Elon Musk l-a angajat pe genialul George Hotz ca să repare Twitter în timp record!
De când Elon Musk a cumpărat site-ul de socializare pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie, aproximativ 4.700 de angajați au fost fie concediați, fie au demisionat. Agenții de publicitate au fugit în timp ce covorul roșu a fost întins pentru reprimirea lui Donald Trump în reţea. Și autoritățile de reglementare și politicienii din întreaga lume își pregătesc deja cuțitele pe masă, scrie The Telegraph.
La cine putea Musk apela? Din câte se pare, la un om-minune al programării în vârstă de 33 de ani care se află între proiecte. Șeful de la Tesla l-a angajat săptămâna aceasta pe programatorul și antreprenorul George Hotz pentru a revizui motorul de căutare al Twitter, ca parte a unui efort amplu al lui Musk de a schimba afacerea adusă într-o veritabilă bâlbâială.
Așa cum se întâmplă atât de des cu Musk, mutarea a fost anunţată pe Twitter: miliardarul a răspuns la un tweet al lui Hotz spunând că va fi „pentru un stagiu de 12 săptămâni la Twitter" pentru a-i oferi un loc de muncă. „Astăzi, sunt un Tweep!", a postat ulterior Hotz, folosind porecla internă a Twitter pentru personalul său. „Internetul se simte din nou plin de posibilități."
Hotz poate fi puțin cunoscut în afara lumii tehnologiei, dar este bine ştiut în această industrie. El a fondat mai multe companii și are zeci de mii de urmăritori pe Twitter, Instagram și platforma de partajare a codului GitHub. Inginerul de software și-a început cariera în adolescență ca un hacker de securitate, expunând slăbiciunile software-ului prin spargerea lui.
El a devenit cunoscut la vârsta de 17 ani, după ce a devenit prima persoană din lume care a spart un iPhone. „Geohot", așa cum se autodenumeşte hackerul, a repetat același truc şi cu PlayStation de la Sony câțiva ani mai târziu. Curând a intrat în lumea inteligenței artificiale și a fondat startup-ul de automatizare a mașinilor Comma.AI pe când avea doar 20 de ani. Un profil de lungă durată făcut de Bloomberg despre Hotz și proiectul său din 2015 a spus că „preia singur Google și Tesla".
În această perioadă, Hotz l-a întâlnit pentru prima dată pe Elon Musk, după ce a fost prezentat de un prieten comun. Miliardarul a fost impresionat de cunoștințele codificatorului cu părul creț despre tehnologia inteligenței artificiale în automatizarea vehiculelor, care este până astăzi un domeniu de ultimă-oră. Musk i-a oferit atunci un job la Tesla.
„Apreciez oferta, dar așa cum am spus, nu caut un loc de muncă", și-a amintit Hotz că i-a răspuns lui Musk. De data aceasta însă, nu a refuzat oportunitatea. Hotz se ocupă acum de îmbunătățirea căutării pe Twitter. Are trei luni pentru a-și pune amprenta pe o funcție foarte vizibilă folosită de majoritatea, dacă nu de toți, cei 229 de milioane de utilizatori zilnici ai Twitter.
Angajări precum cea a lui Hotz semnalează gândirea lui Musk la cum ar putea arăta viitorul Twitter. Nu numai că noul proprietar vrea codificatori cu abilități tehnice de vârf, ci și oameni care nu au păreri puternice de stânga pe care o percepea la vechea gardă din Silicon Valley.
O postare pe blogul personal al lui Hotz la începutul acestui an sugerează înclinații libertariene: „Problema cu statul este că este rău, nu că oamenii greșiți sunt în el. Dacă toată lumea ar renunța mâine la dorința lor de a avea putere asupra altora, nu mi-aș mai face griji despre viitor." „Dacă nu poți renunța la această dorință, du-te-n mă-ta! Tu ești problema", adaugă el.
În timp ce se gândea la rolul sistemelor de credințe în societate pe blogul său, George Hotz s-a înclinat asupra instituțiilor de stânga din SUA, scriind: „Deci, soluția evidentă pare a fi construirea unei biserici mai bune, pentru a concura cu Harvard și New York Times., poate unul mai orientat spre adevăr și mai puțin spre „statut".
Postărările de pe blogul lui Hotz arată o curiozitate intelectuală clară, acoperind subiecte variind de la teoria creării banilor până la o analiză a manifestului terorist al lui Unabomber. „Nu mă pot convinge să accept concluzia lui că tehnologia este proastă și că singura noastră speranță este să o distrugem", spune Hotz în articolul său despre atacatorul de la Poşta Americană, Ted Kaczynski. „Atunci aș pierde orice speranță de a fi capabil să știu totul."
Într-un semn de cap către tehno-libertarianismul care abundă în anumite cercuri din Silicon Valley, Hotz sugerează, de asemenea, înlocuirea guvernului cu mașini binevoitoare, spunând: „Ideea este să înlocuiți funcțiile utile ale statului cu mașini controlate și deținute la nivel local... Dacă lucrurile dvs. sunt mai ieftine și mai bune, oamenii pur și simplu nu vor mai folosi statul."
Hotz nu este doar un programator, ci și un prototip pentru viitorii angajații Twitter: cunoaște profund subiectul său și pune sub semnul întrebării status quo-ul. Expandându-și filozofia personală, Hotz aduce aminte de misiunea umană planificată pe Marte de Musk, spunând: „Mâine, dacă aș avea o IA supraomenească puternică, aș vrea să-mi construiască o navă spațială și să mă scoată de aici cu viteza luminii ca mine."
Hotz s-a implicat deja în slujba de pe Twitter, făcând un sondaj în rândul celor 93.000 de urmăritori ai săi de pe reţea pentru a le cere părerile despre cum să îmbunătățească motorul de căutare, adăugând în acelaşi timp propriile îndoieli cu privire la acest serviciu. „Încerc să scap de acea fereastră de conectare care nu poate fi închisă după ce parcurgeți puțin, deși aceste lucruri distrug internetul", a scris el pe Twitter. „Dacă pur și simplu scap de pop-up, îmi consider internship-ul un câștig."
#twitter #elonmusk #geohot
https://www.ziuanews.ro/stiri/....elon-musk-l-a-angaja