Cinci povești din viața reală despre teleportare

Teleportarea este capacitatea de a parcurge distanțe mari într-o perioadă mică de timp. Conceptul de „teleportare” a captat imaginația omenirii de secole.

Conceptul de „teleportare” dintr-un loc în altul este familiar oricui citește sau urmărește science fiction, cum ar fi în universul ficțional „Star Trek”, în care atât oamenii, cât și obiectele pot fi „transmise” instantaneu până la o navă stelară sau „ radiat ”pe o planetă neexplorată. Însăși ideea de teleportare are o atracție irezistibilă, iar interesul umanității asupra subiectului a depășit limitele ficțiunii și este urmărit serios de știință în ultimii ani ca subiect serios de explorare și studiu.

A face din teleportare o posibilitate în lumea reală este o ispravă uimitoare care poate fi realizată doar prin mijloace dincolo de înțelegerea noastră actuală. Cu toate acestea, există multe cazuri bizare și povești deranjante care sugerează că nu numai că este posibilă teleportarea umană, ci, de fapt, a avut loc deja și are loc de mulți ani. Poveștile despre oameni care se teleportează misterios în locuri îndepărtate se întorc foarte departe în istorie și continuă chiar și în timpurile moderne. Natura acestor presupuse cazuri de teleportare implică portaluri interdimensionale, porți enigmatice care oferă acces la țesătura realității în sine, îndoirea regulilor fizicii așa cum le înțelegem în prezent sau printr-o forță inexplicabilă care depășește înțelegerea noastră.

Există multe cazuri raportate de presupuse teleportări din viața reală care au avut loc în diferite puncte ale istoriei umane, dar deocamdată, iată cinci dintre ele.


5. GIL PEREZ, OMUL DE TELEPORTARE

Povestea lui Gil Perez datează din secolul al XVI-lea, când servea ca soldat spaniol și gardă de palat la Palatul Guvernatorului din Manila. A fost doar un soldat obișnuit până în dimineața zilei de 24 octombrie 1593, când s-a întâmplat ceva ciudat. Obosit din cauza lipsei de somn și a vremii calde, Perez a decis să facă un pui de somn scurt și s-a sprijinit de peretele palatului. Când a deschis ochii, a rămas uimit, aflându-se într-o locație necunoscută. Când i s-a explicat că se află în Mexico City, el a refuzat să creadă că este adevărat, știind că îi era imposibil să se afle în Mexico City în seara zilei de 24 octombrie, când își primise ordinele în Manila dimineața. din 23 octombrie.

Perez a fost interogat pe larg de Sfântul Tribunal al Inchiziției și le-a spus autorităților că a călătorit din Manila în Mexic „în mai puțin timp decât este nevoie de un cocos pentru a cânta”. El a dezvăluit că știe că nu se mai află în Manila și că, cu o seară în urmă, știa de fapt că guvernatorul general al Filipinelor fusese asasinat. Cu toate acestea, membrii Inchiziției spaniole nu i-au crezut povestea și l-au făcut închis pentru dezertare. Timp de două luni, Perez a fost închis într-o închisoare din Mexico City până la sosirea unei nave comerciale din Manila din Filipine. Echipajul a împărtășit știrile despre asasinarea guvernatorului, așa cum a descris-o Perez cu câteva luni mai devreme. Chiar și mai străin, unul dintre pasagerii navei l-a recunoscut pe Perez și a jurat că l-a văzut pe soldatul din Filipine mărșăluind la garnizoana palatului pe 23 octombrie. Astfel, Sfântul Tribunal al Inchiziției din Mexic nu a avut altă opțiune decât să accepte povestea lui Perez, să-l elibereze din închisoare și să-l trimită înapoi în Filipine.


4. BI-LOCALIZAREA MARIEI ISUS A AGREDEI

Venerabila Maria Iisus din Agreda a fost o stareță franciscană și scriitoare spirituală, cunoscută mai ales pentru corespondența ei extinsă cu regele Filip al IV-lea al Spaniei și pentru rapoartele sale despre localizarea ei între Spania și coloniile sale din Noua Spanie, care acum este cunoscută sub numele de Noua Mexic și Texas. Deși nu s-a știut niciodată că și-a părăsit mănăstirea spaniolă, s-a stabilit oficial că, între 1620 și 1631, a făcut peste cinci sute de călătorii pentru a-i converti pe indienii Jumano din New Mexico ca membri ai Bisericii Romano-Catolice.

Inițial, Biserica Catolică a tratat-o ​​pe Maria Iisus din Agreda drept pretenții delirante și puternic discreditate privind teleportarea ei. Cu toate acestea, misionarii din Lumea Nouă și indienii înșiși au susținut aceste afirmații fantastice. De exemplu, în 1622, un misionar din Noua Lume, numit Părintele Alonzo de Benavides, a scris o scrisoare către Papa Urban al VIII-lea și Filip al IV-lea al Spaniei, potrivit căreia cineva deja transforma în mod activ indienii Jumano cu mult înainte ca acesta să ajungă în zonă. Când indienii au fost întrebați unde au aflat despre creștinism, au susținut că le-a fost arătată de o „doamnă în albastru” europeană și că această femeie misterioasă le-a pus la dispoziție crucifixuri și un potir care părea să fi venit de la mănăstire a Mariei Iisus la Agreda.


3. PUTEREA DE TELEPORTARE A CARLOS MIRABELLI

Carlos Mirabelli a fost un mediu fizic brazilian și spiritualist din Sao Paulo, Brazilia. Era destul de cunoscut pentru abilitatea sa de a efectua diverse fapte aparent supranaturale, cum ar fi levitația și telekineza, dar cea mai impresionantă abilitate pe care o poseda era, fără îndoială, teleportarea sa spontană.

În 1926, Mirabelli era pe punctul de a urca într-un tren care călătorea din Sao Paulo către portul Santos împreună cu câțiva prieteni, când unul dintre tovarășii săi l-a văzut pe Mirabelli mergând spre peron și dispărând în aer. La jumătatea zilei și în fața a zeci de martori, s-a estompat într-o ceață de ceață de parcă ar fi fost șters încet din existență.

Prietenii lui Mirabelli au fost surprinși de dispariția sa spontană bruscă, dar lucrurile au devenit și mai ciudate când un comandant de gară s-a apropiat de ei 15 minute mai târziu, spunându-le că au primit un telefon de la Mirabelli însuși. Când prietenii lui i-au vorbit la telefon, el a susținut că se află brusc în orașul Sao Vincente, aflat la 56 de mile distanță de destinația trenului. De asemenea, el a susținut că practic a transportat instantaneu acolo, după ce și-a dat seama după presupusa sa materializare că au trecut doar 2 minute de când a dispărut în gara din Sao Paulo.


2. DISPARITIA BRUSTA A VIDALELOR

Un caz bine cunoscut și controversat de teleportare umană ar fi avut loc în 1968, când un doctor Geraldo Vidal și soția sa, Raffo de Vidal, ar fi teleportat o distanță mare împreună cu întreaga lor mașină.

În mai 1968, cuplul ar fi condus vehiculul de-a lungul unui drum rural îndepărtat din Chascomus, o provincie din Buenos Aires, în Argentina, când au fost cuprinși brusc de o ceață deasă. Se pare că Vidalii nu au reușit să ajungă la destinație la timp, iar membrii familiei și autoritățile au continuat să caute cuplul pe drumul pe care îl luaseră, dar nu a fost găsită nicio urmă a acestora. 48 de ore mai târziu, Geraldo Vidal a sunat familia pentru a le informa că el și soția sa erau în siguranță, dar din anumite motive necunoscute lor, se aflau în Mexico City, care se afla la 6.400 km distanță de locul în care conduceau în Argentina.

Geraldo Vidal va susține ulterior că nu și-au amintit de ceea ce sa întâmplat în ultimele 48 de ore că au dispărut fără urmă. Tot ce știau era că întâmpinau o ceață stranie, grea, înainte ca totul să se înnegrească. Când au ajuns la, s-au trezit parcate de-a lungul unui drum necunoscut și au simțit durere la gât. Când au coborât din mașină, vehiculul arăta de parcă ar fi fost ars, de parcă ar fi fost grav deteriorat de o suflantă. Această poveste nu este doar un caz de teleportare din viața reală, ci este, de asemenea, unul dintre cele mai discutate cazuri din domeniul UFOlogy și Forteana.


1. UȘILE SAU VORTICELE DESCOPERITE DE AL KIESSIG

Unele cazuri de teleportare implică trecerea prin uși sau portaluri care transportă oamenii prin spațiu și, eventual, chiar și în timp, iar un astfel de caz sunt afirmațiile făcute de Al Kiessig despre presupusa sa descoperire a ușilor către locuri îndepărtate.

În 1971, Al Kiessig a susținut că a descoperit mai multe uși sau vortexuri în statele Missouri și Arkansas, ceea ce ar fi permis teleportarea instantanee dintr-un loc în altul călătorind prin alte dimensiuni. Potrivit Kiessig, fiecare ușă este diferită. S-ar putea trece prin aceste uși și să se găsească instantaneu la câțiva kilometri distanță de unde intraseră. Există, de asemenea, vârtejuri care duc oamenii înapoi în trecut sau în viitor. Există chiar ușile care se presupune că duc la stele îndepărtate.

Ce părere avem despre aceste presupuse cazuri de teleportare în viața reală? Aceste povești pot fi ușor respinse ca simple halucinații sau zboruri de fantezie sau există ceva mai mare la locul de muncă în aceste cazuri care sunt în prezent dincolo de rațiunea și înțelegerea noastră limitată? Dar dacă există șansa să putem aluneca prin fisura realității și să ne deplasăm prin spațiu pentru a călători instantaneu dintr-un loc în altul, cum se poate face?

Aceste întrebări vor rămâne probabil pentru totdeauna fără răspuns, iar realitatea teleportării din viața reală a unei ființe umane poate continua să rămână la marginea orizontului științific. Cu toate acestea, aceste povești și relatări ne lasă încă multe de speculat și de gândit. Și răspunsul la deblocarea secretelor teleportării ne poate fi revelat cândva, dat fiind că știința modernă urmărește în prezent înțelegerea conceptelor și teoriilor reale care ar putea face teleportarea o realitate.


Mirel Radoi

2 Articles posts

Comments