Șeful FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii
Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI) a explicat recent modul cum monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) pot fi programate pentru a stabili ce anume vor putea sau nu cumpăra oamenii și a insistat că ele ar trebui utilizate împreună cu un sistem de credit social în stil chinezesc, scrie expose-news.com.
Spre deosebire de criptomonedă, care este privată, Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC) va fi emisă și controlată chiar de băncile centrale.
În multe privințe, vor fi la fel ca bancnotele, dar fiecare tranzacție va fi monitorizată pentru a urmări conformitatea.
Vineri, 14 octombrie, FMI a transmis o întâlnire cu tema „Monedele digitale ale băncii centrale pentru incluziunea financiară: riscuri și recompense”.
La întrunire au vorbit Majestatea Sa Regina Máxima a Olandei, care este și Avocatul Special pentru finanțare incluzivă pentru dezvoltare, al Secretarului General al ONU, Kristalina Georgieva, director general al FMI și Bo Li, director general adjunct, și Cecilia Skingsley, directorul Centrului de inovare al BIS (Bank for International Settlements).
Tema întâlnirii a fost despre incluziunea financiară globală. Ei speră că monedele digitale ale băncilor centrale vor fi instrumente accesibile, acceptate pe scară largă și sigure, care vor rezolva unele dintre problemele legate de incluziunea financiară, printre altele.
Bi Li, directorul general adjunct al FMI, a explicat cum pot fi programate CDBS:
„Contractul inteligent va permite funcții țintite legate de politici [sociale], cum sunt plățile pentru asistență socială, cupoane de consum, bonuri de masă etc. Cu ajutorul CBDC-urilor, putem controla cu precizie ceea ce pot oamenii deține sau nu. De asemenea, [putem controla] și pentru ce fel de utilizare pot fi programați acești bani, de exemplu doar pentru mâncare.”
Bo li a adăugat că, datorită acestei posibilități de programare, agențiile guvernamentale ar putea direcționa cu exactitate pachete de asistență către oamenii potriviți.
De asemenea, CBDC vor funcționa și cu alte politici precum identitățile digitale și portofelele digitale.
Planul merge mână în mână cu ceea ce a declarat Grupul Băncii Mondiale în noiembrie 2021. „Verificarea identității digitale este esențială pentru funcționarea CBDC-urilor, în special în tranzacțiile transfrontaliere. Activele digitale tranzacționabile trebuie să fie în legătură cu un sistem de identitate digitală, care, la rândul său, va fi conectat la un sistem automat de verificare KYC și AML/CFT. Acesta este un pas fundamental pentru utilizarea potențială a CBDC-urilor, iar evoluțiile emergente în tehnologia în domeniul reglementării și conformității ar putea fi de folos în experimentele băncilor centrale în zona monedei digitale.”
Bo li a descris un CBDC ca pe un ecosistem, spunând că datele pe care le-ar produce ar fi foarte valoroase pentru terți.
La întrebarea cum ar putea fi utilizate aceste date despre tranzacții, Bo Li a explicat: „Pot să vă dau un exemplu: în China, aceste date despre tranzacții pot fi utilizate de furnizorii de servicii în subscrierea de credite”.
Subscrierea este procesul prin care creditorul decide dacă un solicitant este solvabil și poate primi un împrumut.
„Acele date despre tranzacții în ceea ce privește câte cafele beau în fiecare zi, de unde cumpăr cafeaua, dacă folosesc UBER în fiecare zi și ce ore de lucru am. Aceste date nontradiționale pot fi foarte utile pentru furnizorii de servicii financiare pentru a-mi stabili un scor de credit și, pe baza acelui scor de credit, furnizorii de servicii îmi pot acorda o linie de credit fără niciun efort al [întâlnirii] față în față.”
Este un program după modelul chinezesc, dar fiecare țară va avea opțiunea să îl implementeze diferit. Va exista o intimitate limitată. FMI, Banca Mondială și BRI administrează, de asemenea, multe bănci centrale pentru aceste noi produse.
Cu privire la problema confidențialității datelor, Cecilia Skingsley, directorul BIS Innovation Hub a explicat că „merită să renunțăm un pic la confidențialitate pentru a obține securitate”.
Am mai auzit asta, nu-i așa?
Potrivit președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, CBDC-urile nu vor fi anonime și vor fi verificate pentru identitate, astfel că tranzacțiile vor fi făcute publice probabil către acești terți.
Să nu uităm că la începutul acestui an, la Summitul Guvernului Mondial, intitulat „Noua Ordine Mondială”, economistul Pippa Malmagren a lăsat să-i iasă porumbelul din gură când a spus că: „Suntem în pragul unei schimbări uriașe; suntem pe cale să abandonăm sistemul tradițional al banilor și să-l înlocuim cu unul nou, Digital Blockchain CBDC, care ne va oferi o mai mare claritate asupra fiecărei tranzacții.” Într-adevăr, fiecare tranzacție ar fi pusă la dispoziția băncilor centrale și a furnizorilor privați de servicii pentru acest punctaj de credit.
O altă caracteristică a CDBC este că, la fel ca în China, Occidentul global îți va putea închide portofelul digital dacă protestezi sau vorbești în mod negativ despre elitele globale.
Globaliștii vor structuri de control și dominanță centralizate, în care totul este urmărit și supravegheat, în loc de un sistem descentralizat și privat de bani și identitate digitală.
https://www.activenews.ro/exte....rne/Seful-FMI-Moneda
Nintendo of America president Doug Bowser has discovered that Animal Crossing: New Horizons will preserve to acquire regular updates in 2021, just like we've got visible this year.
https://www.lolga.com/
Un STUDIU INTERNAȚIONAL dă alarma cu privire la tehnologia 5G: Implicații uriașe în procesul de carcinogeneză și deteriorarea ADN-ului
Autorii unui studiu publicat marți au lansat o serie de avertismente cu privire la riscurile expunerii la radiațiile generate de tehnologia 5G și au declarat că cercetările lor arată că limitele de expunere existente pentru radiațiile wireless sunt dăunătoare pentru sănătatea umană, potrivit The Defender.
Comisia Internațională privind Efectele Biologice ale Câmpurilor Electromagnetice (ICBE-EMF) a realizat studiul, care a fost publicat în Environmental Health.
ICBE-EMF a solicitat o evaluare independentă a pericolelor și a impactului radiațiilor wireless, o campanie de informare a publicului cu privire la riscurile pentru sănătate asociate radiațiilor și "o amânare a implementării tehnologiilor wireless 5G până când siguranța va fi demonstrată și nu doar presupusă".
Într-un comunicat de presă al ICBE-EMF, Dr. Lennart Hardell, oncolog, autor a peste 100 de lucrări despre radiațiile neionizante și autorul principal al studiului, a declarat:
„Mai multe studii robuste efectuate pe oameni cu privire la radiațiile emise de telefoanele mobile au constatat riscuri crescute de tumori cerebrale, iar acestea sunt susținute de dovezi clare ale carcinogenității acelorași tipuri de celule constatate în studiile pe animale."
În interviurile acordate The Defender, Hardell și Joel M. Moskowitz, director al Centrului pentru sănătatea familiei și a comunității de la Facultatea de sănătate publică a Universității din Berkeley, California, au discutat despre concluziile studiului, despre noua inițiativă a ICBE-EMF de sensibilizare cu privire la riscurile 5G și au explicat cine este cel mai susceptibil la efectele potențial dăunătoare ale radiațiilor wireless.
Potrivit lui Moskowitz, expunerea la telefoane mobile și la alte dispozitivelor wireless ar trebui limitată, în special pentru femeile însărcinate și copii.
Hardell și Moskowitz - ambii asociați cu ICBE-EMF și cu studiul său - au acuzat, de asemenea, agențiile de reglementare, cum ar fi Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) și Comisia Internațională pentru Protecția împotriva Radiațiilor Neionizante (ICNIRP), că au ignorat riscurile - în ciuda sutelor de studii care indică pericolele expunerii la radiațiile wireless - și au solicitat acțiuni în justiție și o presiune publică sporită împotriva acestora.
ICBE-EMF se descrie ca fiind „un consorțiu multidisciplinar de oameni de știință, medici și profesioniști în domeniu care sunt sau au fost implicați în cercetări legate de efectele biologice și medicale ale frecvențelor electromagnetice de până la 300 GHz inclusiv".
Înființat în 2021, ICBE-EMF - care declară că sunt „dedicați asigurării protecției oamenilor și a altor specii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor neionizante" - a luat naștere din International EMF Scientist Appeal, o petiție semnată de peste 240 de oameni de știință.
Potrivit noului studiu ICBE-EMF, limitele de expunere la radiații de radiofrecvență (RFR) stabilite în anii 1990 de către FCC și ICNIRP „s-au bazat pe rezultatele unor studii comportamentale efectuate în anii 1980, care au implicat expuneri de 40-60 de minute la 5 maimuțe și 8 șobolani" - după care au fost aplicați „factori de siguranță arbitrari" „la un prag aparent al ratei de absorbție specifică (SAR)" de 4 wați pe kilogram”.
Potrivit unei fișe informative care însoțește publicarea studiului, acest lucru înseamnă că nu s-a pretins că există "efecte adverse asupra sănătății ca urmare a expunerii la RFR".
Documentul susține că aceste limite de expunere la radiații s-au bazat „pe două ipoteze majore" - că orice efecte biologice ale expunerii la radiații fără fir „se datorau încălzirii excesive a țesuturilor și că nu ar apărea efecte sub presupusul prag al ratei de absorbție -SAR" și „douăsprezece ipoteze care nu au fost specificate nici de FCC, nici de ICNIRP".
Limitele stabilite de FCC și ICNIRP ignoră, de asemenea, „ultimii 25 de ani de cercetări extinse privind RFR" care, potrivit studiului, „demonstrează că ipotezele care stau la baza limitelor de expunere ale FCC și ICNIRP nu sunt valabile și continuă să prezinte un prejudiciu pentru sănătatea publică" și „se bazează pe presupuneri false".
Aceste prejudicii, care au fost observate chiar și „sub pragul SAR presupus", includ: „inducerea non-termică a speciilor reactive de oxigen, deteriorarea ADN-ului, cardiomiopatie, carcinogenitate, deteriorarea materialului reproducător masculin și efecte neurologice, inclusiv hipersensibilitate electromagnetică", plus „creșterea riscului de cancer cerebral și tiroidian".
În ciuda acestor riscuri documentate, studiul explică faptul că, în 2020, FCC și ICNIRP „au reafirmat aceleași limite care au fost stabilite în anii 1990" - limite care „nu protejează în mod adecvat lucrătorii, copiii, persoanele hipersensibile și populația generală de expunerile la RFR pe termen scurt sau lung".
Potrivit comunicatului de presă al ICBE-EMF, FCC și ICNIRP „au ignorat sau au respins în mod necorespunzător sute de studii științifice care documentează efectele adverse asupra sănătății la expuneri sub doza de prag revendicată de aceste agenții", care „se bazează pe știința din anii 1980 - înainte ca telefoanele mobile să fie omniprezente".
Hardell și Moskowitz au declarat amândoi pentru The Defender că radiațiile wireless prezintă un risc mai mare pentru femeile însărcinate și copii. Moskowitz a spus că persoanele care sunt hipersensibile din punct de vedere electromagnetic sunt, de asemenea, deosebit de expuse riscului.
Cu toate acestea, ambii au recomandat ca toate persoanele să își reducă pe cât posibil expunerea la radiațiile wireless.
Moskowitz a dezvoltat o resursă online care compilează sfaturi și sugestii pentru ca persoanele să reducă expunerea la radiațiile wireless.
Recomandările includ păstrarea dispozitivelor, cum ar fi smartphone-urile și telefoanele fără fir, la distanță de corp și în special de cap, utilizarea acestor dispozitive în zonele în care există un semnal puternic, reducerea expunerii pasive la dispozitivele altor persoane și oprirea dispozitivelor wireless din casă la culcare.
Moskowitz a citat îngrijorări specifice cu privire la tehnologia 5G, declarând pentru The Defender:
„5G are multe caracteristici noi care nu au fost niciodată testate din punct de vedere al siguranței, inclusiv frecvențe diferite, noi scheme de modulație și de pulsare, formare de fascicule, rețele fazate și MIMO [multiple input, multiple output] masive. Au fost efectuate studii care testează unele frecvențe utilizate în 5G, dar nu și celelalte caracteristici care ar putea duce la expuneri scurte, dar de intensitate foarte mare. Proximitatea antenelor de celule mici în apropierea locurilor în care locuiesc și lucrează oamenii ar putea pune probleme de sănătate, pe lângă expunerea la radiațiile wireless de la telefoanele mobile 5G." a spus el.
Hardell a declarat că, în cazul tehnologiei 5G, „impulsurile pot fi extrem de mari și, de asemenea, pot fi adiționale: de la diferite surse [wireless]", adăugând că „riscurile nu sunt studiate, mai ales pe termen lung".
Potrivit lui Moskowitz, există un risc din punct de vedere al undelor milimetrice:
„Undele milimetrice (MMW) sunt absorbite în cea mai mare parte de pielea umană și în straturile de suprafață ale corneei. Astfel, pielea sau zonele apropiate de suprafața țesuturilor sunt țintele principale ale radiațiilor. Deoarece pielea conține capilare și terminații nervoase, bio-efectele MMW pot fi transmise prin mecanisme moleculare din piele, spre sistemul nervos.O astfel de expunere, scrie Moskowitz, poate duce la efecte termice (încălzire), provocând inițial o „senzație de căldură urmată de durere și daune fizice la expuneri mai mari" și, în cele din urmă, având un impact asupra „creșterii, morfologiei și metabolismului celulelor", inducând „producția de radicali liberi" și provocând deteriorarea ADN-ului.”
Potrivit Children's Health Defense (CHD), peste 1.500 de lucrări științifice demonstrează impactul biologic și medical al expunerii la câmpuri electromagnetice (CEM).
În august 2021, Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia a dat dreptate CHD în procesul intentat împotriva deciziei FCC de a nu revizui orientările sale privind sănătatea și siguranța în ceea ce privește 5G și tehnologia wireless, constatând că FCC nu a oferit o explicație pentru determinarea sa conform căreia orientările sale actuale oferă o protecție adecvată la radiațiile RF.
„Astfel, autoritățile de reglementare poartă „întreaga responsabilitate" pentru efectele nocive asupra sănătății cauzate de expunerea la radiații wireless”, a spus Hardell.
Potrivit oamenilor de știință amintiți mai sus, riscul de carcinogeneză este atât de periculos în contextul noii tehnologii 5G, încât acestea ar trebui să fie intre în prima grupă din IARC (International Agency for Research on Cancer).
#5g
https://www.activenews.ro/stir....i/Un-STUDIU-INTERNAT
https://www.greatassignmenthel....p.com/blog/research-
Războiul Lingourilor și Profeția lui Rothschild: Aliații lui Zelenski vând Aur – aliații lui Putin cumpără masiv
Aproape simultan cu Războiul din Ucraina a apărut un fenomen de proporții planetare: migrația aurului dintre Vest spre Est.
Numeroși investitori occidentali încearcă să scape de aur, iar cumpărătorii asiatici profită de scăderea prețurilor pentru a cumpăra cantități neobișnuit de mari de bijuterii, lingouri sau monezi de aur.
Bloomberg scrie:
„Mari volume de metal sunt scoase din seifurile centrelor financiare, cum este New Yorkul, și se îndreaptă spre est pentru a răspunde cererii pieței de aur din Shanghai sau a Marelui Bazar din Istanbul.”
Furnizorii au dificultăți să țină pasul cu creșterea neobișnuit de mare de aur de pe piețele asiatice.
În septembrie, prețul aurului pe piața din Shanghai a atins cel mai mare nivel din ultimii șase ani.
New Yorkul și Londra au raportat ieșirea a peste 527 de tone de aur din seifurile lor, de la sfârșitul lunii aprilie.
În același timp, importurile de aur ale Chinei au fost în august cele mai mari din ultimii patru ani.
În noua goană după aur, China este urmată de India, Turcia, Thailanda și Arabia Saudită.
Și cererea de argint este în creștere pe piețele asiatice, unde prețul acestui metal s-a triplat în ultimele luni, arată o analiză realizată de SchiffGold.
Revenind la aur, Turcia este țara care și-a mărit cel mai mult rezervele în 2022. În primele opt luni ale acestui an, a achiziționat 84 de tone – dintre care doar în august 8,9 tone.
Astfel, Turcia a ajuns acum să dețină 478 de tone de aur, cel mai mare nivel din trimestrul II al anului 2020.
Și India a cumpărat mult: rezervele sale au ajuns acum la 782,7 tone, pe locul 9 în lume. În ultimii cinci ani, India a achiziționat peste 200 de tone.
Alți mari cumpărători de aur în 2022 au fost Kazahstan, Uzbekistan, Qatar și Irak.
În Orient, cultul pentru aur este adânc înrădăcinat în toate păturile populației.
Un articol publicat de Seeking Alpha arată:
„Pentru milioane de oameni din Asia, aurul rămâne principala formă de economisire. Spre deosebire de Occident, unde financiarizarea a început de decenii și unde aurul a dispărut din viața cotidiană a oamenilor. Până când izbucnește o criză financiară.”
Publicația explică:
„În Occident, oamenii dețin aur fizic puțin sau deloc, când se simt în siguranță financiară. Oamenii din Răsărit au păstrat viziunea veche asupra aurului. Strămoșii lor au adunat aur și așa au fost învățați și ei. Cu credința că aurul nu își pierde din valoarea la care a fost cumpărat.”
De pildă, în India, aurul nu este considerat un lux. Chiar și cei mai săraci cumpără aur.
Gospodăriile indiene dețin circa 25.000 de tone de aur, dar cifra ar putea fi mult mai mare, dat fiind că piața neagră a aurului este înfloritoare.
Nu mai puțin de 87% din gospodăriile indiene dețin o anumită cantitate de aur.
În concluzie, în timp ce Occidentul se debarasează de aur pe măsură ce prețul metalului scade, investitorii și particularii din Orient profită și cumpără tot mai mult.
Fenomenul nu poate fi explicat de inflația care erodează valoarea banilor locali, pentru că și în Occident inflația face ravagii.
Interesant este că granița care îi delimitează pe Vânzătorii de Aur de Cumpărători este aproape identică celei dintre taberele care se opun în războiul din Ucraina.
Aliații occidentali ai Kievului vând aur, în vreme ce aliații asiatici ai Moscovei cumpără masiv.
În ciuda inflației galopante, a crizei economice generalizate și a supraîncălzirii Tiparniței de la Washington, Occidentul pare să creadă mai mult în Dolar (și monedele fiduciare) decât în Aur.
Orientul, în schimb, crede că a prins o oportunitate.
Aurul a devenit noul front al războiului pentru o Nouă Ordine Mondială.
În mod necesar, una dintre tabere se înșală fatal. Care?
Cu două zile înainte de invazia lui Putin în Ucraina, Nathaniel Rothschild scria pe Twitter:
„Vom asista la colapsul întregului sistem monetar internațional. Când spun asta, mă refer la prăbușirea încrederii în monedele de hârtie din lumea întreagă. Nu este doar moartea Dolarului sau eșecul Euro. Este o prăbușire a încrederii în toate monedele de hârtie.”
#gold
https://www.activenews.ro/opin....ii/Razboiul-Lingouri
Dr. Joseph Mercola: Cum pot căștile fără fir să creeze tulburări neurologice (I)
Căștile fără fir, precum popularele AirPods de la Apple, ar putea fi periculoase pentru sănătate, potrivit unei petiții semnate de 250 de oameni de știință, petiție semnalată de Dr. Joseph Mercola.
Petiția adresată ONU, inițiată de International Electromagnetic Field Alliance, atrage atenția asupra câmpurilor electromagnetice neionizante (EMF), care sunt utilizate de AirPod-uri și alte dispozitive Bluetooth, precum și de telefoanele mobile și Wi-Fi, care emit radiații de radiofrecvență (RFR).
Dispozitivele, care includ nu numai AirPod-uri, dar și alte căști Bluetooth fără fir, comunică între ele trimițând un câmp magnetic prin creier.
Un om de știință care a semnat petiția consideră că utilizarea căștilor fără fir echivalează cu un experiment uriaș și poate crește riscul de tulburări neurologice.
*
De la introducerea lor, au fost vândute peste 44 de milioane de AirPod-uri. Se estima că 80 de milioane vor fi vândute în 2020, dar cifra finală s-a ridicat la peste 100 de milioane.
Este o tehnologie atrăgătoare – care a fost transformată într-o „necesitate” atunci când Apple a eliminat mufa pentru căști de pe iPhone 7 –, dar poate veni cu un preț ridicat.
În petiția lor, oamenii de știință avertizează asupra pericolului cauzat de EMF.
Petiția, care a fost lansată inițial în 2015 și actualizată în 2019, este un apel internațional al oamenilor de știință care fac cercetări cu privire la efectelor asupra sănătății ale EMF neionizante.
Timp de zeci de ani, industria a susținut că radiațiile neionizante sunt inofensive și că singura radiație care trezește îngrijorări este radiația ionizantă.
Contrar a ceea ce susține industria, oamenii de știință afirmă:
„Pe baza cercetărilor publicate, revizuite de colegi, avem îngrijorări serioase cu privire la expunerea permanentă și în creștere la EMF generate de dispozitivele electrice și fără fir.
Acestea include – dar nu se limitează la – dispozitive care emit radiații cu radiofrecvență (RFR), cum sunt telefoanele celulare și fără fir și stațiile lor de bază, Wi-Fi, antene de transmisie, contoare inteligente și dispozitive de supraveghere pentru copii, precum și dispozitive și infrastructuri electrice utilizate în transmiterea de energie electrică, care generează câmp electromagnetic de frecvență extrem de joasă (ELF EMF).”
De asemenea, menționând clasificarea EMF, de către Agenția Internațională de Cercetare cu privire la Cancer, ca posibil cancerigen, oamenii de știință au declarat că numeroase publicații științifice arată că EMF afectează organismele la niveluri „cu mult sub” cele din majoritatea ghidurilor internaționale și naționale.
Printre riscurile potențiale ale expunerii se numără:
Cancer;
Stresul celular;
Creșterea radicalilor liberi nocivi;
Daune genetice;
Modificări structurale și funcționale ale sistemului reproducător;
Deficiențe de învățare și memorie;
Tulburări neurologice;
Efecte negative asupra bunăstării generale.
În petiție se arată că, prin refuzul de a lua măsuri, Organizația Mondială a Sănătății „nu își îndeplinește rolul de agenție internațională de sănătate publică majoră”, iar daunele cauzate de EMF „depășesc cu mult rasa umană, deoarece există dovezi din ce în ce mai mari de efecte nocive atât asupra vieții vegetale, cât și asupra animalelor.”
De ce căștile fără fir ar putea fi deosebit de periculoase
Joel Moskowitz, Ph.D., de la Universitatea din California, Berkeley, și unul dintre semnatarii petiției, a explicat că tehnologia căștilor este atât de nouă încât nu au fost încă efectuate cercetări care să stabilească ce efecte ar putea avea asupra creierului.
El a menționat într-un comunicat de presă că AirPod-urile „comunică între ele folosind un câmp de inducție magnetică, un câmp magnetic variabil [pe care o cască] o trimite prin creierul tău pentru a comunica cu cealaltă.”
Tehnologia Bluetooth precum cea folosită de AirPods este de obicei de intensitate scăzută, dar apropierea de creier este cea care ar putea face căștile deosebit de periculoase, mai ales că acestea tind să fie folosite pentru perioade mai lungi.
Moskowitz a avertizat că tehnologia ar putea „deschide bariera hemato-encefalică, care a evoluat pentru a menține moleculele mari departe de creier”.
Potrivit acestuia, există o probabilitate mai mare ca expunerea prin purtarea căștilor să ducă la tulburări și boli neurologice decât la cancer.
„Sub aspect preventiv, aș susține că nu trebuie să faceți experimente astfel asupra creierului vostru menținând acest tip de căști fără fir pe cap sau în urechi. Vă supuneți unui experiment de sănătate asupra voastră înșivă, iar reglementările actuale nu țin cont de acest tip de expuneri”, a spus Moskowitz.
EMF vă pot deteriora celulele producând radicali liberi în exces
Martin Pall, Ph.D., profesor emerit la Universitatea de Stat din Washington, este încă unul dintre oamenii de știință care au semnat petiția.
El a descoperit peste două duzini de cercetări care susțin că EMF-urile funcționează prin activarea canalelor de calciu dependente de voltaj (VGCC), care sunt situate în membrana exterioară a celulelor.
Odată activate, ele permit un aflux imens de calciu în celulă - aproximativ 1 milion de ioni de calciu pe secundă per VGCC. Când există exces de calciu în celulă, crește nivelul atât de oxid nitric (NO) cât și de superoxid.
În timp ce NO are multe efecte benefice asupra sănătății, cantități în exces din acesta interacționează cu superoxidul, formând peroxinitrit, care este un factor de stres oxidant extrem de puternic.
La rândul lor, peroxinitriții se descompun pentru a forma radicali liberi reactivi, atât specii reactive de azot, cât și specii reactive de oxigen, inclusiv radicali hidroxil, radicali carbonatați și radicali NO2 - toți trei provoacă daune. Și peroxinitriții creează daune.
Prin urmare, EMF nu provoacă daune prin influența termică sau prin încălzirea țesuturilor; nu vă „gătesc” celulele, cum sugerează unii.
Mai degrabă, radiația EMF activează VGCC-urile din membrana celulară exterioară, declanșând o reacție în lanț de evenimente devastatoare care, în cele din urmă:
Distrug funcția mitocondrială, membranele celulare și proteinele celulare;
Provoacă leziuni celulare grave;
Cauzează rupturi de ADN;
Accelerează dramatic procesul de îmbătrânire;
Vă expune unui risc mai mare de a dezvolta boli cronice.
La fel ca Moskowitz, Pall consideră expunerea cronică la EMF a creierului poate provoca modificări neurologice care duc la anxietate, depresie, autism și boala Alzheimer.
În plus, se știe că activitatea crescută a VGCC în anumite părți ale creierului produce o varietate de efecte neuropsihiatrice.
Potrivit lui Pall:
„Am analizat un [număr mare] de studii privind diferite tipuri de expuneri la EMF, fiecare dintre ele prezentând efecte neuropsihiatrice. Ceea ce descoperim este că aceste efecte s-au repetat de multe ori în aceste studii epidemiologice.
„Sunt stări de care se plâng oamenii: «Sunt obosit tot timpul», «Nu pot să dorm», «Nu mă pot concentra», «Sunt deprimat», «Sunt anxios tot timpul», «Memoria mea nu mai funcționează bine»”.
„Știm că toate aceste lucruri sunt cauzate de expunerea la EMF. Nu există nicio îndoială în privința aceasta. Deoarece cunoaștem efectele asupra creierului, știm că activitatea excesivă a VGCC-urilor poate produce diverse probleme neuropsihiatrice.”
(Va urma)
#josephmercola
https://www.activenews.ro/stir....i-sanatate/Dr.-Josep