Ionut CORFU:
Încă un caz cutremurător la SJ Neamț! Bărbat vaccinat și cu 4 teste negative, mort de #covid la o săptămână de la internare. Dosar penal după plângerea familiei.

Dupa cum relatam vineri in articolul publicat de tvmneamt, Este haos la Spitalul Județean! Strigăte de disperare ale pacienților și familiilor: ”Ne omoară cu zile!”, in spitalul Judetean Neamt se petrec lucruri de-a dreptul revoltatoare. Nu suntem in masura sa dam verdicte, sa stabilim vinovati sau nevinovati, asta este treaba institutiilor de ancheta. Insa nici nu putem sa ignoram mesajele cu care suntem asaltati in ultimele zile, privind cazurile disperate ale unor familii care si-au pierdut rudele in spital, in conditii cel putin ciudate.

Un astfel de caz este si cel al unui barbat de 62 de ani, din Bicaz Chei, a carui familie sustine ca a murit cu zile in Spitalul Judetean Neamt. Desi era vaccinat si cu 4 teste Covid negative, Toader Catrinoi (foto) a fost testat pozitiv imediat cum a ajuns in spital si in mai putin de o saptamana si-a pierdut viata.

Gabriela M, fiica barbatului, povesteste cu amanunte halucinante, tot calvarul prin care au trecut atat barbatul cat si familia, in ultima saptamana din viata acestuia. Totul a inceput pe 25 septembrie, dupa o simpla raceala. Pe 2 octombrie, barbatul avea sa moara in Spitalul Judetean Neamt.

O răceala si 4 teste negative, nimic deosebit. Pana a ajuns la Spitalul Judetean

”A răcit și lua tratament. Mai exact, după o zi de muncă a băut apă rece. După care a început să tușească. A urmat un tratament, iar după câteva zile s-a dus la medicul de familie din localitate să-l vadă. Aceasta a chemat ambulanță pe motiv că îi era rău. La preluarea ambulanței i s-a făcut test. Testul a ieșit negativ, ca și cele 3 pe care le facuse acasă. La spitalul județean Neamț, vezi Doamne a ieșit pozitiv.

A fost internat la infecțioase o săptămână, timp in care a mâncat fructe ,supe și băut ceaiuri, apă. Tot acest timp a fost cu mască de oxigen. De miercuri nu s-a mai putut lua legătura cu el, asistentele și medicul de gardă i-a interzis să mai vorbească la telefon. Sora mea a ținut legătura doar cu cadrele medicale spunându-i că starea lui este stabilă și că, dacă nu i s-a făcut rău, este pe drumul cel bun.”

Câteva zile mai tarziu, pacientul ajunge la ATI. Starea lui era mai buna, insa a doua zi a murit, fara sa fie anuntata familia

”Joi am aflat că este transferat la ATI. Vineri era bine, a mâncat singur și a stat fără mască de oxigen. Sâmbătă dimineață, dupa spusele unor cadre medicale i s-a făcut rău, au vrut să-l intubeze, iar el nu a făcut față și a decedat. Stop cardio respirator. Nu am fost anunțați de decesul tatălui. Ni s-a spus că au sunat pe numărul scris în fișa lui. Cum să suni un mort? Oare de câte ori a sunat sora mea și s-a prezentat că este fiica lui chiar nimeni nu a consemnat acest număr? Ba mai mult nu se afla nici aparținând vreunui medic de familie. Cum este posibil așa ceva când ești angajat, plătești la sănătate, ți se eliberează certificate medicale, rețete?”

De ce a murit? Nimeni nu stie nimic. Test pozitiv facut din pix si o surpadoza de antibiotic, posibila cauza a mortii. Autopsia nu se poate face

”La spital intrebam pe toate lumea ce s-a întâmplat, dar nu ni s-a dat nici un răspuns, decât că „eu nu știu, alt medic a fost, alte asistente, alți infirmieri…”. La externare am solicitat fișa medicală, să vedem ce tratament i-a fost administrat. Cu greu am obținut acea fișa. La morgă am solicitat autopsia și ne-a cerut testul covid. Am spus ca nu ni s-a dat. După aceasta am solicitat și acest test. Și surpriza! Testul era gol, nici o linie, nimic, doar era scris cu pixul că este pozitiv! Am întrebat cum se poate așa ceva, dar, la fel, nu știm, nu noi am făcut, așa am primit.

Am solicitat autopsia și cum era trecut la covid nu se poate face. Am deschis dosar la poliție, dar și acolo, ca și la spital încerca să mă facă să renunț. În final s-a făcut autopsia, ne-am luat ” mortul” cum zic ei și l-am îngrop nemaivazandu-l și ingropandu-l cu durere și cu regret ca l-am lăsat în spital să se facă bine și l-am luat mort. Menționez că i-au fost afectați plămânii 75-80% . Cauza decesului a fost stop cardio respirator, iar ce a dus la Cauza decesului sunt: infectare cu covid, supradoză de antibiotic și stop cardiac nespecificat.”

Supradoza de antibiotic, un fapt banal la Spitalul Judetean

”Când am întrebat cadrele medicale și polițistul care mi-a luat declarația ce înseamnă această supradoză de antibiotoc (cu denumirea medicală) mi i s-a spus că este ceva normal, se întâmplă des. Băi oameni buni, nu toți suntem proști, nu pe toți puteți să i manipulați! Vă rog să faceți public acest mesaj să vadă toată lumea cum sunt tratați oamenii. Plătim la sănătate, dar ne omoară oamenii dragi.”

Vaccinat, dar trecut la nevaccinati si tinut internat pentru ca asa trebuie. Medic: ”cine a spus că vaccinul te protejează de ceva?”

Nu am specificat ca tatăl meu era vaccinat și l-au trecut la nevaccinati! Și joi, în prima zi când a fost transferat la ATI, când a sunat sora mea să vadă cum se simte tata și să ceară informații despre starea lui, medicul de gazda bună i-a răspuns foarte urât! I-a spus ca el nu este Dumnezeu și nu știe dacă se va face bine sau nu, că nu există tratament pentru covid. Iar sora mea i-a spus „bun, dar atunci de ce îl țineți in spital?” La care dumnealui, așa trebuie. Dar este vaccinat, spune sora mea, la care domnul doctor „și cine a spus că vaccinul te protejează de ceva”? Mai spuneți ceva! Oare medicii, cadrele medicale nu au depus un jurământ? Oare voi, medicilor nu trebuie să ne faceți bine?? Oare nu sunteți plătiți din banii noștrii, la cei care muncim? Oare nu aveti conștiință? Oare nu avem același Dumnezeu?”, spune fiica barbatului, in mesajul trimis catre tvmneamt (subtitlurile apartin redactiei).

Aceasta tine sa mai precizeze ca ”pe lângă toate cele relatate, câte zile am fost prin spital (incintă), infirmierii duceau morții pe targă, într-un sac, neacoperit, ei, infirmieri, asistenți ce erau, aveau doar o mască și halat de unica folosință. Dacă noi nu avem dreptul sa vedem mortul, că se transmite boala, mă întreb: ei nu iau această boală?”

Dupa ce si-au ingropat tatal fara ca macar sa-l mai poata vedea pentru ultima oara, rudele au facut plangere la Politia Municipiului Piatra Neamt. Ca raspuns la solicitarea tvmneamt, Politia Neamt a confirmat ca a fost depusa o plangere pe 4 octombrie, in urma careia a fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt, sub aspectul comiterii infractiunii de omor din culpa. Vom urmari cu atentie cursul acestui dosar, avand in vedere ca astfel de anchete au mai fost deschise in trecut pe fapte asemanatoare petrecute la Spitalul Judetean Neamt, insa cei vizati au scapat basma curata.

Un alt apel telefonic ajuns vineri la redactia tvmneamt.ro, semnala cazul unei femei de 67 de ani din Piatra Neamt, ajunsa la spital cu simptomele unei viroze de sezon. Fiica acesteia povesteste că cu greu a reusit sa-si scoata mama din spital dupa aproape 24 de ore. Dupa ce fusese testata negativ, s-a incercat internarea ei aproape cu forta, cadrele medicale fiind sigure ca urmatorul test va iesi pozitiv. N-au mai apucat sa-l faca, pentru ca fiica a reusit sa-si duca mama acasa, dupa doua episoade de lupta aproape corp la corp. Acum femeia este bine si urmeaza un tratament la domiciliu, pentru o raceala de sezon.

Un punct de vedere de la spital nu am putut obtine, pentru ca nu exista un purtator de cuvant, iar directorul poate fi contactat extrem de rar si de greu.

Nici de la CJ Neamt nu avem un punct de vedere, pentru ca Arsene si Adrian Niță (purtatorul de cuvant de la CJ Neamt) nu raspund la telefon de ani de zile, presei nealiniate politic.

https://tvmneamt.ro/inca-un-ca....z-cutremurator-la-sj

Încă un caz cutremurător la SJ Neamț! Bărbat vaccinat și cu 4 teste negative, mort de Covid la o săptămână de la internare. Dosar penal după plângerea familiei |
Favicon 
tvmneamt.ro

Încă un caz cutremurător la SJ Neamț! Bărbat vaccinat și cu 4 teste negative, mort de Covid la o săptămână de la internare. Dosar penal după plângerea familiei |