PSD și-a luat inima în dinți și a propus o lege, de votat în procedură de urgență, prin care să aducă, in sfârșit, sub controlul efectiv al justiției, avortonii de acte normative relative la starea de alertă, adică hg-urile lui Cîțu și diktatele CNSU-ului lui Arahat. Anulate de 9 ori până acum, aceste “acte normative” continuă să producă efecte juridice întrucât termenele imposibile din instanță sunt mereu depășite de desele hotărâri de prelungire a stării de alertă și de modificare a prelungirii, care se succedă, uneori, la intervale de ore, iar nu de luni sau săptămâni. În atari condiții, liberul acces la justiție devine o glumă, iar autoritarismul discreționar și voluntarist păstrează o spoială de legalitate, chiar și în perioada de după demiterea guvernului. CCR a obligat Parlamentul să corecteze starea de fapt de care profită din plin Arafat, adică să instituie rapid proceduri urgente de contestare a diktatelor arahatian-cîțiene. Modelul există - e în Legea nazistoidă 136/2020, făcută cadou de PSD lui Arafat anul trecut.
Ziaristul care scrie acest text califică această lege drept “nucleara” pandemiei, pe motiv că îl reduce pe Arafat la ceea ce este, adică un slujbaș al statului, și nu un dictator inexpugnabil. Dar nu e decât o reîntoarcere la normalitate, adică, o ieșire din stalinism, așa cum spune inițiatorul.
Sper, doar, ca celor de la PSD să nu le treacă entuziasmul după ce intră la guvernare.

#gheorghepiperea

https://inpolitics.ro/vine-nuc....leara-pandemiei-lege

Vine nucleara pandemiei: Lege de urgenta pentru anularea HG-urilor lui Arafat  |  inPolitics.ro
Favicon 
inpolitics.ro

Vine nucleara pandemiei: Lege de urgenta pentru anularea HG-urilor lui Arafat | inPolitics.ro

PSD pregătește un proiect de lege care să fie adoptat în regim de urgență, menit să rezolve una dintre cele mai grave probleme apărute în pandemie, și anume imposibilitatea anulării în justiție în …