Fake-urile razboiului din Ucraina devoalate pe rețelele sociale. Antena 3 e campioana stirilor trucate!

"Fake-uri, manipulare și o întrebare: la câte telefoane mobile au ucrainienii, de ce nu avem internetul plin de relatări live cu dezastrul de acolo? Să facem, totuși, puțină lumină în mormanul de gunoi mediatic.", se intreabă Iulian G. Necea pe Facebook, cel care a facut si un rezumat al relatarilor mass-media:

- La Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Radu Tudor și toți ceilalți din platou au comentat o luptă aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Imaginile erau, de fapt, preluate dintr-un joc pe computer intitulat Arma 3, după cum a aratat Marian Godina pe pagina sa de FB.

- Imaginile unei explozii cauzate de atacurile Israelului în Gaza și prezentate drept explozii din Ucraina.

- O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conducte de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina.

- Avioane de luptă zburând în formație și prezentate ca și când atacă Ucraina, dar fotografia este făcută la o paradă militară din 2020.

- O filmare în care cineva acuză o rană la picior și se aud explozii, dar clipul video este din Beirut în urma exploziei la rezervorul de gaz lichefiat.

- Știrea conform căreia toți cei 13 soldați ucraineni care apărau Insula Șerpilor au fost uciși luptând eroic dar în realitate aceștia sunt în viață și s-au predat rușilor imediat.

- O casă din Donețk distrusă de bombe de către ucraineni cu mult timp în urmă, dar prezentată ca fiind în Harkov și lovită de ruși.

- Președintele Ucrainei, Zelensky, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când acesta era în inspecție pe teren.

- Doi copii care salută un tanc ce trece pe lângă ei. Fetița este în roz și ține un ursuleț în mână. Imaginea este de fapt făcută în 2016.

- Un bărbat înfășurat în steagul Ucrainei îmbrățișează o femeie înfășurată și ea dar în steagul Belarus. Imaginea este postată ca provenind din teatrul de luptă ucrainean dar în realitate a fost făcută la un concert de muzica rapp în Polonia.

- Soția lui Zelensky în uniformă militară și cu arma în mână. Imaginea este de anul trecut, de la o paradă militară, iar femeia nu are nimic cu doamna Zelensky.

Fake-urile dezvaluite pe plan international in articolul complet:

https://www.ziuanews.ro/stiri/....fake-urile-razboiulu

Fake-urile razboiului din Ucraina devoalate pe rețelele sociale. Antena 3 e campioana stirilor trucate! VIDEO
Favicon 
www.ziuanews.ro

Fake-urile razboiului din Ucraina devoalate pe rețelele sociale. Antena 3 e campioana stirilor trucate! VIDEO

"Fake-uri, manipulare și o întrebare: la câte telefoane mobile au ucrainienii, de ce nu avem internetul plin de relatări live cu dezastrul de acolo? Să facem, totuși, puțină lumină în mormanul de gunoi mediatic.", se intre