10 Noiembrie 2021

Întrebare adresată domnului Raed Arafat, obiectul întrebării: "Declarația publică de încălcare a Constituției României, precedent periculos care trebuie sancționat"

Domnule Arafat, vă solicit să răspundeți la următoarele întrebări:

1) Ce înseamnă pentru dumneavoastră Constituția României, mai ales că ați dobândit cetățenia României la cerere?

2) Dacă nu sunteți de acord cu dispozițiile constituționale, de ce nu renunțați la cetățenia română și nu demisionați din funcțiile deținute?

3) Aveți conștiința faptului că sunteți persoană politică care constituie un exemplu și aveți obligația să respectați Constituția României, astfel încât și ceilalți cetățeni români să o respecte?

4) Realizați că atitudinea dumneavostră vădit neconstituțională instigă la nerespectarea Constituției și dă un exemplu nociv de dispreț față de Constituție, față de lege, față de România, promovând legea bunului plac și dispreț față România și legile ei? Care credeți că ar trebui să fie sancțiunea pentru acest comportament al dumneavoastră?

5) În ce calitate semnați actele oficiale transmise instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne?

6) Care este modalitatea de obținere a calității de comandant al operațiunilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne?

7) Menționați documentele care stau la baza numirii dumneavostră în calitate de comandant al operațiunilor MAI.

8 ) Care sunt operațiunile pe care le comandați?

9) Care este baza legală și ce calitate aveți pentru deplasarea dvs flancat de poliția militară?

1 Având în vedere că ați afirmat că sunteți funcționar civil, de ce semnați actele emise în calitate de comandant al operațiunilor?