Să pedepsești copiii pentru că adulții ezită sau refuză să își inoculeze un ser experimental inutil și cu tot felul de riscuri, te face un Krampus (antiteza lui Moș Crăciun), în mărime naturală.
Să refuzi omului normal liberul arbitru, punând ciomagul și riscul efectelor adverse pe spinarea/capul lui e chiar definiția samavolniciei totalitare.
Dacă școlile din localitățile cu incidență de sub 3 la mie nu se pot deschide pentru că nu se atinge cifra arbitrară de 60% “imunizați” artificial printre profesori, înseamnă că vakseenarea și nazipass-ul sunt scopuri în sine, iar nu politici de sănătate publică.
Cei ce preferă să se uite în altă parte, de exemplu, la “reducerile” de blac - fraier - dei, să ia aminte la țările din vestul Europei, cu acoperire vakseenală de peste 80%: acolo valul V pare că depășește în amploare valul IV, făcându-l pe bilgheiț să spună că nu mai crede că vakseenul e atât de eficient. Și știți? Bilgheiț e acel “specialist” în imunologie, biotehnologie și medicină “științifică”, bazată pe dovezi, de la care ia lumină toată lumea progresistă, liberă sub pecetea codului QR de vakseenare.

#covid19 #gheorghepiperea