Info Romania
Info Romania

Info Romania

10 Members

Cum televiziunile de știri din România fie nu au abordat subiectul plagiatului premierului Nicolae Ciucă, fie au dat doar reacția acestuia la ceva ce nu au prezentat anterior ca s-a întâmplat, am decis să răspund la toate solicitările colegilor de breaslă care mi-au cerut interviuri sau declarații. Așa că abia acum ajung să zic și eu câteva lucruri despre reacția publică de ieri a premierului Ciucă.

- Solicitarea analizării tezei pe care a trimis-o ieri la UNAP sună bine pentru publicul care nu știe prevederile legislației referitoare la doctorate. Mai simplu spus, e praf în ochi. Comisia de etică a UNAP poate legal emite doar un punct de vedere, care are valoare juridică zero. Comisia de etică a UNAP nu poate lua decizia de menținere sau retragere a unui titlul de doctor.

- Singura instituție care emite verdicte de menținere sau de retragere a titlului de doctor este CNATDCU, însă CNATDCU nu se poate autosesiza, trebuie sesizat. Dacă voia să soluționeze în mod real chestiunea plagiatului și nu doar să lase senzația că acționează corect, premierul Ciucă ar fi trebuit să sesizeze direct CNATDCU.

- Spune premierul Nicolae Ciucă că „alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulată în misiunile internaționale”, dar și că „experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat” au contat la „contribuția originală” a tezei de doctorat. Din ce spune domnul Ciucă, noi ar trebui să înțelegem că teza s-a bazat pe o cercetare empirică, adică pe observații și experimentarea unor situații. Ei bine, astfel de elemente de cercetare empirică nu există în teză.

- Mai spune premierul Ciucă faptul că acuzația că „unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică” arată faptul că „lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționată cel puțin într-un loc sursa bibliografică”. Aceasta a fost și apărarea lui Victor Ponta, celălalt premier acuzat de plagiat în 2012 și, evident, este greșită. Acele referiri din notele de subsol care nu apar în Bibliografie sunt plagiate la rândul lor.

- Premierul Ciucă susține că „acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit și de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii”. Aici strecoară foarte drăguț ideea că cere ca teza să-i fie analizată cu un soft de analiză a similitudinilor, atât de tare și insistent dorit de apărătorul nr. 1 al plagiatorilor, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Perfect, teza lui Nicolae Ciucă să fie analizată cu softul, dar anterior să fie digitalizate și sursele pe care le-am indicat ca plagiate, ca teza să poată fi comparate cu acestea.

- Un alt argument folosit și de Victor Ponta, și de Nicolae Ciucă e că teza de doctorat a fost realizată „conform cerințelor legale existente la acea vreme”. Haide să vedem ce zicea legea în 2003.

- Potrivit art. 22 din Hotărârea de Guvern nr. 37/1999 privind organizarea și desfășurarea doctoratului, în vigoare în anul 2003, prevede că „teza de doctorat trebuie să conțină elemente de originalitate specifice domeniului abordat, precum și modalități de validare științifică a acestora”.

- Condiția originalității era prevăzută și de art. 28, alin. (2), care spune că la susținerea publică a tezei „Dezbaterea se axează pe elementele de originalitate ale tezei de doctorat și pe recunoașterea valorică a rezultatelor obținute”.

#romaniaplagiata #doctorinimpostura

Emilia Sercan, 19.01.2022

Orice trece de votul Comisiei Europene și al Parlamentului European, ca "aliment sigur și sănătos pentru consumul uman/hrana sustenabilă a viitorului" devine automat și eligibil la finanțare din fonduri europene. Fermele de lăcuste care s-ar putea astfel crea din martie 2022 vor putea deveni focare pentru o invazie planetară de lăcuste migratoare (aceste insecte se înmulțesc exponențial și migrează, nu țin cont de granițe). Până în luna iulie, înmulțite exponențial, lăcustele pot distruge toată agricultura. Animalele mor fără plante, iar oamenii mor fără hrană. Pănă mor oamenii, se creează o anarhie imposibil de oprit. Foametea generează efecte sociale devastatoare. Nu vor mai exista forțe de ordine care să poată gestiona situația, pentru că nici forțele de ordine nu vor avea ce să mănânce.

Invazia de lăcuste migratoare n-ar fi prima invazie. Există de câțiva ani invazie de melci, după ce s-au înființat ferme de melci care au scăpat de sub control. A mai fost și o invazie de buburuze în această vară, pe mai multe plaje. Buburuze care erau foarte agresive și ciupeau. Există posibile mutații genetice ale insectelor, mai ales dacă au ce să mănânce din abundență și se înmulțesc necontrolat, mai ales vara.

Astfel, prin eventualul vot în Parlamentul European, odată cu bugetul UE pe 2022, se pun bazele unui dezastru ecologic, economic și social care nu afectează doar Europa, ci până în toamna lui 2022 poate crea foamete pe toată planeta.

Chiar dacă nu s-ar finanța fermele de lăcuste, simplul fapt că au fost votate de CE ca "aliment sigur și sănătos pentru consumul uman, hrană sustenabilă a viitorului" conduce la inițiative de înmulțire a lor. Aceste inițiative nu pot fi controlate. Simplul fapt că nu se vor mai folosi insecticide pentru distrugerea acestor paraziți deosebit de periculoși, va determina înmulțirea exponențială a acestei specii invazive care poate distruge toată agricultura la nivel planetar până în toamna anului 2022.

Lăcusta călătoare nu e o insectă oarecare. E un parazit extraordinar de dăunător, specie invazivă cu maxim potențial de distrugere a întregului ecosistem, în 3 luni de vară, până în toamna lui 2022. E o insectă cu potențial de armă de distrugere în masă. E cea mai subtilă armă de distrugere în masă, mai ales pentru că analiștii nici măcar n-o iau în considerare, în special acum, când pe adevăratul pericol se suprapun mai multe perdele de fum - iar aceste perdele de fum sunt probleme foarte serioase, astfel încât lăcusta nici măcar nu e observată ca pericol.

Diana Scarlat.

MITINGUL SUPAPA
Va anunț ca nu voi mai participa niciodată la un miting organizat sâmbăta sau duminica.
Acele mitinguri sunt organizate in general, de anumite grupuri sau structuri cu rol de "SUPAPA". Mitingurile "SUPAPA" au rolul de a dezamorsa furia oamenilor care este la cote alarmante, asemănător anilor 89-90.
Exista deja un tipar al mitingurilor " SUPAPA":
- Sâmbăta seara, când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo.
-Duminica seara când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo;
-Vara dupa orele 160, în Piata Victoriei, când temperatura era in unele cazuri și de 72°C la mivelul asfaltului;
- Vara în Parcul Izvor, în luna august (unde nimeni nu este deranjat, nici măcar câinii care-și fac nevoile) în plin sezon estival când oamenii sunt plecați la munte sau la mare;
- Miting organizat simultan în 2-3 locuri, pt a sparge forță celor care au întrat in tipar dar nu sunt aia care manipulează și dau direcția dorita.

Mitingurile "SUPAPA" din ultimi ani în mare parte fără rezultate notabile, cei vizați vin luni dimineata la munca, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.
La aceste mitinguri participanții vin, se saluta pt ca deja se cunosc unii cu alții de mulți ani, se saluta cu jandarmii în uniforma și în civil, cu civilii din diferite structuri care vin și ei sa ia pulsul și tot asa.
La aceste mitinguri se vine, se scandează ceva, se face mișto, se glumește, eventual se plimba puțin ursul prin cartiere sau zone îndepărtate pt a consuma furia, energia si ura acumulata.
Tot mitingul se încheie cu câteva poze și comentarii pe Facebook sau diferite rețele de socializare care
"nu sunt controlate", tot FARA REZULTATE".
Acele "MITINGURI SUPAPA", dacă sunt scăpate de sub control, televiziunile au grija si micșoreaza intenționat numărul participanților și duc în derizoriu participanții.
"MITINGURILE SUPAPA", au rolul de ai deziluzionat pe aceia care încă spera cred și vor sa mai facă ceva în tara asta.
Acei oameni pleacă acasă cu un gust amar și cu impresia ca:
-PAREREA LOR NU CONTEAZA;
-MITINGUL A FOST IN ZADAR;
-DEGEABA AU PARTICIPAT LA MITING.

Cei care doresc sa facă un miting real cu efecte reale trebuie sa iasă din acest tipar, altfel timpul și viata trece iar politicienii rămân tot acolo, fără ca nimeni sa-i deranjeze!

VA ROG RESPECTUOS SA NU MA INVITATI/CHEMATI LA "MITINGURILE SUPAPA", NU DORESC SA FIU MASA DE MANEVRA!
DA, TREBUIE FACUT CEVA DAR NU ASA!

#catalinberenghi

image

Florin Cîțu, 25 septembrie 2021: Cât sunt eu președinte PNL, nu vom face alianță cu PSD.
...
Florin Cîțu, 4 noiembrie 2021: Am găsit cu PSD, multe lucruri care pot să ne unească.

No comment...

image

Este oficial. Contractul de 80 de ani dintre Majestic 12 și facțiunea Draco Ciakahrr a expirat anul acesta, mai exact pe 31 August. Problemele nu sunt nici pe departe rezolvate, deoarece cozile de topor din vârful piramidei iluminate, încă au acces la tehnologiile grupului Orionian, însă, avem o fereastră bună de care putem profita.

Ce putem face noi? Să începem să ne luăm în serios menirea pentru care am venit pe Pământ. Peste 35% dintre sufletele întrupate în această linie temporală, au ca misiune trezirea spirituală și elevarea conștiinței colective, precum și atingerea gradului de măiestrie spirituală. Vorbiți deschis despre ceea ce simțiți, despre experiențele voastre, despre adevărul vostru trăit. Dacă o veți face într-un mod echilibrat, grațios, dintr-un spațiu al autenticității și inimii, nu veți da greș. Inclusiv noțiunea de spiritualitate se schimbă. Amintiți-vă de cele trei nivele ale adevărului. Ridiculizarea, negarea și acceptarea. În anii 80, David Icke era invitat la emisiuni TV doar pentru a se râde de el. Între timp, a deschis ochii unor milioane de oameni, așa controversat cum a rămas. Oamenii au început să-și pună niște întrebări.

Acestea fiind spuse, gândiți-vă la ce ne dezbină și la ce ne unește cu adevărat. Care este factorul comun și care este factorul perturbator? Cum veți știi că sunteți pe calea ce bună? Simplu, veți simți!

Andrei S. Grama