PNȚCD SOLICITĂ PREȘEDINTELUI ROMÂNIEi, KLAUS IOHANNIS, DECRETAREA STĂRII DE URGENȚĂ!

Președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență anul trecut, când pandemiei era cu mult sub nivelul actual. O măsură constituțională necesară pentru oprirea răspândirii virusului.

În condițiile colapsului sistemului sanitar la care asistăm, numărului necontrolat de îmbolnăviri și morți zilnice și al lipsei unui plan de acțiune guvernamental, dar și necunoașterii până la ce nivel va evolua pandemia, STAREA DE URGENȚĂ se impune cu atât mai mult, în mod categoric!

Este clar că, și dacă vaccinarea va crește, atingerea pragului necesar de 70% este imposibil de realizat în viitoarele săptămâni, imunizarea în masă fiind compromisă. În același timp, faptul că și vaccinații se infectează, transmit și decedează, la rândul lor trebuie să fie protejați: chiar dacă mor mai puțini, tot mor, iar fiecare mort și familie contează!

Starea de urgență ar da timp creșterii vaccinării și, pe de altă parte, pregătirii sistemului sanitar cu tratamente și să se poată organiza, ieșind de sub presiunea uriașă de azi, când infectarea este necontrolată.

Starea de urgență ar suspenda certificatele verzi, restricțiile fiind valabile și pentru vaccinați și pentru nevaccinați, estompându-se astfel divizarea socială și încălcarea drepturilor fundamentale pentru cei care refuză vaccinarea.

În condițiile în care starea de urgență nu este decretată imediat, deși este evident că este singura soluție din perspectiva științei medicinii dezastrelor, înseamnă că pandemia este folosită ca armă politică pentru obligarea vaccinării! Mai precis, pentru afacerea big pharma: satisfacerea foamei de bani ai acestora prin obligarea cetățenilor, aflați sub amenințarea și teroarea exercitată de stat: pierderea locurilor de muncă, imposibilitatea cumpărării alimentelor sau oprobiul public. Această formă de presiune înseamnă abandonarea definitivă a democrației! Starea de urgență este, din contră, o soluție constituțională, prin urmare democratică!

PNȚCD solicită Președintelui Klaus Iohannis să decreteze imediat starea de urgență, indiferent de costurile politice și responsabilitățile pe care le știm. Criza sanitară trebuie soluționată în cadrul democrației constituționale! Principiul democrației nu poate fi invocat numai atunci când politicienii ipocriți au nevoie de el, pentru a-și ataca adversarii politici! Este acesta un test istoric, putem dovedi forța democrației, o realitate constituțională efectivă, iar nu vorbe goale!

Klaus Iohannis va fi susținut, cu siguranță, de toate partidele politice! Altfel, va rămâne în istorie ca principalul vinovat pentru morții și nedreptățile uriașe care distrug astăzi România!

Aurelian Pavelescu