Voi stiti ce contin contractele semnate cu firmele de vaccinare?

In fotografia alaturata vedeti o parte din paginile contractului "publicat" de Comisia Europeana cu firma Moderna, ce priveste achizitionarea si promovarea vaccinurilor in UE. Situatia este similara si cu contractul facut cu Pfizer si alte firme. La final gasiti link catre site-ul Comisiei Europene unde gasiti aceste contracte "publicate".

Initial nici macar aceste versiuni "redactate" a contractelor nu au fost facute publice. Publicarea lor, in forma "redactata", s-a facut dupa imense presiuni din partea Parlamentului European.

Presa din Bruxelles a relatat ca aceste contracte "redactate" au fost facute publice dupa ce Comisia Europeana a primit acceptul firmelor sa le faca publice in aceasta versiune.

Eu va intreb: vi se pare normal ca, pe banii nostri, Comisia Europeana sa semneze astfel de contracte, ce sunt in parte nepublice?

Poate un deputat sa voteze in cunostinta de cauza pe o lege ce priveste impunerea vaccinului, daca nu a vazut aceste contracte?

De ce Comisia Europeana si Romania au acceptat asemenea conditii, ca nimeni sa nu vada aceste contracte? Vi se pare corect?

Va las pe voi singuri sa cititi aceste contracte "publicate" in forma "redactata":

https://ec.europa.eu/info/live....-work-travel-eu/coro

#cristianterhes #covid19

image