SOUCIAL.net SOUCIAL.net
    #game #windows #health #online #carpet
    Advanced Search
  • Login
  • Register

  • Night mode
  • © 2025 SOUCIAL.net
    About • Directory • Contact Us • Developers • Privacy Policy • Terms of Use

    Select Language

  • Arabic
  • Bengali
  • Chinese
  • Croatian
  • Danish
  • Dutch
  • English
  • Filipino
  • French
  • German
  • Hebrew
  • Hindi
  • Indonesian
  • Italian
  • Japanese
  • Korean
  • Persian
  • Portuguese
  • Russian
  • Spanish
  • Swedish
  • Turkish
  • Urdu
  • Vietnamese

Watch

Watch

Events

Browse Events My events

Blog

Browse articles

Market

Latest Products

Pages

My Pages Liked Pages

More

Forum Explore Popular Posts Games Jobs Offers Fundings
Watch Events Market Blog My Pages See all

Discover posts

Posts

Users

Pages

Group

Blog

Market

Events

Games

Forum

Jobs

Fundings

Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Cifra de afaceri a marilor lanțuri de magazine, cât jumătate din bugetul României

Multinaționalele care fac afaceri în România în domeniul comerțului cu amănuntul se află pe primul loc în clasamentul cifrei de afaceri, care, anul trecut, a ajuns cât jumătate din bugetul României. Pe de altă parte, tot anul trecut, 30% din întreprinderile din țara noastră au înregistrat pierderi, iar 10% au raportat rezultat nul. Valoarea cumulată a pierderilor în anul 2021 a fost de aproximativ 38 de miliarde lei, însă valoarea profitului a ajuns la 204 miliarde de lei, se arată într-un raport al Consiliului Concurenței.

Un raport privind evoluția concurenței în sectoarele cheie, elaborat de Consiliul Concurenței după o analiză a perioadei 2017-2021, arată că primele cinci activități economice cu cele mai mari cifre de afaceri cumulate și-au menținut pozițiile în toți acești ani, acestea având un grad mare de concentrare, asociat unui nivel scăzut de concurență. Pe primul loc s-a situat activitatea de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun, hipermarketurile și supermarketurile, care au avut o cifră de afaceri cumulată pe anul 2021 de peste 92 miliarde de lei, aproape cât jumătate din bugetul României pe acest an. În acest domeniu, marii retaileri din țara noastră sunt companii din Germania, Franța, Belgia și Olanda.

La mare distanță s-au situat activitățile de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, cu o cifră de afaceri cumulată de 59,3 miliarde de lei, de transporturi rutiere de mărfuri, cu 57,5 miliarde de lei, de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, cu 59 miliarde de lei, de comerț cu ridicata al produselor farmaceutice, cu 46,6 miliarde de lei și de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, cu 33 de miliarde de lei. Comparativ, în 2021, Hidroelectrica a avut o cifră de afaceri de 6,4 miliarde de lei.
40% din întreprinderile din România nu au raportat profituri

Totalul întreprinderilor analizate de Consiliul Concurenței a depășit 700 de mii în fiecare an, pornind de la 729 de mii de întreprinderi în anul 2017 și ajungând la un număr de 810 mii în anul 2021. Astfel, din punct de vedere al profitabilității, s-a constatat că, pentru anul 2021, 60% dintre aceste întreprinderi au înregistrat profit net, în vreme ce 30% au înregistrat pierdere netă, restul de 10% înregistrând rezultat nul.

Analizele Consiliului Concurenței au arătat că 179.000 de întreprinderi au înregistrat pierderi brute în 2021. Dintre acestea, 72% au înregistrat pierderi și în anul 2020 și, respectiv, 57%, în 2019. Pentru perioada 2019-2021, doar 45% (aproximativ 81.00 dintre întreprinderile care au înregistrat pierdere brută în anul 2021 au înregistrat pierdere brută și în cei doi ani precedenți, 2020 și 2019. ”Analizând similar întreprinderile care înregistrau pierdere în anul 2019, a rezultat că, până în anul 2021, 19% dintre ele, reprezentând aproximativ 45 de mii, s-au închis. Valoarea cumulată a pierderilor în anul 2021 a fost de aproximativ 38 de miliarde lei, în timp ce profitul cumulat a crescut în fiecare an, culminând cu o creștere de 36% în anul 2021 comparativ cu 2020. În termeni absoluți profitul cumulat era de 116 miliarde lei în 2017 și ajunge la peste 204 miliarde lei în anul 2021”, se arată în raportul Consiliului Concurenței. Paradoxal, deși numărul de întreprinderi a crescut între 2017 și 2021, la fel și cifra de afaceri netă cumulată sau profitul cumulat net, numărul mediu de salariați cumulat la nivelul întreprinderilor bază de calcul a scăzut brusc în anul 2020 cu aproximativ 6% și nu a revenit nici în anul 2021 la nivelul anterior pandemiei.
Risc de comportament anticoncurențial

Un scor mic al Indicelui Agregat de Presiune Concurențială ( IAPC), un instrument analitic creat pentru a măsura înclinarea spre concurență a industriilor din economia națională, a fost înregistrat de mai multe sectoare importante. Astfel, cele mai mici scoruri au fost înregistrate în producția și comercializarea cimentului, serviciile notariale, producția gazelor naturale, asigurările de locuințe, distribuția cu amănuntul a carburanților, distribuția en gros de medicamente, distribuția cu amănuntul a produselor farmaceutice și serviciile de telefonie mobilă.

https://www.national.ro/social..../cifra-de-afaceri-a-

image
Like
Comment
Share
Papa Nicolau
Papa Nicolau    shared a  post
3 yrs

Martorii pot minți în procese fără să fie pedepsiți!

Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Schimbări majore în procedura penală. Martorii pot minți în procese fără să fie pedepsiți

Potrivit unui proiect de lege depus la Senat, care schimbă Codul de Procedură Penală, martorii din procesele penale vor avea permisiunea de a minți fără să fie pedepsiți, dacă, prin minciună sau omisiune, aceștia evită să se autoincrimineze. Mai mult, proiectul prevede că vor avea dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor şi persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi, dacă dovedesc că au convieţuit sau convieţuiesc cu suspectul sau inculpatul.

Parlamentarii vor să schimbe Codul de Procedură Penală pentru a-l pune în acord cu o serie de Decizii ale Curții Constituționale, care nu au fost încă transpuse în legislație. Astfel, în conformitate cu Decizia CCR nr. 236/2020, se propune modificarea art. 118 pentru a reglementa dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, precum şi garanţiile pentru exercitarea acestuia. Potrivit modificărilor, organul judiciar este obligat să-i aducă la cunoştinţă martorului dreptul de a nu declara fapte şi împrejurări de fapt care, dacă ar fi cunoscute, l-ar incrimina. Având acest drept, martorul care face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările care l-ar incrimina nu va săvârşi infracţiunea de mărturie mincinoasă. Totodată, se reglementează faptul că, dacă martorul declară în cunoştinţă de cauză fapte/împrejurări de fapt care îl incriminează, declaraţia nu va putea fi folosită împotriva sa, însă probele derivate din aceasta vor putea fi folosite împotriva martorului. Mai mult, dacă martorul se prezintă la audiere însoţit de un avocat, acesta poate asista la audiere, instituindu-se astfel o garanţie suplimentară a dreptului martorului la tăcere şi la neautoincriminare.

Concubinii pot refuza depunerea mărturiei

În proiectul legislativ, parlamentarii propun reglementarea faptului că au dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor şi persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau acelora dintre părinţi şi copii, dacă dovedesc că au convieţuit sau convieţuiesc cu suspectul sau inculpatul.

”Dispoziţia vizează punerea în acord a Codului de Procedură Penală cu Constituţia, aşa cum a fost aceasta interpretată prin Decizia CCR nr. 562/2017. Cu privire la existenţa unor astfel de relaţii martorul va fi întrebat de organul judiciar. Astfel, martorului i se comunică obiectul cauzei, faptele sau împrejurările de fapt pentru dovedirea cărora a fost propus ca martor şi apoi este întrebat, între altele, dacă a stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii ori se află în relaţii de prietenie sau de duşmănie cu suspectul, inculpatul, persoana vătămată ori cu celelalte părţi din procesul penal”, se arată în proiectul de act normativ.
Plângere împotriva ascultării telefoanelor

O altă modificare importantă adusă de proiectul de lege este aceea că, în cel mult 10 zile de la încetarea măsurii de supraveghere tehnică, procurorul trebuie să informeze în scris pe fiecare persoană supravegheată despre măsura de supraveghere tehnică ce a fost luată în privinţa sa. De asemenea, în termen de 20 de zile de la primirea informării scrise, persoana supravegheată are dreptul de a solicita procurorului să-i aducă la cunoştinţă conţinutul proceselor-verbale în care sunt consemnate activităţile de supraveghere tehnică efectuate, precum şi să-i asigure ascultarea convorbirilor, comunicărilor sau conversaţiilor ori vizionarea imaginilor rezultate din activitatea de supraveghere tehnică. După rezolvarea cauzei de către procuror, orice persoană împotriva căreia s-a dispus sau confirmat o măsură de supraveghere tehnică şi care nu a dobândit în acea cauză calitatea de parte, precum şi inculpatul faţă de care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală sau clasarea pot formula plângere împotriva măsurii şi a modului de punere în executare a acesteia, potrivit proiectului de lege.

https://www.national.ro/justit....ie/schimbari-majore-

image
Like
Comment
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Schimbări majore în procedura penală. Martorii pot minți în procese fără să fie pedepsiți

Potrivit unui proiect de lege depus la Senat, care schimbă Codul de Procedură Penală, martorii din procesele penale vor avea permisiunea de a minți fără să fie pedepsiți, dacă, prin minciună sau omisiune, aceștia evită să se autoincrimineze. Mai mult, proiectul prevede că vor avea dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor şi persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi, dacă dovedesc că au convieţuit sau convieţuiesc cu suspectul sau inculpatul.

Parlamentarii vor să schimbe Codul de Procedură Penală pentru a-l pune în acord cu o serie de Decizii ale Curții Constituționale, care nu au fost încă transpuse în legislație. Astfel, în conformitate cu Decizia CCR nr. 236/2020, se propune modificarea art. 118 pentru a reglementa dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, precum şi garanţiile pentru exercitarea acestuia. Potrivit modificărilor, organul judiciar este obligat să-i aducă la cunoştinţă martorului dreptul de a nu declara fapte şi împrejurări de fapt care, dacă ar fi cunoscute, l-ar incrimina. Având acest drept, martorul care face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările care l-ar incrimina nu va săvârşi infracţiunea de mărturie mincinoasă. Totodată, se reglementează faptul că, dacă martorul declară în cunoştinţă de cauză fapte/împrejurări de fapt care îl incriminează, declaraţia nu va putea fi folosită împotriva sa, însă probele derivate din aceasta vor putea fi folosite împotriva martorului. Mai mult, dacă martorul se prezintă la audiere însoţit de un avocat, acesta poate asista la audiere, instituindu-se astfel o garanţie suplimentară a dreptului martorului la tăcere şi la neautoincriminare.

Concubinii pot refuza depunerea mărturiei

În proiectul legislativ, parlamentarii propun reglementarea faptului că au dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor şi persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau acelora dintre părinţi şi copii, dacă dovedesc că au convieţuit sau convieţuiesc cu suspectul sau inculpatul.

”Dispoziţia vizează punerea în acord a Codului de Procedură Penală cu Constituţia, aşa cum a fost aceasta interpretată prin Decizia CCR nr. 562/2017. Cu privire la existenţa unor astfel de relaţii martorul va fi întrebat de organul judiciar. Astfel, martorului i se comunică obiectul cauzei, faptele sau împrejurările de fapt pentru dovedirea cărora a fost propus ca martor şi apoi este întrebat, între altele, dacă a stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii ori se află în relaţii de prietenie sau de duşmănie cu suspectul, inculpatul, persoana vătămată ori cu celelalte părţi din procesul penal”, se arată în proiectul de act normativ.
Plângere împotriva ascultării telefoanelor

O altă modificare importantă adusă de proiectul de lege este aceea că, în cel mult 10 zile de la încetarea măsurii de supraveghere tehnică, procurorul trebuie să informeze în scris pe fiecare persoană supravegheată despre măsura de supraveghere tehnică ce a fost luată în privinţa sa. De asemenea, în termen de 20 de zile de la primirea informării scrise, persoana supravegheată are dreptul de a solicita procurorului să-i aducă la cunoştinţă conţinutul proceselor-verbale în care sunt consemnate activităţile de supraveghere tehnică efectuate, precum şi să-i asigure ascultarea convorbirilor, comunicărilor sau conversaţiilor ori vizionarea imaginilor rezultate din activitatea de supraveghere tehnică. După rezolvarea cauzei de către procuror, orice persoană împotriva căreia s-a dispus sau confirmat o măsură de supraveghere tehnică şi care nu a dobândit în acea cauză calitatea de parte, precum şi inculpatul faţă de care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală sau clasarea pot formula plângere împotriva măsurii şi a modului de punere în executare a acesteia, potrivit proiectului de lege.

https://www.national.ro/justit....ie/schimbari-majore-

image
Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Nebunie în China: fermierii sunt forţaţi să îşi distrugă recoltele din cauza restricţiilor anti-Covid

Restricţiile stricte impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opţiune decât aceea de a-şi distruge recoltele pe care nu mai pot să le vândă, ceea ce a declanşat îngrijorări cu privire la o criză alimentară şi proteste pe social media, transmite Bloomberg, informează Agerpres.

Mai multe videoclipuri au început să circule online în care se pot vedea fermieri care îşi distrug produsele agricole proaspete pe care au dificultăţi în a le comercializa. Mass media de stat şi locală au publicat reportaje cu privire la câmpuri de legume care sunt distruse în mari regiuni producătoare de legume, precum provinciile Shandong şi Henan, pentru a face loc în vederea însămânţării următoarei recolte.

Distrugerea produselor alimentare proaspete are loc într-un moment în care mulţi chinezi sunt în izolare şi se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu alimente şi alte perturbări de aprovizionare. Această distrugere riscă să majoreze preţurile la alimente, care sunt deja la un nivel ridicat, şi să submineze eforturile Beijingului de a asigura aprovizionarea cu hrană şi a elimina risipa. Proteste împotriva restricţiilor anti-Covid au izbucnit în ultimele zile în mai multe oraşe din China, inclusiv în Beijing şi Shanghai.

Mai multe legume precum varza, ridichiile şi spanacul sunt acum recoltate în China dar sunt blocate în zonele rurale. Camioanele şi comercianţii fie nu sunt disponibile sau nu pot intra în sate pentru a colecta produsele agricole din cauza restricţiilor de deplasare şi ordinelor de carantină.

O publicaţie a fermierilor a raportat că există dificultăţi în aducerea legumelor pe piaţă din cauza restricţiilor anti-Covid şi citează cazul pieţei Xinfadi din Beijing, unde în timp ce preţurile plătite fermierilor pentru legume au scăzut, preţurile de comercializare cu amănuntul au explodat.

"Cetăţenii vor alimente, fermierii vor venituri iar sezonul agricol nu aşteaptă pentru nimeni" subliniază publicaţia de stat Farmers' Daily. Aceasta a făcut un apel către autorităţi pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, "astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării".

#china #covid19

https://www.stiripesurse.ro/ne....bunie-in-china-fermi

Nebunie în China: fermierii sunt forţaţi să îşi distrugă recoltele din cauza restricţiilor anti-Covid - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri
Favicon 
www.stiripesurse.ro

Nebunie în China: fermierii sunt forţaţi să îşi distrugă recoltele din cauza restricţiilor anti-Covid - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Restricţiile stricte impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opţiune decât aceea...
Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Se cutremură China - Explozie de furie populară/ Strategia `zero-Covid` provoacă mai multe decese decât virusul

"Nu vrem teste, vrem libertate"; "Partidul Comunist trebuie să demisioneze! La fel şi Xi Jinping!". Sâmbătă seara, sute de oameni au mărșăluit de-a lungul Urumqi Road, bulevardul din Shanghai care își ia numele de la capitala Xinjiang, unde joi, zece persoane au murit într-un incendiu. În regiunea autonomă a Chinei, minoritățile musulmane denunţă de mai mulţi ani cazurile de privare a libertății personale. Numai că odată cu pandemia Covid, restricțiile au ajuns să afecteze pe toată lumea, indiferent de etnie. De mai bine de 100 de zile, mai multe orașe din Xinjiang au fost izolate din cauza coronavirusului: se pare că măsurile stricte au împiedicat operațiunile pompierilor, provocând moartea prin intoxicare a celor care locuiau la etajele cele mai înalte. O tragedie care nu i-a lăsat insensibili pe compatrioții din Beijing, Shanghai, Nanjing și din alte centre urbane. În ultimele ore, demonstrațiile de disidență au explodat în diverse părți ale țării. Cert este că în toată China – nu doar în Xinjiang – strategia Zero Covid provoacă mai multe decese decât coronavirusul. Cel puțin treisprezece persoane și-au pierdut viața din cauza politicii stricte de sănătate a Beijingului, politică bazată pe lockdown-uri, testări în masă și restricții de mobilitate: vineri, o fată s-a sinucis, neputând suporta ideea de a fi internată într-una dintre unitățile de carantină centralizate. Prin comparaţie, în ultimele șase luni s-au înregistrat doar trei decese din cauza Covid: toate victimele fiind persoane cu vârste peste 80 şi cu patologii anterioare, relateaza Il Fatto Quotidiano preluat de rador.

"Războiul poporului" și protestele de la Beijing

La trei ani de la izbucnirea epidemiei de la Wuhan, China a rămas ultima țară din lume care speră că va putea îmblânzi virusul prin izolarea bruscă a infecțiilor şi nu prin imunitatea de turmă. Până acum, strategia rigidă de izolare a funcționat în principal datorită acceptării cetățenilor. Un "război al poporului" – așa cum l-a definit președintele Xi Jinping – în care fiecare și-a făcut partea pentru binele comunității. Numai că acum, populația este epuizată. Martirii strategiei Zero Covid cer să se facă dreptate. Protestele, iniţial izolate, încep să devină un singur strigăt disperat: de la angajații Foxconn, închiși în fabrică pentru a asambla iPhone-uri, până la muncitorii din industria textilă din Guangzhou rămași fără adăpost şi sutele de studenți din Beijing, deja protagoniști ai istoricelor proteste din piaţa Tiananmen. "Am cântat imnul național și Internaționala și am strigat "libertatea va prevala", a declarat pentru agenția AFP un student al Universității Tsinghua din capitală. Băiatul a povestit că o colegă a început prin a ține în sus o foaie albă de hârtie - un gest care a devenit simbolul protestului împotriva cenzurii în China - şi că i s-au alăturat apoi şi alte femei. "Am cântat imnul național și Internaționala și am scandat: "libertatea va prevala", "nu testelor PCR, vrem mâncare", "nu izolării, vrem libertate" a spus martorul. Videoclipurile încărcate pe internet arată cum în faţa cantinei universității, o mulţime s-a adunat în jurul unui tânăr care strigă: "Aceasta nu este o viață normală, ne-am săturat. Viața noastră nu era așa înainte!". Un alt videoclip, filmat aparent în aceeași locație, arată mai mulţi studenți care strigă: "Democrația și statul de drept, libertatea de exprimare", numai că video-ul a fost scos rapid de pe Internet. Martorul a adăugat că secretarul adjunct al Partidului Comunist al universității vorbea cu studenții și că înainte ca poliţia să sosească, mulți începuseră deja să plece.

Protestele vizează guvernul central

Pandemia Covid a exacerbat și mai mult distorsiunile sociale deja existente. Inegalitățile cresc, iar numărul celor marginalizați este chiar mai mare decât înainte. La toate aceasta se adaugă nemulțumirea unei clase de mijloc care până acum fusese îngăduitoare față de un guvern care a fost capabil să asigure bunăstarea economică timp de treizeci de ani, acceptând nişte compromisuri pe care mulți le consideră suportabile: cum ar fi imposibilitatea de a putea folosi rețelele sociale americane, sau de a-şi alege liderii în mod democratic. Acum, însă, apelul pentru ziyou (libertate) demonstrează exigenţe care transcend cererile imediate, fragmentate și circumscrise geografic din ultimii ani: protestatarii nu se mai mulţumesc doar cu o mai bună calitate a aerului sau o clasă conducătoare mai puțin coruptă. Destinatarii contestaţiilor nu mai sunt doar administraţiile locale. Deși în anii 2000 au existat mișcări de masă sporadice, este pentru prima dată, din 1989, când protestele vizează guvernul central. Și este elocvent faptul că acest lucru se întâmplă la o lună după cel de-al XX-lea Congres al Partidului și confirmarea lui Xi pentru un nou mandat controversat de cinci ani. Însă mai presus de toate, acestea nu sunt episoade izolate. Potrivit China Dissent Monitor, un proiect Freedom House, în China începând din iunie au avut loc cel puțin 822 de proteste, dintre care majoritatea au vizat măsuri anti-Covid, dar și "sectorul imobiliar, drepturile lucrătorilor, oficialii din corupție și drepturile funciare". Contestaţiile - răspândite deja în toate provinciile - au vizat în mare parte proiecte de locuințe care au rămas blocate (215) și salarii (109), iar din septembrie au început în forţă protestele împotriva politicilor de sănătate.

Teama prăbușirii sistemului de sănătate

În timp ce guvernului a răspuns destul de pozitiv la acțiunile colective, în cazul măsurilor anti-Covid, Beijingul nu poate face mare lucru: potrivit experților, o relaxare imediată a strategiei zero cazuri ar duce la prăbușirea sistemului național de sănătate. În ciuda restricțiilor, numărul de infecții (peste 35.00 a depășit bugetul celui de-al doilea trimestru, când Shanghaiul a fost închis, lăsând mii de rezidenți fără bunuri esențiale. China se află într-un mare impas. O treime din persoanele peste 60 de ani nu au primit a treia doză necesară pentru a contracara variantele virusului. Potrivit Financial Times, o redeschidere - fără o creștere substanțială a terapiei intensive - ar duce la prăbușirea sistemului național de sănătate. În urmă cu câteva săptămâni, Beijingul a emis 20 de măsuri pentru a limita efectele Zero Covid asupra economiei și vieții cetățenilor. Numai că răspândirea rapidă a infecțiilor a determinat autoritățile locale să reintroducă interdicțiile și testele în masă, adesea prin comunicări neoficiale viva voce, sau prin WeChat. Estimarea amplorii efective a măsurilor este din ce în ce mai dificilă. Rămân videoclipurile care au ajuns pe web. La fel ca în vremurile "Voices of April", protestul virtual organizat în timpul carantinei din Shanghai, atunci când nemulțumirea devine unanimă, nu mai există nicio cenzură care să poată ține situaţia sub control.

În timp ce Occidentul acuză de zeci de ani Beijingul de încălcarea drepturilor omului, până la apariţia coronavirusului, represiunea a afectat o parte infinitezimală a populației chineze: dizidenți, avocați, petiționari, minorități etnice. Pandemia Covid însă, afectează pe toată lumea, de la muncitorul migrant, până la burghezia urbană, nucleul dur al consensului politic. În acelaşi timp, măsurile draconice implementate încep să devină din ce în ce mai greu de justificat, în special după ce Xi Jinping a fost fotografiat fără mască la G20. Chiar şi zilele acestea , imaginile Stadionului 974 din Doha pline de suporteri au suscitat multe comentarii contradictorii pe web. Acum, când restul lumii a revenit la normal, modelul chinez își pierde credibilitatea. Şi ce va face Beijingul? Pentru moment, răspunsul a fost destul de blând: la Shanghai, poliția s-a limitat la a-i îndepărta pe protestatari, în timp ce în Xinjiang, carantina a devenit ceva mai "soft'. Însă concesiile par să se termine aici. Iar duminică dimineață, Cotidianul Poporului (vocea oficială a partidului) a explicat pe prima pagină şi de ce: "Sub conducerea puternică a Comitetului Central al Partidului, cu tovarășul Xi Jinping în centru, țara noastră insistă ca înainte de toate să apere poporul şi viaţa. Politica noastră de prevenire și control [Covid] este determinată de natura și de scopul Partidului".

https://www.stiripesurse.ro/ch....ina-zero-covid-revol

Se cutremură China - Explozie de furie populară/ Strategia `zero-Covid` provoacă mai multe decese decât virusul - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri
Favicon 
www.stiripesurse.ro

Se cutremură China - Explozie de furie populară/ Strategia `zero-Covid` provoacă mai multe decese decât virusul - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Daniel Ghiță s-a dezlănțuit: Pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă în faliment fermierii români!

Deputatul Daniel Ghiță susține că pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă fermierii români în faliment. Ghiță susține că toate cazurile de pestă porcină apar înainte de sărbătorile de iarnă, pentru ca românii să fie nevoiți să consume carne din import.

"Cum se face cà in fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine? Omorați porcii românilor, să-i aduceți în faliment toți fermierii români, ca să cumpărăm carne de proasta calitate din Germania, Ungaria, Olanda, etc. Este o afacere de miliarde, distrugând toți fermierii români!

De ce trebuie să importăm carne din alte țări? Prin legi aberante, care subminează economia Românei! Siguranța Națională a României? Hallo SRI , dormiți ? Credeți că suntem proști? Vine pesta porcină, numai în România? Cine controlează carnea din import? Plină cu hormoni, de proastă calitate, înghețată, tăiată când ? Cum trasăm noi, dacă acel porc, nu era infestat cu pesta porcină? Câți ani stă carnea înghețată, până ajunge pe masa românilor? Nu cumpăr si nu consum carne de import! Nu mâncați, decât carne din România!", scrie Daniel Ghiță pe Facebook.

https://www.stiripesurse.ro/da....niel-ghita-s-a-dezla

Daniel Ghiță s-a dezlănțuit: Pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă în faliment fermierii români! - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri
Favicon 
www.stiripesurse.ro

Daniel Ghiță s-a dezlănțuit: Pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă în faliment fermierii români! - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Deputatul Daniel Ghiță susține că pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă fermierii români în faliment. Ghiță susține că toate cazurile de...
Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Forumul Aspen se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie la Bucureşti: Printre participanţi se numără inclusiv Jens Stoltenberg

Forumul Aspen, ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie, se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie la Bucureşti, iar printre participanţi se numără inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Ediţia din 2022 are loc în contextul războiului din Ucraina, care a afectat lumea întreagă, atât din punct de vedere economic, cât şi al securităţii. Efectele acestuia sunt resimţite puternic în ce priveşte: preţurile din energie, lanţurile de aprovizionare, industria de apărare, preţurile de consum. Efectele umanitare ale războiului reprezintă principala problemă. (...) Nu se anticipează că activitatea militară se va încheia curând, iar durata războiului nu va face decât să adâncească multiplele crize. Deşi dificilă, nu este prematură o discuţie despre reconstrucţie, care să implice stabilizarea Ucrainei şi a regiunii, ca o condiţie prealabilă pentru acţiuni viitoare", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Institutului Aspen, potrivit Agerpres.

Printre cei care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului sunt anunţaţi: secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ministrul turc al afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoglu, ministrul ceh al afacerilor externe, Jan Lipavský, ministrul canadian al afacerilor externe, Mélanie Joly, vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Evenimentul este organizat de către Institutul Aspen România şi German Marshall Fund of the United States, cu susţinerea NATO, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană şi USAID. Parteneri instituţionali sunt: Guvernul României, MAE, Ministerul Apărării, AmCham, Ambasada Republicii Cehe la Bucureşti.

https://www.ziuanews.ro/politi....ca/forumul-aspen-se-

Forumul Aspen se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie la Bucureşti: Printre participanţi se numără inclusiv Jens Stoltenberg
Favicon 
www.ziuanews.ro

Forumul Aspen se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie la Bucureşti: Printre participanţi se numără inclusiv Jens Stoltenberg

Forumul Aspen, ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie, se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie la Bucureşti, iar printre participanţi se numără inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Om din interiorul sistemului: Ca si in cazul Elvetiei sunt interese uriașe ca România să rămână fără fabrici de medicamente!

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, preconizează o iarna dificila pentru românii care au nevoie de medicamente de bază, asta pentru că în aceste momente piața medicamentelor trece printr-o criză profundă.

„Este o penurie acuta de medicamente în Elveția, însă absența medicamentelor uzuale este mult mai gravă în Romania", susține Dragoș Damian intr-o declaratie pentru stiripesurse.ro. El a explicat tot contextul internațional, în care și România este prinsă. Problema din Elvetia - unde, ironic, se afla unii dintre colosii industriei farmaceutice mondiale - este o poveste veche, semnalata de asociatiile de profil europene de peste 5 ani, care nu are legatura doar cu razboiul din Ucraina si cu noul val de Covid din China, desi acestea contribuie la agravarea imediata a problemei.

"Organizatiile de profil, reprezentand zeci de fabrici de medicamente uzuale din toata UE, vorbesc de ani de zile de reglementari si masuri care genereaza un climat nefavorabil fabricarii medicamentelor utilizate de sute de milioane de europeni, inclusive de romani", a mai spus managerul. Fortarea notei referitor la patentele medicamentelor, proceduri incalcite de testare a materiilor prime si a medicamentelor finite venite din afara spatiului uniunii, aplicarea unor inscriptionari superflue pe ambalaj si, desigur, dependenta fabricarii substantelor active de China (atentie, trimise spre fabricatie acolo pentru ca UE a vrut sa reduca poluarea!) sunt tot atatea motive de disparitie a medicamentelor din farmacii si spitale.

Desigur ca pandemia a avut un rol agravant daca privim la deficitul de antibiotice si medicamente contra febrei, in special pentru copii, deoarece scaderea productiei mondiale de medicamente in 2020 si 2021 pe fondul unui consum mic cauzat de izolarea din cei doi ani a facut ca in 2022 producatorii sa planifice cantitati mai mici, care s-au dovedit insuficiente, in conditiile in care sezonul de infectii respiratorii este extrem de puternic, odata cu revenirea la activitatile normale dupa ridicarea tututor restrictiilor.

Nici nu este nevoie sa ne uitam la Elvetia, Romania resimte aceleasi probleme, disparitia a mii de medicamente uzuale, disparitie care, la fel, nu are legatura doar cu criza din Ucraina sau noul val de Covid din China, ci cu politici publice care compromit disponibilitatea medicamentelor: politica pretului cel mai mic, suprafiscalizarea prin taxa clawback, legislatie ineficienta in aspecte tehnice, bariere de acces prin "taxe de raft" exact ca in cazul supermarketurilor etc. Din nou, ironic, Consiliul Concurentei a facut o investigatie inca din 2016 privind absenta medicamentelor ieftine insa nimeni nu a luat nici o masura, nici pana in prezent.

Autoritatile sunt angajate mereu in dialog doar cu importatorii producatorii de medicamente scumpe, care nu lipsesc din farmacii, dar care acopera maxim 200 de mii de pacienti. Ceilalti 13-14 milioane care au nevoie de medicamente uzuale au de fapt cele mai mari dificultati in a-si asigura tratamentul lunar deja de multa vreme, insa autoritatile au refuzat sa vada ceea ce, incet incet, in timp, s-a transformat in penuria din prezent. Sunt blocate pana si incercarile de gasire a unor solutii.

Saptamana trecuta Ministrul Alexandru Rafila impreuna cu echipa de la Ministerul Sanatatii au gasit o formula prin care sa modifice metodologia de calcul a pretului la medicamente si prin care sa salveze cel putin 400 de medicamente fabricate in tara si necesare romanilor - un pas mic, insa pana si acestuia i s-au opus unii importatori de medicamente.

Fabricile din tara continua sa produca medicamentele la foc continuu - unele in pierdere, din ratiunile mentionate mai sus - insa cantitatile sunt insuficiente pentru ca dependenta de importuri a Romaniei in zona medicamentelor a devenit enorma. Sunt interese foarte mari ca Romania sa ramana fara fabrici de medicamente, nevoile pacientilor n-au nici o importanta. Din pacate, nu exista o solutie imediata, masurile sugerate de producatorii de medicamente, daca vor fi aplicate, vor produce efecte doar de la mijlocul lui 2023", a concluzionat Damian.

Elveţia se confruntă cu o penurie de medicamente, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare provocate de restricţiile pentru Covid-19 din China şi a războiului din Europa, a declarat asociaţia farmaciştilor din ţară. "Cele mai mari probleme le avem cu medicamentele pentru copii, în special cu siropul pentru reducerea febrei", a declarat Enea Martinelli, de la pharmaSuisse, pentru postul elveţian SRF. "Există, de asemenea, un deficit de medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente psihiatrice şi medicamente pentru Parkinson", a spus el. "Situaţia a făcut ca medicii să fie uneori obligaţi să-şi procure medicamente din străinătate", a declarat preşedintele unei asociaţii de medici elveţieni.

https://www.ziuanews.ro/dezval....uiri-investigatii/om

Om din interiorul sistemului: Ca si in cazul Elvetiei sunt interese uriașe ca România să rămână fără fabrici de medicamente!
Favicon 
www.ziuanews.ro

Om din interiorul sistemului: Ca si in cazul Elvetiei sunt interese uriașe ca România să rămână fără fabrici de medicamente!

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, preconizează o iarna dificila pentru românii care au nevoie de medicamente de bază, asta pentru că în aceste momente piața medicamente
Like
Comment
Share
Social Breaking News
Social Breaking News
3 yrs

Tucker Carlson acuză administratia Biden că prelungeste războiul din Ucraina si incalzirea globala ca sa imbogatească Oculta Mondială!

Președintele SUA, Joe Biden, și administrația sa prelungesc, în mod intenţionat, conflictul din Ucraina pentru a crește prețurile la energie și a obţine profit de pe urma acestui lucru, ca să-i imbogatească pe cei ce promovează curentul globalist.

Această opinie a fost exprimată de gazda Fox News, Tucker Carlson, în cadrul emisiunii sale. Potrivit afirmaţiilor acestuia, autoritățile americane promovează două "cursuri politice nebunești": sprijinirea conflictului din Ucraina și lupta împotriva încălzirii globale. "Ambele au fost concepute pentru a crește costurile cu energia, pentru a oferi mai mult control oamenilor de la putere și pentru a-și îmbogăți donatorii" - a spus el.

Tucker Carlson a declarat că o astfel de politică a lui Biden și a administrației sale va duce la sărăcirea populației americane. "Am subliniat deja că prețurile ridicate ale energiei ne distrug economia mai repede decât lockdown-urile cauzate de Covid. Oamenii sunt săraci și unii vor muri. Aceasta nu este o presupunere" - a subliniat prezentatorul.

Pentru a salva americanii obișnuiți, crede Carlson, Biden și administrația sa trebuie să obţină soluționarea situației din Ucraina. "Primul lucru de făcut dacă vrei să ajuți clasa de mijloc americană este să obții o încetare a focului în Ucraina. Asta ar ajuta lumea și clasa noastră de mijloc" - a spus el. "Cu toate acestea, administrația Biden nu caută soluții, ci încearcă să găsească modalități de a mai stoarce câțiva dolari din clasa de mijloc americană sărăcită", a conchis acesta.

https://www.ziuanews.ro/stiri/....tucker-carlson-acuz-

Tucker Carlson acuză administratia Biden că prelungeste războiul din Ucraina si incalzirea globala ca sa imbogatească Oculta Mondială!
Favicon 
www.ziuanews.ro

Tucker Carlson acuză administratia Biden că prelungeste războiul din Ucraina si incalzirea globala ca sa imbogatească Oculta Mondială!

Președintele SUA, Joe Biden, și administrația sa prelungesc, în mod intenţionat, conflictul din Ucraina pentru a crește prețurile la energie și a obţine profit de pe urma acestui lucru, ca să-i imbogatească pe cei ce promovează curentul globali
Like
Comment
Share
Covid19 - Plandemic
Covid19 - Plandemic
3 yrs

Boston Herald: Depoziția lui Anthony Fauci pe care presa plătită nu vrea să o vedeți!

Doctorul Anthony Fauci a trebuit să îndure miercuri o audiere de șapte ore sub jurământ în cadrul unui proces civil. Procurorii generali din Louisiana și Missouri susțin că savantul nebun a fost profund implicat într-o "vastă întreprindere conspirativă" între administrația Biden și social media pentru a cenzura pe oricine și pe toți cei care se opuneau "Cultului COVID".

Este posibil să nu fi auzit nimic despre această depoziție, și nu doar pentru că a avut loc în ajunul Zilei Recunoștinței. Mai semnificativ, mass-media "de stat" a lăsat-o în pace pentru că... Democrații. Depoziția a fost "sigilată", astfel încât tovarășii pot pretinde că nu au cum să confirme ce s-a întâmplat - ca și cum asta îi oprește vreodată ori de câte ori inventează baliverne despre Trump, de la farsa coluziunii rusești (2016) la secrete nucleare la Mar-a-Lago (2022). Slavă Domnului, încă o dată, că Elon Musk deține acum Twitter, pentru că aproape toți cei care au participat la depoziție au scris pe Twitter despre râsul care a avut loc, scrie Boston Herald.

Cei doi procurori generali republicani care au intentat procesul inițial în instanța federală sunt Eric Schmitt din Missouri, în prezent senator ales al SUA, și Jeff Landry din Louisiana. Iată ce a avut de spus Landry după ce s-a încheiat depoziția: "Wow! A fost uimitor să petrec 7 ore cu Dr. Fauci. Omul care a distrus de unul singur economia SUA pe baza "științei". Doar pentru a descoperi că nu-și amintește practic nimic din ceea ce are legătură cu răspunsul său la COVID!". Bineînțeles că nu poate. Adevărata pandemie, cel puțin în Districtul Columbia, este amnezia - amnezia democrată, sub jurământ. Cu cât urci mai sus în hackerama federală, cu atât este mai probabil ca, pe cât îți amintești mai bine, să nu-ți poți aminti. Orice.

Iată câteva dintre cele câteva lucruri pe care AG Schmitt le-a scris pe Twitter: "Fauci știa că teoria (scurgerii) Laboratorului avea merite, dar se va întoarce la el & (el) a căutat să o discrediteze imediat." Cam atât despre știință. Singura știință reală în timpul panicii din 2020-21 a fost știința politică, pentru a scăpa de Trump. Schmitt spune că Fauci a reiterat, de asemenea, ceea ce a făcut clar prin diktaturile sale nebunești: "Noi ceilalți "nu avem capacitatea" de a determina ce este mai bine pentru noi înșine".

Schmitt a continuat: "În februarie '20, el a trimis un e-mail unei prietene în care o sfătuia că măștile sunt ineficiente. A confirmat din nou pe 31 martie. Pe 3 apr. 3, el este categoric că măștile ar trebui purtate, chiar dacă nu a putut cita un singur studiu care să dovedească acest lucru. Au urmat mandatele. Vieți distruse. S-a născut tirania COVID." Un alt avocat prezent la procedură a postat pe Twitter că atunci când Fauci a fost presat să explice de ce nu a putut cita niciun studiu despre măști pe care l-a urmărit, el a răspuns că era "prea ocupat să salveze vieți pentru a fi deranjat cu banalități".

A crezut Fauci în vreuna dintre prostiile pernicioase pe care le colporta, care au sfârșit prin a distruge nu doar economia, așa cum a subliniat AG Landry, ci au declanșat și alte multiple catastrofe în întreaga societate, din care va fi nevoie de generații pentru a se recupera? Pare îndoielnic. Dar ideea cea mai importantă este că lui Fauci nu i-a păsat. A fost vorba de mărire de sine și de a scăpa de Trump, ceea ce, în cazul unui astfel de democrat megaloman, care a șters hârtii, presupun că a însemnat același lucru. Scopul a justificat mijloacele.

Potrivit tweet-urilor, au existat câteva momente pline de umor în timpul calvarului oneros al octogenarului. Pe masa dintre el și "The Science", Landry a așezat un exemplar al best-sellerului lui Robert F. Kennedy Jr. "The Real Anthony Fauci". Bobby Jr. este un democrat, desigur, așa că se poate spune că depoziția a fost "bipartizană". Cel puțin la fel de bipartizană ca, să zicem, comisia din 6 ianuarie. Apoi a fost reporterul de la tribunal, stenograful. A strănutat. Dr. Fauci i-a cerut să își pună imediat o mască.

După cum a remarcat pe Facebook unul dintre ceilalți reclamanți, o femeie din Louisiana pe nume Jill Hines: "El era acolo pentru a vorbi despre "intervenția salvatoare de vieți" despre care se presupune că oamenii răspândesc informații eronate, dar iată-l aici, speriat de o stenografă care stă la câțiva metri de el.... El a declarat: "Ultimul lucru din lume pe care vreau să îl fac este să primesc COVID"." Dar stați puțin, nu cumva Fauci, chiar în ziua precedentă, la Casa Albă, a cerut ca toată lumea să fie din nou stimulată... și din nou? Nu a fost el însuși dublu vaccinat și dublu stimulat, și totuși s-a îmbolnăvit de două ori de gripa Wuhan?

După cum a scris AG Schmitt pe Twitter în descrierea momentului masca: "Aceasta este mentalitatea din 20 noiembrie 2022 a tipului care ne-a blocat țara și a ruinat nenumărate vieți și mijloace de trai." Dar nu a lui. Averea sa netă s-a mai mult decât dublat - la 12 milioane de dolari - de când chinezii roșii au importat panica pe țărmurile noastre. Făcând bine făcând bine, într-adevăr. În mod ciudat, Fauci însuși nu a scris niciun cuvânt pe Twitter despre toate acestea. Mass-media de stat nu este plină de relatări de sine stătătoare din partea "unei persoane familiarizate cu această chestiune care nu este autorizată să vorbească în mod oficial".

Amintiți-vă de câte ori Fauci, un agent democrat cu stetoscop, a fost primit în emisiunile de chat ale democraților de către agenți democrați cu permise de presă (George Stephanopoulos, Jake Tapper, F. Chuck Todd etc.). Desigur, aceasta a fost doar prima din ceea ce putem spera cu toții că va fi o serie de apariții, sub jurământ, ale tiranului de tinichea de 67 de centimetri înălțime, care și-a îngropat pentru prima dată botul în troaca publică pe vremea când Lyndon Johnson era președinte.

Câteva date amuzante finale despre Fauci: Are vreo legătură cu Massachusetts? (Bineînțeles - Holy Cross, promoția '62. Ce cruce pe care trebuie să o poarte Crusaders). Care este cel mai recent salariu al său? (480.654 de dolari pe an.) Care va fi pensia sa când se va pensiona? (375.211 dolari pe an.) Păcat că republicanii nu au preluat conducerea Senatului, pentru că senatorul Rand Paul nu va fi președintele unei comisii care să îl poată cita pe acest bătrânel urât și putred.

Dar poate că există o modalitate prin care Paul ar putea fi numit "of counsel" în prima comisie a Camerei, controlată de republicani, care să se ia de Fauci, sub jurământ? Și poate să-l aducă și pe Robert F. Kennedy Jr., ca să fie "bipartizan". Nu că presa de stat va acoperi vreuna dintre nebuniile lui Fauci, pentru că... Democrații. Îi aud deja pe tovarășii de drum în corul de "amin" repetând ca unul singur: "Nimic de văzut aici, oameni buni, treceți mai departe.

#fauci #covid19 #plandemie

https://www.ziuanews.ro/dezval....uiri-investigatii/bo

Boston Herald: Depoziția lui Anthony Fauci pe care presa pătită nu vrea să o vedeți!
Favicon 
www.ziuanews.ro

Boston Herald: Depoziția lui Anthony Fauci pe care presa pătită nu vrea să o vedeți!

Doctorul Anthony Fauci a trebuit să îndure miercuri o audiere de șapte ore sub jurământ în cadrul unui proces civil. Procurorii generali din Louisiana și Missouri susțin că savantul nebun a fost profund implicat într-o "v
Like
Comment
Share
Showing 7845 out of 8240
  • 7841
  • 7842
  • 7843
  • 7844
  • 7845
  • 7846
  • 7847
  • 7848
  • 7849
  • 7850
  • 7851
  • 7852
  • 7853
  • 7854
  • 7855
  • 7856
  • 7857
  • 7858
  • 7859
  • 7860

Edit Offer

Add tier








Select an image
Delete your tier
Are you sure you want to delete this tier?

Reviews

In order to sell your content and posts, start by creating a few packages. Monetization

Pay By Wallet

Payment Alert

You are about to purchase the items, do you want to proceed?

Request a Refund