin care se stabilesc parametrii acestei păci. Dar o negociere va trebui să existe. Dacă ați fost atenți, în ultimele zile s-au deschis canalele de comunicare, care au fost închise timp de 8 luni, între miniștrii apărării din SUA și Rusia.
Practic, aceste canale diplomatice, nu au sunat niciodată înalților oficiali și acum au început să sune. Este un semnal că se vor discuta anumite aspecte, în detaliu.
Vasile Dîncu a fost decorativ, așa cum au fost și alții miniștri ai apărării în România. În ultimii 20 de ani, de când România trimite trupe în cadrul coalițiilor multinaționale, România a avut doar doi miniștri ai apărării: Ioan Mircea Pașcu și Sorin Frunzăverde. În rest, doar politruci plasați în fruntea acestui minister", a spus Mario Balint la emisiunea realizată de jurnalistul Cosmin Țîntă.
Comentând zvonurile privind folosirea României pentru un atac asupra Rusiei, jurnalistul RRA consideră că rușii nu vor ataca un teritoriu al NATO, dar trebuie ținut cont de istorie: România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, iar în 1941, Germania a declanșat atacul asupra URSS și din țara noastră.
„Rusia nu cred că va ataca niciodată un teritoriu al NATO, fie că e vorba de Polonia, România sau Țările Baltice, se declanșează ceva mai urât decât este acum.
România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, în momentul de față. Operațiunea „Barbarossa", din 1941, s-a declanșat și de pe teritoriul României", a explicat Mario Balint.
Prezent cu regularitate în Ucraina, în prima linie, Mario Balint a spus că războiul este altfel decât este anunțat la televizor. Jurnalistul a spus că ucrainenii de rând nu mai cred în „propaganda oficială" a Kievului, dar nici în promisiunile rușilor.
La un moment dat, Balint a spus că ucrainenii își bombardează blocurile propriilor cetățeni. Întrebat explicit de către moderator, jurnalistul a răspuns „Absolut":
„Războiul la fața locului arată altfel decât la televizor. Nu se compară cu ce vedem la televiziunile de știri, pentru că propaganda a ajuns la o dimensiune pe care n-aș fi anticipat-o cu câțiva ani de zile în urmă. Nici ucrainenii de rând, care suportă direct costurile acestui conflict, nu mai cred în propaganda oficială ucraineană. Posturile de televiziune sunt conectate la postul oficial și buletinele de știri se fac organizat, în mod unitar, pentru toate televiziunile. Și nu-i mai cred nici pe ruși, care și-au luat anumite angajamente față de populațiile din cele patru regiuni și acum nu se țin de cuvânt.
Ca un exemplu direct: eram la Korabielnîi, o suburbie a Nikolaevului, la 16 km spre Herson și la 60 de km de capitala provinciei (Herson), acest mic orășel muncitoresc este lovit aproape zilnic de rachete rusești. Blocurile sunt lovite la etajele superioare, în partea stângă, atunci când rușii sunt în ofensivă și sunt lovite la parter și etajul unu în partea dreaptă, atunci când sunt în retragere. Oamenii de acolo ne spun: noi avem indicator al situației de front, știm exact ce se întâmplă, după cum cad rachetele.
„Rachetele vin toate părțile pe blocurile sărmanilor oameni"
Absolut.
„Inclusiv din partea ucraineană"
Absolut!"
https://www.ziuanews.ro/stiri/....corespondentul-de-r-
Ce spun rușii folosind documente oficiale: "Americanii fură zilnic 80% din producția de hidrocarburi a Siriei!"
Entitățile controlate de SUA exportă în mod ilegal 80% din producția zilnică de hidrocarburi a Siriei, a declarat joi șeful Centrului de coordonare interdepartamental rus pentru întoarcerea refugiaților în Siria, colonelul Oleg Gorshenin.
Gorshenin a citat date de la Ministerul Sirian al Petrolului și Resurselor Naturale. Potrivit acestora, entitățile controlate de SUA exportă ilegal până la 66.000 de barili de petrol pe zi, care reprezintă 80% din hidrocarburile produse în țară. „Amploarea furtului a atins un punct culminant. Problemele umanitare persistă în țară ca urmare, inclusiv lipsa de energie, alimente, apă și bunuri esențiale", a menționat el.
Rusia și Siria „condamnă cu fermitate prezența ilegală a contingentelor militare ale statelor străine pe teritoriul statului suveran sirian și jefuirea resurselor naturale aparținând poporului sirian de către acele state ocupante", a spus Gorșenin. „Suntem în favoarea măsurilor stricte ale comunității globale pentru a preveni <...> contrabanda", a adăugat el.
https://www.ziuanews.ro/stiri/....ce-spun-ru-ii-folosi
Investitori chinezi acuză regimul Zelenski de "prădarea activelor internaționale ale Chinei"!
Investitorii chinezi din Motor Sich, un producător ucrainean de motoare de avioane, au acuzat regimul Zelensky de „prădarea activelor internaționale ale Chinei", a declarat miercuri un reprezentant al companiei într-o declarație pe WeChat.
„Din 2020, guvernul ucrainean a creat continuu probleme, a acuzat, a suprimat și a persecutat investitorii chinezi și chiar a impus fără niciun motiv sancțiuni economice speciale împotriva investitorilor, cu scopul de a folosi mijloace ilegale pentru a naționaliza Motor Sich PJSC și a jefui fără rușine bunurile internaționale ale Chinei. ", se spune în comunicat.
„Drepturile și interesele legitime ale investitorilor chinezi au fost încălcate în mod semnificativ, ceea ce a dus la pierderi economice considerabile", a scris reprezentantul companiei.
În 2016, 56% din acțiunile Motor Sich, unul dintre cei mai mari producători de motoare pentru avioane și turbine industriale cu gaz, au fost vândute unui investitor chinez, dar afacerea a fost blocată de autoritățile ucrainene.
Anterior, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori din Ucraina a publicat o rezoluție privind naționalizarea forțată a acțiunilor Ukrnafta, Ukrtatnafta, Motor Sich, AvtoKrAZ și Zaporizhtransformator. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, a declarat că întreprinderile strategice ucrainene precum Ukrnafta şi Motor Sich au fost transferate sub controlul ministerului apărării ţării.
https://www.ziuanews.ro/extern....e/investitori-chinez
Joe Biden insinuează ca Elon Musk e agent extern sub acoperire si un potential asasin economic al SUA!
Legăturile lui Elon Musk cu alte ţări 'merită să fie examinate", a declarat preşedintele american Joe Biden, care a fost foarte prudent în declaraţiile sale atunci când a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă preluarea platformei Twitter de către miliardar reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA, din moment ce este implicat şi un prinţ saudit.
„Credeţi că Elon Musk este o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA, iar SUA - şi cu mijloacele de care dispuneţi - ar trebui să investigheze preluarea Twitter, comună cu guverne străine, care îi include pe saudiţi?" - a fost întrebarea pe care o jurnalistă i-a adresat-o lui Joe Biden.
Preşedintele SUA - a cărui relaţie cu saudiţii are propriul istoric dureros - a oftat, apoi a râs şi a făcut o pauză alegându-şi cu foarte mare grijă cuvintele: „Cred că...cooperarea lui Elon Musk şi relaţiile sale tehnice cu alte ţări merită să fie analizate. Dacă face sau nu ceva nepotrivit... merită analizat. Şi asta este tot ce voi spune", a răspuns Joe Biden.
Prinţul saudit Al-Waleed bin Talal s-a implicat în preluarea Twitter de către şeful companiei Tesla. Prinţul Al-Waleed şi-a transferat cele aproape 35 de milioane de acţiuni - valorând aproape 1,9 miliarde de dolari - pe care le deţinea deja la reţeaua socială către noua companie a lui Elon Musk, direct şi prin intermediul holdingului său KHC, devenind astfel al doilea cel mai mare acţionar al grupului, cu 4 la sută din acţiuni.
La scurt timp după preluarea Twitter, la sfârşitul lunii octombrie, senatorul democrat Chris Murphy scria pe Twitter: „Ar trebui să fim îngrijoraţi de faptul că saudiţii, care au în mod clar un interes în suprimarea exprimării politice şi în influenţarea politicii americane, sunt acum al doilea cel mai mare proprietar al unei platforme sociale importante". Senatorul a anunţat că a cerut Comisiei pentru Investiţii Străine a Senatului să deschidă o anchetă privind „implicaţiile pentru securitatea naţională ale preluării saudite a Twitter".
Prinţul Al-Waleed bin Talal este nepotul primului monarh al Arabiei Saudite, regele Abdulaziz Saud. În anii 80, el şi-a făcut studiile superioare în Statele Unite şi apoi s-a întors în Arabia Saudită unde a început o carieră de afaceri, fondând Kingdom Holding Company (KHC), un grup saudit care investeşte în hoteluri, proprietăţi imobiliare şi companii cotate la bursă din întreaga lume. Considerat unul dintre cei mai bogaţi investitori din lume, averea lui Al Waleed bin Talal este estimată la 16 miliarde de dolari. I se mai spune şi „Warren Buffet" al Arabiei Saudite, fiind inclus pe lista „Time" a celor mai influenţi oameni din lume.
În 2017, Al Waleed şi alţi saudiţi proeminenţi au fost arestaţi în Arabia Saudită, în cadrul unei epurări pe care guvernul saudit a caracterizat-o drept campanie anticorupţie. A fost practic prima acţiune prin care a ieşit în evidenţă prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, cel care, un an mai târziu, ordona asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, un scandal ce a înrăutăţit relaţiile Riadului cu Statele Unite. Preşedintele Joe Biden, care în campania electorală promisese să trateze Arabia Saudită ca pe un stat „paria", a fost nevoit anul acesta să-şi calce cuvântul şi se întâlnească personal cu Mohammed bin Salman pentru a-i cere să crească producţia de petrol, în speranţa că va mai domoli preţul combustibililor. Întâlnirea, care a stârnit controverse la Washington din partea apărătorilor drepturilor omului, s-a dovedit în cele din urmă a fi fost un eşec, pentru că prinţul moştenitor saudit nu a crescut producţia, făcând pe placul Rusiei.
Până de curând nearătându-se preocupat de problemele politice şi geopolitice, Elon Musk şi-a exprimat în ultima vreme punctul de vedere cu privire la mai multe subiecte importante, printre care războiul din Ucraina şi tensiunile dintre China şi Taiwan.
Miliardarul a propus o soluţie de pace în Ucraina, care ar fi implicat cedarea definitivă a Crimeei către Rusia, „pentru a repara greşeala istorică a lui (Nikita) Hruşciov", precum şi organizarea unui referendum real în regiunile predominant rusofone ale ţării pentru a decide asupra viitorului acestor părţi ale teritoriului ucrainean. Propunerea sa a scandalizat Kievul, care până atunci îi era recunoscător lui Elon Musk pentru faptul că i-a pus la dispoziţie gratuit reţeua sa de minisateliţi Starlink, ceea ce a permis armatei ucrainene să aibă conexiune la internet după invazia rusă din 24 februarie. La scurt timp după acest scandal pe care l-a stârnit Elon Musk, s-a aflat că miliardarul ar fi cerut bani de la Pentagon pentru a sprijini în continuare Ucraina cu reţeaua sa Starlink. Ulterior, cel mai bogat om al planetei a revenit şi a anunţat că va ajuta în continuare gratis Ucraina, chiar dacă are pierderi.
În ceea ce priveşte Taiwanul, Elon Musk s-a pronunţat în favoarea unei reunificări cu China, în urma unor negocieri între cele două părţi. China este cea mai mare piaţă pentru Tesla, iar compania are o fabrică în Shanghai. În ambele cazuri, comentariile omului de afaceri au stârnit reacţii pozitive atât la Moscova, cât şi la Beijing. În plus, în ajunul alegerilor de la mijlocul mandatului prezidenţial din SUA, desfăşurate marţi, miliardarul a îndemnat electoratul să voteze pentru republicani, pentru a avea un echilibru al puterii între Congres şi administraţia democrată de la Casa Albă.
#biden #elonmusk
https://www.ziuanews.ro/extern....e/joe-biden-insinuea
Războiul pe "energia verde": SUA vrea sa bage in faliment economiile UE pe motive climatice și pe 400 de miliarde de dolari!
Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou război comercial cu Statele Unite, după ce Washingtonul a aprobat Actul de Reducere a Inflației menit să ajute producția națională, a informat miercuri ziarul spaniol Diario.
Conform acestui act, autoritățile americane urmează să aloce aproximativ 400 de miliarde de dolari pentru politicile climatice și energetice. Legea promovează în special tranziția la energia verde, afectând astfel sectorul auto european, care este foarte important în țări precum Germania și Franța, scrie ziarul. Comisia Europeană consideră că planurile președintelui american Joe Biden de a promova vehiculele electrice discriminează producătorii străini.
În special, potrivit unui document transmis agenției EFE, Bruxelles-ul a fost alarmat de nouă prevederi privind creditele fiscale. Săptămâna trecută, reprezentanții UE și SUA au avut o întâlnire, care s-a încheiat fără concluzii. Negociatorii europeni consideră că legea promovată de Washington este inacceptabilă.
După cum a declarat mai devreme primul adjunct al șefului Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, un grup de lucru special a fost creat în urmă cu o lună pentru a afla de ce este îngrijorată Uniunea Europeană cu privire la Legea SUA pentru Reducerea Inflației și cum poate fi rezolvată. „Asta este ceea ce căutăm în cele din urmă: ca UE să fie, ca aliat apropiat al SUA, într-o poziție care este mai asemănătoare cu cea a Mexicului și a Canadei", a spus Dombrovskis marți.
https://www.ziuanews.ro/extern....e/r-zboiul-pe-energi