In live-ul de aseara (link la final) am explicat in prima parte ca s-a supus la vot in Parlamentul European o rezolutie privind transparenta modului de achizitie a contractelor pentru vaccinurile COVID-19. La aceasta rezolutie am facut o serie de amendamente care sa mareasca transparenta. Am cerut, de exemplu, publicarea contractelor, sa aflam cine le-a semnat, ce contin, am citat faptul ca Ursula von der Leyen este sub investigatie pentru modul cum a semnat contractul cu Pfizer si altele.

Am explicat in live ca voturile pe aceste amendamente va arata pozitia politica a grupurilor, ca sa vedeti voi insiva care grupuri politice va ingradesc drepturile si care nu.

Singurele grupuri care au votat in bloc pentru aceste amendamente au fost ECR si ID. Restul au votat in bloc contra. Exact grupurile care critica Polonia si Ungaria ca nu ar respecta statul de drept sunt cele care se opun transparentei in privinta contractelor pe aceste vaccinuri. Vorba aia, sa fie democratie, dar nu pentru catei.

In cateva ore voi face publice voturile pe fiecare articol in parte sa va convingeti singuri. Veti vedea acolo si cum au votat romanii.

Transparenta e elementul cheie care face diferenta dintre o democratie si o tiranie. Cand tu stii totul despre guvern, e democratie. Cand guvernul stie totul despre tine si tu nimic despre el, e tiranie.

Cristian Terhes

https://www.facebook.com/Crist....ianVTerhes/videos/20