Se urmărește falimentarea lui Trump? Fostul președinte are interzis la afaceri și e obligat să plătească o amendă de peste 350 milioane de dolari
Judecătorul Arthur Engoron i-a aplicat vineri o amendă de peste 350 de milioane de dolari lui Donald Trump și Trump Organization într-un caz de fraudă civilă și i-a interzis să mai conducă vreo companie timp de trei, scrie Breitbart.
Procurorul general al statului New York, Letitia James, a încercat să îl falimenteze practic pe Trump, cerând o amendă de 370 de milioane de dolari și excluderea pe viață din industria imobiliară din statul New York. James a susținut că Trump a comis o fraudă financiară.
Trump intenționează să facă apel la această decizie. "Acesta este un caz care nu ar fi trebuit să fie intentat niciodată și cred că ar trebui să avem dreptul la despăgubiri", a declarat Trump în timpul pledoariilor finale.
Cercetătorul constituțional Jonathan Turley a calificat hotărârea drept "confiscatorie, extremă și abuzivă".
Hotărârea este a doua din acest an în care Trump a fost găsit vinovat și i s-a cerut să plătească milioane de euro. În procesul de defăimare intentat de scriitoarea E. Jean Carroll împotriva sa, judecătorul a dispus caTrump să plătească 83,3 milioane de dolari.
NBC News a relatat detalii despre acest caz:
James a susținut că inculpații au folosit declarațiile financiare umflate pentru a obține împrumuturi bancare și polițe de asigurare la rate la care altfel nu ar fi avut dreptul și "a cules sute de milioane de dolari în câștiguri ilicite".
Printre exemplele citate drept fraudă de către biroul procurorului general în timpul procesului se numără evaluarea de către Trump a casei sale triplex din Trump Tower din New York City la o valoare de trei ori mai mare decât mărimea și valoarea sa reală, precum și includerea unei valori de marcă pentru a crește evaluarea terenurilor sale de golf în declarațiile financiare, care spuneau în mod explicit că valorile de marcă nu sunt incluse.
Un alt exemplu indicat de procurorul general i-a intrat în mod clar sub piele - o dispută privind valoarea Mar-a-Lago, clubul său social și reședința sa din Florida. Declarațiile financiare ale lui Trump între 2011 și 2021 au evaluat Mar-a-Lago la o valoare cuprinsă între 426 și 612 milioane de dolari, în timp ce evaluatorul din Palm Beach County a estimat valoarea de piață a proprietății la o valoare cuprinsă între 18 și 27 de milioane de dolari în același interval de timp.
Judecătorul i-a amendat și pe copiii lui Donald Trump, potrivit CNN:
Judecătorul Arthur Engoron i-a găsit pe fiii adulți ai lui Trump, Donald Jr. și Eric, răspunzători pentru o serie de acuzații civile de fraudă în New York, inclusiv pentru emiterea de declarații financiare false, falsificarea înregistrărilor de afaceri și conspirație.
El le-a ordonat fiecăruia dintre ei să plătească 4 milioane de dolari pentru profiturile personale obținute în urma fraudei.
În plus, Engoron l-a amendat pe fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, cu 1 milion de dolari.
Cazul lui James împotriva lui Trump este doar una dintre numeroasele provocări legale cu care se confruntă fostul președinte. Procurorii locali și federali au depus patru capete de acuzare împotriva președintelui.
Actele de acuzare cuprind 91 de capete de acuzare: 34 de capete de acuzare în New York, cu o pedeapsă maximă de 136 de ani; 40 de capete de acuzare în Miami, cu o pedeapsă de până la 450 de ani; patru capete de acuzare în Washington, DC, cu o pedeapsă de până la 55 de ani; și 13 capete de acuzare în Georgia, cu o pedeapsă de până la 76,5 ani.
#trump
https://www.activenews.ro/stir....i/Se-urmareste-falim