CNN recunoaște: Ucraina este un Poligon de Încercare

În spatele cantităților uriașe de armament trimise de Occident în Ucraina se mai ascunde și altceva decât ambiții geopolitice.

Ucraina a devenit un „laborator” pentru armele occidentale, iar războiul le-a oferit SUA și aliaților săi oportunitatea de a vedea cum se comportă armele lor într-un conflict real cu o mare putere, cum este Rusia, scrie CNN într-un articol postat pe site-ul său.

O sursă aflată la curent cu informațiile din Occident pe acest subiect a declarat pentru CNN:

„Evident, (Ucraina) este un laborator militar din toate punctele de vedere, deoarece nici unul dintre aceste echipamente nu a mai fost folosit până acum într-un război între două țări industriale dezvoltate.”

„Este un test în condiții de luptă reală”, a mai explicat sursa.

În iulie trecut, ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, își oferise în mod cinic țara ca „poligon de încercare” pentru producătorii de arme occidentali:

„Suntem interesați să testăm sisteme moderne în luptă împotriva inamicului și invităm producătorii de arme să își testeze noile produse aici.”

Regimul Zelenski și-a văzut dorința împlinită: SUA și aliații lor au mărit semnificativ cantitățile de echipamente militare din ce în ce mai sofisticate și mai scumpe trimise în Ucraina.

Drept răspuns, Rusia a început să lovească obiective din infrastructura energetică ucraineană folosind drone kamikaze foarte ieftine, pentru a căror contracarare și doborâre occidentalii sunt obligați să folosească echipamente cu mult mai scumpe.

Consecința este că, în ultimele luni, producătorii de arme occidentali s-au dedicat construirii de echipamente care să permită o apărare mai ieftină în fața dronelor kamizaze, au declarat mai multe surse cu care reporterii CNN au discutat.

Războiul din Ucraina a devenit pentru armata americană o „incredibilă sursă de informații utile despre propriile sisteme”, au mai afirmat sursele.

Pentagonul a descoperit de exemplu că lansatoarele de rachete HIMARS (foto) sunt foarte eficiente împotriva forțelor ruse, în vreme ce mortierele M777 s-au dovedit mai puțin eficiente și precise decât se aștepta.

De asemenea, războiul din Ucraina este mană cerească pentru producătorii de arme și pentru că a fost revitalizată producția unor articole care păreau depășite – cum ar fi rachetele sol-aer Stinger.

Raytheon nu mai producea lansatoare și rachete Stinger de ani de zile, însă acumPentagonul i-a cerut să își reia producția, în condițiile în care mii de astfel de echipamente sunt trimise în Ucraina.

https://www.activenews.ro/ucra....ina/CNN-recunoaste-U

CNN recunoaște: Ucraina este un Poligon de Încercare | ActiveNews
Favicon 
www.activenews.ro

CNN recunoaște: Ucraina este un Poligon de Încercare | ActiveNews

În spatele cantităților uriașe de armament trimise de Occident în Ucraina se mai ascunde și altceva decât ambiții geopolitice. Ucraina a devenit u