TROMPETA SISTEMULUI, CĂTĂLIN TOLONTAN

Arată limpede care a fost direcția reportajului Recorder împotriva Patriarhului Daniel.

Exact cum am bănuit, problemele NU erau cele legate de faptul că BOR face lucrări de restaurare a bisericilor de patrimoniu cu firme în care are încredere și care s-au dovedit serioase, ci - secretul lui Polichinelle - FAPTUL CĂ BISERICA ȘI PATRIARHUL DANIEL NU S-AU IMPLICAT ÎN PROCESUL VACCINĂRII CU SERUL GENIC!

AGENȚII GLOBALISMULUI spun direct asta, neuitând să agite, pentru masele tefelist - progresiste, cărora le hrănesc fantasmele, că securiștii lor îi informează despre "falanga rusească din BOR", imbecilitate care prinde perfect la masa useristă și la neoconii corporatiști "de dreapta".

De altfel acestea sunt direcțiile pe care va merge propaganda globalistă în atacul împotriva Bisericii: nu iubește oamenii (cărora trebuie să le insufle vaccinism pe pâine) ci banii statului - de parcă o parohie poate restaura o biserică de patrimoniu cu banii proprii, iar statul nu este și al celor 80% credincioși ortodocși declarați, ci exclusiv al tolontanilor progresiști.

Alt palier de atac, la care participă și conservatorii caviar dilematici, este că Biserica este refractară la reforme, nu se "occidentalizează" suficient, e "rudimentară" și, evident, "controlată de ruși".

Să mă ierte Dumnezeu, dar am o scârbă metafizică de aceste muhaiele care vor să deturneze rolul eshatologic/mântuitor al Bisericii, transformând-o în cureaua de transmisie a puterii mundane secularizate și revoluționare, antihristice prin definiție, o rotiță în realizarea Utopiei (a "raiului pământesc", un paradis ideologic care duce, invariabil, la hecatombe umane.

Iulian Capsali

image