Sindromul Biden - Spears: Ce nu poate inventa Putin cu toată Propaganda Kremlinului

America azi: Băncile de alimente nu mai fac față – Penuria de hârtie întârzie apariția cărților - Dulciurile vor lipsi de Halloween și Crăciun

*

„Din curiozitate, am recitit discursul inaugural al lui Biden și am remarcat ceva uimitor. Nu interminabilele ipocrizii despre unitate, ci faptul că abia vorbește despre economie. Abia dacă e pomenită. Acum am aflat și de ce. Pentru că adevăratul program economic al lui Biden, pe care îl vedem acum în toată monstruozitatea lui, era următorul: cu ce viteză poți lua o economie aflată într-o creștere puternică și să o transformi într-o economie slabă, în recesiune și stagnantă? Răspunsul este: al dracului de repede.” (Steve Hilton – Fox News).

*

Statele Unite se află în recesiune.

Ba nu, zice administrația Biden.

A doua zi, după ce s-a anunțat că economia SUA a scăzut două trimestre consecutiv, ceea ce, până acum, după toate manualele, însemna recesiune, dar acum nu se mai știe sigur, Departamentul de Justiție a anunțat triumfător demantelarea unei rețele rusești de influență care de șapte ani răspândea propaganda Kremlinului în America, sub masca luptei împotriva globalizării.

În aceeași zi, mai mulți membri ai Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților îi trimiteau secretarului de stat Antony Blinken o scrisoare deschisă în care cereau:

„Administrația (Biden) trebuie să organizeze o campanie diplomatică pentru a combate propaganda Rusiei care învinovățește SUA și sancțiunile internationale pentru creșterea prețurilor la alimente și îngrășăminte și pentru penuriile din lumea întreagă, în locul adevăratului vinovat: războiul lui Putin în Ucraina.”

*

Când Joe Biden (nu Vladimir Putin) a anunțat la summit-ul NATO din martie că sancțiunile împotriva Rusiei vor aduce Foamete în Occident, puțină lume l-a luat în serios.

Foametea în Occident – mai ales în Statele Unite – părea mai greu de conceput decât existența vieții pe Marte.

Uimitor, însă, Joe Biden a avut dreptate. Când anunță catastrofe, Biden nu se înșală niciodată.

Băncile de Alimente din Statele Unite (un fel de cantine ale săracilor) deja nu mai pot face față solicitărilor.

O astfel de organizație de caritate din New Jersey, deși a ajutat numeroase familii în timpul Marii Recesiuni din 2008 sau după Uraganul Sandy, spune că niciodată nu s-a confruntat cu un asemenea nivel al cererii și niciodată nu a cheltuit mai mulți bani ca acum.

Președintele Community FoodBank din New Jersey, Carlos Rodriguez, a declarat pentru Fox Business:

„Poveștile sunt aceleași. A devenit mult mai scump să faci plinul, să mergi la muncă, să îți duci copiii la școală. Și, bineînțeles, când oamenii merg la băcănie, se confruntă cu prețuri mult mai mari.”

Rodriguez a explicat că, din cauza inflației, banca sa cheltuiește cu 40% mai mult pentru a cumpăra aceeași cantitate de mărfuri ca anul trecut, când a distribuit 85 de milioane de porții de mâncare.

În același timp, numărul solicitanților care au apelat la bancă a crescut în ultimul an cu 20%.

„Nici la Marea Recesiune, nici la Sandy, când am avut ocazia să ajut, nu a fost nici pe departe ceva care să semene cu ce se petrece acum”, se plânge Rodriguez.

Toate băncile de alimente din SUA se confruntă cu aceeași problemă: inflația galopantă a produs scumpiri în lanț, ceea ce face ca tot mai multe familii să nu poată face față cheltuielilor.

În același timp, organizațiile de binefacere au dificultăți să țină pasul cu nivelul solicitărilor de ajutor: produsele s-au scumpit și pentru ele, iar banii din donații s-au împuținat.

Jessica Donahue, directoare de Marketing și Comunicare la Good Shepherd Food Bank din Maine, povestește:

„Una dintre agențiile noastre partenere, Augusta Food Bank, ne-a informat recent că distribuie în prezent o cantitate de hrană cu 67% mai mare față de acum doi ani și nu există nici un semn că ritmul de creștere va încetini.”

Și adaugă:

„Sunt 40-50 de mașini la coadă pe strada care duce la clădirea partenerului nostru, în fiecare joi dimineață pentru Joia Gratuită. În timpul zilei, vin peste 85 de mașini, și sunt distribuite 50.000 de porții de mâncare lunar.”

Donahue precizează:

„Și ei nu sunt decât unul dintre cei aproape 600 de parteneri ai nostri.”

Congresul SUA urmează să aprobe distribuirea unei cantități mai mari de hrană către americanii nevoiași, prin Programul de Asistență Alimentară de Urgență.

*

Criza nu îi afectează doar pe cei mai săraci – care sunt și din ce în ce mai mulți.

Afectează însuși stilul de viață american.

Colosul producător de dulciuri Hershey a anunțat că nu va putea „satisface în totalitate cererea consumatorilor” de Halloween și Crăciun.

Hershey este afectată de criza lanțurilor de aprovizionare și de războiul din Ucraina, care au făcut ca ingrediente alimentare precum cacaua sau uleiul comestibil să fie greu de găsit pe piață.

Deși Hershey, la fel ca alți coloși occidentali înregistrează creșteri ale veniturilor, acestea nu sunt rezultatul creșterii volumului fizic de mărfuri, ci al scumpirii produselor, explică expertul Arun Sundaram de la CFRA.

Dacă inflația – deci și prețurile – vor continua să crească, nu este departe momentul când chiar și veniturile marilor companii vor începe să scadă, din cauza lipsei de cumpărători.

*

O știre cu aparență mondenă nu a avut parte de atenția cuvenită: apariția cărții de amintiri a lui Britney Spears a fost amânată.

Motivul: lipsa de hârtie cu care se confruntă editurile americane.

Penuria este atât de gravă încât nu a putut fi comunicată o dată certă a apariției pentru volumul cântăreței.

Conform unui raport al Publishers Weekly, industria americană a tipăriturilor se confruntă cu o criză gravă din cauza problemelor de aprovizionare, a inflației și a demisiilor masive ale angajaților din fabricile de hârtie.

Capacitatea de tipărire în Statele Unite se află la un „nivel scăzut record”, mai arată raportul. Editurile iau în calcul întârzieri de câte 6-12 luni în planul lor de apariții.

Un bestseller sigur, cum este cartea lui Spears, nu poate apărea din cauza lipsei de hârtie!

Putin, cu toată propaganda Kremlinului, nu putea oferi o imagine mai sinistră a crizei în care Joe Biden a băgat America.

https://www.activenews.ro/opin....ii/Sindromul-Biden-S

Sindromul Biden - Spears: Ce nu poate inventa Putin cu toată Propaganda Kremlinului | ActiveNews
Favicon 
www.activenews.ro

Sindromul Biden - Spears: Ce nu poate inventa Putin cu toată Propaganda Kremlinului | ActiveNews

America azi: Băncile de alimente nu mai fac față – Penuria de hârtie întârzie apariția cărților - Dulciurile vor lipsi de Halloween și Crăciun * „