Te-ai întrebat vreodată ce este mai exact "Coca-Cola"?

Coca-Cola este cel mai valoros brand din istorie, iar „Coca-Cola” este al doilea cel mai recunoscut cuvânt din lume după „salut”.

Cu toate acestea, băutura Coca-Cola în sine este o otravă absolută pentru metabolismul uman. Este foarte acid, cu un punct mai mare în pH decât acidul din baterie. Ca urmare, este potrivit și pentru curățarea (și adesea mai bună) a suprafețelor în care folosim produse de curățat toxice pentru uz casnic.

 

Este mai ieftin și mai ușor de cumpărat în unele țări din lumea a treia decât apa curată. Coca-Cola folosește „propaganda PR” pentru a convinge consumatorii și națiunile întregi că este o „companie ecologică”, în timp ce activitățile sale sunt de fapt legate de poluare, lipsa apei și boli.

Persoanele care beau băuturi răcoritoare precum Coca-Colat prezintă un risc cu 48% mai mare de infarct miocardic și accident vascular cerebral decât cele care nu beau deloc astfel de băuturi sau cel puțin nu le beau în fiecare zi. Potrivit unui studiu din revista Respirology, consumul de băuturi răcoritoare poate fi asociat și cu tulburări pulmonare și respiratorii, inclusiv astm și boli pulmonare obstructive cronice (BPOC).


Acidul carbonic din Cola provoacă o pierdere de calciu în oase în timpul unui proces în 3 faze:

✔ Acidul carbonic irită stomacul.

✔ Stomacul încearcă să „vindece” iritația cât poate, adică adaugă singurul antiacid pe care îl are la dispoziție: calciu. Primi asta din sânge.

✔ Sângele din oase, care acum are un conținut scăzut de calciu, înlocuiește calciu lipsă. Nerespectarea acestui lucru ar afecta grav funcția musculară și a creierului.

Dar povestea nu se termină aici. O altă problemă cu Cola este că conține și acid fosforic (nu este același lucru cu acidul carbonic, care este dioxid de carbon amestecat cu apă). Acidul fosforic afectează, de asemenea, stocarea calciului în organism.

Deci Coca-Cola înmoaie oasele în 3 moduri (de fapt le face mai slabe și mai fragile):

✔ Acidul carbonic scade calciul în oase.

✔ Acidul fosforic scade calciul în oase.

✔ Băutura înlocuiește alternative care conțin calciu, cum ar fi laptele sau apa. Laptele și apa nu sunt surse excelente de calciu, dar pot fi totuși considerate surse.

Cancerul esofagian era foarte rar în urmă cu două generații și acum este frecvent. Mecanismul de bază funcționează după cum urmează:

✔ Deteriorarea mecanică a celulelor este un factor imens de risc în cancer. Acesta este motivul pentru care particulele de azbest, de exemplu, cauzează cancer pulmonar.

✔ Toate băuturile răcoritoare provoacă reflux acid (acidul stomacal crește mai mult decât valva esofagiană). Acest lucru este mult mai pronunțat atunci când corpul este într-o poziție orizontală (în timpul somnului), dar în majoritatea cazurilor, cantitatea de Cola și alte băuturi răcoritoare consumate înseamnă că refluxul acid este mult dincolo de punctul de pericol. De fiecare dată când consumăm o băutură plăcută, aceasta produce eructații și astfel acidul intră în esofag. Cât costă prea mult? Cercetările nu indică unde este granița, ci doar arată că majoritatea dintre noi suntem cu mult dincolo de ea.

✔ Acidul stomacului dizolvă țesutul - acesta este scopul său. Mucoasa gastrică nu se găsește în esofag, astfel încât leziunile esofagiene mai mici sunt mult mai frecvente în rândul celor care consumă băuturi răcoritoare acide decât în ​​rândul celor care consumă băuturi necarbonatate. Acest lucru are ca rezultat o creștere radicală a mutațiilor celulare, precum și niveluri mult mai ridicate de radicali liberi.

Deci, ce se întâmplă cu corpul nostru după ce am băut Coca-Cola?

După 10 minute: Zece lingurițe de zahăr se găsesc într-un pahar de cola, ceea ce provoacă o „lovitură” devastatoare asupra corpului, iar singurul motiv pentru care nu vomiți este acidul fosforic, care inhibă zahărul.

După 20 de minute: se observă un salt al nivelului de insulină din sânge. Ficatul transformă toate zaharurile în grăsimi.

După 40 de minute: consumul de cofeină este finalizat. Pupilele ochiului se dilată. Tensiunea arterială crește pe măsură ce ficatul transportă mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină se inhibă, ceea ce previne somnolența. (http://en.wikipedia.org/wiki/Coffeine)

După 45 de minute: Corpul crește producția de hormon dopamină, care stimulează centrul de plăcere al creierului. O reacție similară cu cea produsă de heroină.

După 1 oră: acidul fosforic leagă calciu, magneziu și zinc în tractul gastro-intestinal, dând un plus de metabolism. Calciul este excretat în urină.

După mai mult de 1 oră: Efectul diuretic al băuturii intră în „joc”. Calciul, magneziul și zincul sunt eliminate din corp, care sunt componente ale oaselor noastre, precum și sodiu. În acest moment, putem deveni iritabili sau plictisitori. Toată apa conținută de cola este excretată în urină.

Când bem o sticlă rece de cola și ne bucurăm de prospețimea sa incontestabilă, suntem conștienți de ce fel de „cocktail” chimic aducem în corpul nostru? Ingredientul activ din Coca-Cola este acidul fosforic. Datorită conținutului ridicat de acid, rezervoarele utilizate pentru transportul substanței chimice au trebuit să fie echipate cu recipiente speciale concepute pentru substanțe foarte corozive.

Să aruncăm o privire la „anatomia” unuia dintre produsele cele mai bine publicitate ale Coca-Cola, Coca-Cola Light decofeinizată. Această băutură conține: apă carbogazoasă, E150D, E952, E951, E338, E330, arome, E211.

Apă carbogazoasă - aceasta este apă sifonată. Acest lucru agită secreția gastrică, crește aciditatea acidului din stomac și provoacă balonare. Folosesc în principal apă filtrată de la robinet.

E150D - acesta este un colorant alimentar obținut prin prelucrarea zahărului la o temperatură specificată, cu sau fără adăugarea de reactivi chimici. În cazul Coca-Cola, se adaugă sulfat de amoniu.

E952 - Ciclamat de sodiu, este un substitut al zahărului. Ciclamatul este o substanță chimică sintetică cu un gust dulce care este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și este utilizată ca îndulcitor artificial. În 1969, a fost interzisă de FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente) deoarece, împreună cu zaharina și aspartamul, au provocat cancer la șobolani. Ulterior, această substanță a fost re-legalizată într-un mod foarte suspect.

E950 - Acesulfam de potasiu. Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și conține eter metilic. Acest lucru face dificilă funcționarea sistemului cardiovascular. De asemenea, conține acid aspartic, care poate provoca iritații în sistemul nostru nervos și poate duce la dependență în timp. Acesulfamul este slab solubil și nu este recomandat copiilor și femeilor însărcinate.

E951 - Aspartam. Este un substitut de zahăr pentru diabetici, instabil chimic la temperaturi ridicate, apoi se descompune în metanol și fenilalamină. Metanolul este foarte periculos, deoarece poate provoca 5-10 ml de leziuni ale nervului optic și orbire ireversibilă. În băuturile răcoritoare calde, aspartamul este transformat în formaldehidă, care este un agent cancerigen foarte puternic. Simptomele otrăvirii cu aspartam includ pierderea conștienței, dureri de cap, oboseală, amețeli, greață, palpitații, creștere în greutate, iritabilitate, anxietate, tulburări de memorie, vedere încețoșată, leșin, dureri articulare, depresie, infertilitate, pierderea auzului și așa mai departe. Aspartamul poate provoca următoarele boli: tumori cerebrale, SM (scleroză multiplă), epilepsie, boala Graves, oboseală cronică, boala Alzheimer, diabet, deficiență mentală și tuberculoză.

E338 - Acid fosforic. Acest lucru poate provoca iritarea pielii și a ochilor. Este utilizat la producerea sărurilor de amoniac, sodiu, calciu, acid fosforic de aluminiu și la sinteza organică a cărbunelui și a benzilor de film. Este, de asemenea, utilizat în materiale refractare, ceramică, sticlă, îngrășăminte, agenți de curățare sintetici, produse farmaceutice, prelucrarea metalelor și în industria textilă și petrolieră. Se știe că acidul fosforic interferează cu absorbția calciului și fierului în organism, care poate provoca slăbiciune osoasă și osteoporoză. Alte reacții adverse includ sete și erupții cutanate.

E330 - Acid citric. Este utilizat pe scară largă în industria farmaceutică și alimentară. Sărurile de acid citric (citrați) sunt utilizate în industria alimentară, de exemplu, în acizi, conservanți, ca stabilizatori și în domeniul medical pentru conservarea sângelui.

Arome - aditivi aromatici necunoscuți

E211 - Benzoat de sodiu. Este utilizat la fabricarea produselor alimentare în scopuri antibacteriene și fungicide. Se găsește adesea în gemuri, sucuri și iaurturi de fructe. Nu este recomandat astmaticilor și celor sensibili la aspirină. Un studiu realizat de Peter Piper (Universitatea din Sheffield din Marea Britanie) a constatat că acest compus provoacă daune semnificative ADN-ului. Potrivit lui Peter, benzoatul de sodiu, unul dintre ingredientele active din conservanți, nu distruge ADN-ul, ci îl oprește. Acest lucru poate duce la ciroză și boli degenerative, cum ar fi boala Parkinson.

Dacă totuși nu vă puteți imagina viața fără Coca-Cola, luați în considerare următoarele:

Mulți distribuitori Coca-Cola din America folosesc această băutură pentru a curăța motoarele camioanelor.
Mulți ofițeri de poliție din America au sticle de Coca-Colas în mașini și, atunci când se întâmplă un accident de mașină, spală sângele de pe drum cu el.
Coca-Cola este un agent excelent pentru îndepărtarea petelor de rugină de pe suprafețele cromate ale mașinilor. Pentru a îndepărta coroziunea de pe bateria unei mașini, tot ce trebuie să faceți este să turnați cola pe ea și coroziunea va dispărea.
Pentru a elibera un șurub ruginit, scufundați o bucată de pânză în Coca-Cola și înfășurați-o în jurul șurubului timp de câteva minute.
Pentru a îndepărta petele de pe haine - turnați Coca-Colat pe hainele murdare, adăugați detergent și porniți mașina de spălat ca de obicei. Veți fi surprins de rezultat.
În India, unii fermieri folosesc Coca-Cola în loc de pesticide pentru a ucide viermii, deoarece este mai ieftin și are un efect foarte similar.
Coca-Cola este, fără îndoială, un produs foarte util. Cel mai important lucru este să-l folosiți în scopuri care nu includ consumarea acestuia!

Sursa: Conștiința Lumii Noi


poftim

1 Blog posts

Comments