Gheorghe Piperea:
Datele macro-economice au sărit deja din țîțîni. BNR a anunțat o inflație de 6,3% anual pentru luna septembrie. Având în vedere explozia de toamnă a prețurilor și tarifelor la produsele și serviciilor de bază, precum și creșterile prognozate pentru sezonul și mai rece, e clar că inflația va sări rapid dincolo de 10%. Asta în condițiile în care salariile sunt înghețate, o mare parte dintre salariați (peste două treimi) urmând să își piardă și bruma de salariu, dacă vor fi ales să nu se injecteze cu serul de manipulare genetică.
Tot la nivel de macro-economie se întâmplă și alte “lucruri fantastice pentru toți românii”. Deja, pe facturi, cursul valutar este mai mare de 5 lei/euro. Deja Robor a trecut pe creștere accelerată. Când inflația va fi 10-12% (ianuarie - februarie), Robor o va lua către grinda tavanului sălii mari de conferințe a BNR. De aici, creșterea ratelor de credit. Pe partea de economii, dobânzile la depozit sunt real - negative. La o inflație de 6,3%, o dobândă de 2% înseamnă o pierdere anuală de valoare reală a economiilor de 4,3%. Imaginați-vă ce se va putea întâmpla la 10-12% inflație.
Nu e vorba doar de micile economii ale populației. E vorba, mai ales, de banii noștri de la pilonul II de pensii, care sunt păstrați în volume mari în depozite bancare. Vom pierde toți 5-7% pe an din fondurile de pensii doar din ecartul (diferența) dintre dobânda la depozit și rata inflației.

În tot acest timp, establishment-ul “nostru” politic, tehnocrat și birocrat, a făcut o adevărată obsesie din obligativitatea vakseenării și a segregării pe bază de pașaport sanitar.

Dezastrul e la doi pași. Iar “inteligenții” care ne conduc ilegitim încă se întreabă dacă îngerii sunt bărbați, femei, transgenderi sau copaci cu vocația de a se simți cerbi.

Soluția?
Hai liberare!