BioNtech admite că vaccinul dezvoltat în parteneriat cu Pfizer are numeroase probleme
Autoritatea federală
Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) este o autoritate federală independentă. Aceasta asigură publicarea de către companii a unor informații importante pentru investitori: de exemplu, despre situația lor financiară, dar și capacitatea de comercializare și așteptările de rentabilitate a produselor. Deoarece în comunitatea noastră de valori, nici măcar adevărul nu este accesibil, trebuie să urmăm vechiul sfat din economiile monetare:
”Urmăriți fluxurile de bani, vedeți cine poate câștiga cel mai mult și descoperiți adevărul despre un produs”.
Și astfel, Biontech a trebuit să își dea jos pantalonii în fața SEC. Au ieșit la iveală lucruri nu tocmai apetisante.
Ignoranța nr. 1
”Este posibil să nu reușim să demonstrăm o eficacitate sau siguranță suficientă a vaccinului nostru Covid 19 și/sau a formulărilor specifice variantei pentru a obține o aprobare de reglementare permanentă în SUA, Marea Britanie, UE sau în alte țări în care vaccinul a fost aprobat pentru utilizare în regim de urgență sau a primit o aprobare de comercializare condiționată.”
Asta sună destul de rău. Nimic nu s-a schimbat de când a început comercializarea vaccinurilor și ignoranța reflectată la EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) la vremea respectivă. Încă nu știm nimic despre eficacitatea și siguranța așa-numitului vaccin. Ei bine, s-ar putea admite că într-o situație de urgență reală, o pandemie de variolă, de exemplu, chiar și produsele Biontech, cu caracteristicile lor de ineficacitate și incertitudine, ar trebui utilizate. Pur și simplu pentru că doar efectul placebo ar trebui să contribuie la recuperare. Singura problemă ar fi că nu avem o situație de urgență, nu avem o pandemie, așa cum a demonstrat cel mai recent Marcel Barz în prelegerea sa ”Die Virokratie duldet keine Erbsenzähler” (Virocrația nu-i tolerează pe contabilii de fasole), ceea ce este destul de ușor de înțeles pentru politicieni. Așadar, nu există niciun motiv să utilizăm seringa, nici măcar ca placebo. Îmi imaginez că și investitorii vor gândi la fel. Dar este și mai bine.
Ignoranța nr. 2
”Chiar și subliniind efectele secundare, Biontech, în declarația sa către SEC, a afirmat că evenimentele adverse grave ar putea apărea în cadrul studiilor clinice sau chiar și după primirea aprobării de reglementare.”
Desigur, atunci când o companie vorbește despre ”ar putea”, înseamnă întotdeauna ”sunt”, adică ”au avut loc”.
Ceea ce reprezintă un truism în mass-media alternativă – și anume că vaccinurile provoacă efecte secundare negative în număr incalculabil – este, desigur, cunoscut și de Biontech. Doar că societatea nu are voie să spună. Cu toate acestea, ar fi de bănuit că investitorii care se bazează pe ”ar putea” devin foarte interesați de ”sunt”. Nu arată bine pentru apetitul investitorilor.
Dar asta nu este tot.
Ignoranța nr. 3
”În plus, durabilitatea răspunsului imunitar nu a fost încă dovedită în studiile clinice.”
Trei luni? Patru luni de protecție împotriva infecțiilor? După această declarație a celor de la Biontech, se poate presupune – pentru că ar trebui să mergem pe cel mai rău scenariu – că probabil nu s-a vorbit niciodată despre o reală protecție. Biontech știe acest lucru, investitorii doar bănuiesc.
Ignoranța nr. 4
”De asemenea, Biontech nu poate garanta că nu vor apărea probleme de securitate nou descoperite sau în curs de a apărea.”
Dubla negație înseamnă afirmativă amplificată. Deci, ar fi mai bine să reformulăm astfel: Biontech nu poate garanta, de asemenea, că nu vor apărea probleme de siguranță nou descoperite sau în curs de a apărea. Este, probabil, ceea ce a vrut să spună Biontech de fapt. Investitorii au un instinct fin pentru astfel de fraze oblice și încapsulate.
Concluzie de la Biontech pentru potențialii investitori:
”Descoperirea ulterioară a unor probleme nedetectate anterior ar putea afecta negativ vânzările produsului, ar putea duce la limitări ale produsului sau la retragerea acestuia de pe piață.”
A sugera că un produs ar putea fi retras de pe piață este ca o lovitură în moalele capului. Poate că amurgul zeilor unei companii încă destul de tânără va fi urmat de un nou răsărit – fără a fi la fel. Nu totul trebuie neapărat să îmbătrânească.
Ar fi de dorit pentru noi toți.
#covid19 #vaccin #plandemie
https://opozitia.net/2022/05/1....9/biontech-admite-ca