Manuela Hărăbor, la 50 de ani de la debut, invitata lui Marius Tucă: Planurile pandemiei au avut un autor extern de la care s-a luat cu copy-paste. Cei care au coordonat operațiunea au mizat pe FRICĂ.
Autoritățile din toată lumea au aplicat aceleași restricții peste tot, ca la un ordin, și nu s-a ținut seama de specificul și cultura țărilor în timpul pandemiei de Covid-19. În România s-a marjat foarte mult pe frică, spune actrița Manuela Hărăbor, invitata lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul la împlinirea a 50 de ani de activitate ai artistei.
Întrebată dacă este de părere că autoritățile din România au marșat în ceea ce privește pandemia de Covid-19 cu restricțiile care au fost aplicate, actrița Manuela Hărăbor a declarat: „Toate restricțiile și toate discursurile din toate țările au fost aceleași. Au fost „copy – paste” cu un Google-translate și cineva a mai făcut niște corecții.
Lucrul asta este primul semn de întrebare pe care un om normal la cap cu minte și discernământ ar trebui să se întrebe. Nu se poate să fie universal valabil pentru toate țările, indiferent de cultură, de tradiții. Totul era același lucru”, a declarat actrița citată de Gândul.
„Frica a avut un rol major și din punct de vedere psihologic, pentru că bănuiesc că cei care coordonează toată povestea asta merg pe psihologia umană, dar dacă mergem în istorie și deschidem niște cărți vedem că frica a funcționat cam în toate momentele cheie de schimbare din istoria umanității”, a mai spus invitata lui Marius Tucă.
În timpul pandemiei de Covid-19 oamenii s-au „demascat”, s-au lăsat controlați de frică și și-au pierdut credința în Dumnezeu, mai consideră actrița Manuela Hărăbor, conform Gândul.
Întrebată dacă consideră că oamenii s-au schimbat în perioada pandemiei de Covid-19, actrița Manuela Hărăbor a afirmat: „Da. S-au demascat. Cu cât au purtat masca pe figură mai mult cu atât s-au demascat. Ochi au rămas „albaștri” și ai văzut cum s-a schimbat caracterul omului pentru că frica a scos din om esența”.
„Un om căruia îi este frică de o boală sau de o moarte este un om care și-a pierdut credința, care și-a pierdut legătura cu divinitatea. Problema e că ei refuză și antidotul care este credința. Nu poți să spui că tu crezi în Dumnezeu și te duci la biserică, te duci la Înviere când tu nu crezi în Înviere.”, este mesajul destul de dur al artistei față de cei care s-au îndoit de puterea lui Dumnezeu.
„Dacă tu crezi în Înviere cum să îți fie frică de moarte? Tu înveți că este o etapă spre o desăvârșire – tu te duci „acasă”. Cum să îți fie frică? Dacă noi îl aveam pe Hristos și pe Dumnezeu în toată perioada asta, oamenii ăștia care au inoculat frica nu mai aveau instrumentul. Își pierdeau esența”, a declarat Hărăbor.
Actrița mai este de părere că breasla actorilor a fost mai „tăcută” în perioada plandemiei pentru că este în general folosită ca un mijloc de manipulare într-o direcție sau alta.
#covid19 #plandemie
https://www.activenews.ro/stir....i/Manuela-Harabor-la