Certificatul verde, un non-sens. România a învins pandemia.
România se află pe ultimul loc în Europa, de data aceasta în sens bun, pentru că vorbim despre clasamentul statelor în funcție de numărul de cazuri Covid. Menținerea trendului descendent în plin sezon rece arată foarte clar că populația și-a obținut deja imunitatea și că nicio variantă folosită pe post de sperietoare nu mai are efect.
Scăderea continuă a numărului de cazuri Covid în România, pe fondul creșterii explozive în toate statele vaccinate, arată că țara noastră a încheiat socotelile cu pandemia. Valurile nu se sfârșesc așa, brusc, în plin sezon rece pentru ca mai apoi să apară după două luni, așa cum insinuează autoritățile. Pur și simplu populația României s-a imunizat, intrând, aproape în totalitate, în contact cu noul coronavirus, iar explicația numărului mare de cazuri din octombrie este aceea că a mai existat atunci un procent destul de mare de oameni care, de frică, făcuseră tot posibilul să se ferească.
Omicronul, dacă va circula intens și la noi, probabil va mai infecta și ultimele persoane, însă, acestea vor fi asimptomatice sau vor avea forme ușoare de boală. Exemplul României este însă foarte periculos pentru celelalte state europene, pentru că arată că vaccinarea a accentuat pandemia în loc să o stopeze. Ultimele raportări oficiale la nivel mondial pe 7 zile arată că pe ultimele locuri în întreaga Europă la numărul de cazuri Covid se află cele mai nevaccinate state: Muntenegru, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova și România. Iar România este chiar pe ultimul loc, la mare distanță de penultimul loc, Republica Moldova, care are de trei ori mai multe cazuri. La polul opus, cu extrem de multe infectări, se află și cele mai vaccinate state din Europa. Ceea ce demonstrează încă o dată că numărul vaccinaților este direct proporțional cu numărul de cazuri noi Covid. Un element foarte important despre care, în mod deliberat, se vorbește prea puțin, este numărul de reinfectări după trecerea prin boală, care, în România, este de 0,06% și fără niciun caz de spitalizare sau deces. Iar acest lucru spune totul.
”Încă una și mă duc”
Potrivit ECDC, în 19 decembrie s-au raportat un total de 4.691 cazuri de infectare cu varianta Omicron în UE/SEE, din care 2.060 în Norvegia și 726 în Danemarca. Cu toate acestea Comisia Europeană a cerut Pfizer să modifice vaccinul pentru varianta Omicron, anunțând deja că UE va cumpăra 180 de milioane de doze. Ceea ce înseamnă că cei care au făcut deja rapelul, a treia doză sau a doua, în cazul Johnson, vor mai face și a patra doză până va fi gata Pfizer cu vaccinul adaptat pentru Omicron, urmând apoi, dacă se grăbește și compania producătoare, să mai facă încă o doză. Evident, și asta doar pentru trei luni, pentru că atât de pare că mai ține așa-zisa protecție a vaccinului. Cel mai nou contract dintre Uniunea Europeană și Pfizer este încheiat pentru 1,8 miliarde de doze, care trebuie livrate până în 2023, jumătate dintre acestea fiind deja comandate, iar cealaltă jumătate fiind opțională. Pfizer a precizat însă că discuțiile cu UE pentru posibila lor furnizare de doze opționale nu au vizat până acum versiuni adaptate ale vaccinului.
Certificatul verde, băgat cu forța
În spațiul public a apărut deja informația că Guvernul Ciucă ar intenționa să își asume răspunderea pe Legea certificatului verde, evitând astfel dezbaterile și amendamentele din Parlament. De ce atâta disperare de a legifera un certificat care oricum a fost deja introdus în mai toate domeniile? Deși suntem în cea mai verde zonă, fără acest certificat, populația nu are acces în instituțiile publice, în mall-uri, în magazinele neesențiale, în teatre, cafenele și restaurante, mai exact nicăieri în afară de magazinele exclusiv alimentare, farmacii și benzinării. Motivația Guvernului este evidentă. Certificatul va fi introdus la locul de muncă pentru a institui, de fapt, vaccinarea obligatorie.
#covid19 #certificatverde #plandemie #romania
https://www.activenews.ro/opin....ii/Certificatul-verd