O știți pe aia cu încă una și ma duc?

Curtea de Apel Bucuresti a anulat 3 HG uri privind prelungirea stării de alerta. Cele din vara care au prelungit starea de alerta pe perioada 12 iunie - 10 august 2021.

A respins capătul de cerere ca ramas fara obiect care viza obligarea Guvernului sa emită o hotarare de incetare a starii de alerta. (Ceea ce presupune ca instanta a considerat ca sunt nule și HG urile ulterioare. Vedem motivarea).

Urmează recursul, la ICCJ. Sper sa nu primesc termen peste vreo 2 ani.

Solutia:

Respinge exceptia inadmisibilitatii actiunii introduse de reclamanta Radu Elena, ca ramasa fara obiect. Respinge exceptia lipsei de interes, ca neintemeiata. Admite in parte actiunile conexate introduse de reclamantele Radu Elena si Asociatia “Coalitia pentru apararea statului de drept”. Anuleaza HG nr.636/2021, HG nr.678/2021 si HG nr.730/2021. Respinge capatul de cerere avand ca obiect obligarea Guvernului Romaniei la emiterea unei hotarari de incetare a starii de alerta, ca ramas fara obiect. Prezenta hotarare se va publica in Monitorul Oficial, in ipoteza ramanerii ei definitive, in conditiile art.23 din Legea nr.554/2004. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin intermediul grefei instantei, azi, 21.10.2021.

#elenaradu

image