Cristian Niculescu: DISCUȚII ÎNALTE DESPRE SCLAVIA DIGITALĂ. DISCRIMINAREA MONETARĂ E NOUA MODĂ A PROPAGANDEI

Mizeriile pregătesc terenul pentru sclavia monetar-digitală

Fabio Panetta, un șef din Banca Centrală Europeană (BCE) a propus limitarea cheltuielilor în monedă digitală (CBDC) la doar 50 euro per tranzacție și un plafon maxim lunar de cheltuieli de 1000 euro. Asta dacă dacă cetățenii europeni doresc să evite ca BCE să le înregistreze tranzacțiile.

Panetta și alți oficiali bancari au discutat și despre alte restricții:

-BCE să poată vedea date privind plățile între utilizatorii de CBDC

-limitarea economisirii la maximum 3000 euro, pentru utilizatorii individuali.

Panetta susține că aceste limite sunt necesare pentru stabilitatea financiară și pentru a împiedica utilizatorii să-și mute banii din bănci.

Panetta a spsu toate astea la evenimentul „Către un cadru legislativ pentru un euro digital”, organizat în comun de Comisia Europeană (CE), ramura executivă a UE și BCE.

Un alt participant, ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a contestat limita propusă: „Mă întreb dacă oamenii ar accepta 50 de euro când pot plăti în numerar sute și... mai mult. Ar trebui să introducem un euro digital care este cu adevărat acceptat de oameni și nu numai de factorii de decizie.”

Cu toate acestea, Lindner a cerut ca CBDC să fie „programabil”. Adică moneda digitală să poată fi cheltuită numai la comercianții aprobați de guvern sau - mai rău - moneda să expire într-un anumit interval de timp.

A vorbit și Christine Lagarde, președintele BCE. Direct și pe față: „Anonimatul deplin – cum ar fi oferit de numerar – nu pare o opțiune viabilă în opinia mea”, a spus Lagarde. „Ar contraveni altor obiective de politică publică, cum ar fi asigurarea respectării regulilor de combatere a spălării banilor și combaterea finanțării terorismului. Și ar face, de asemenea, practic imposibilă limitarea utilizării monedei euro digitale ca formă de investiție – de exemplu, prin limite de deținere sau remunerare pe niveluri – pentru care identitățile utilizatorilor trebuie să fie cunoscute.”
Deci,

CE a anunțat o propunere legislativă privind euro digital pentru începutul anului 2023. BCE intenționează, de asemenea, să înceapă testarea CBDC în 2023 și să o lanseze complet în 2026.

SUA și China au confirmat ambele că CBDC-urile lor nu vor oferi același nivel de confidențialitate ca numerarul. Moneda digitală a Chinei va urmări datele tranzacțiilor, cu excepția cazului în care suma cheltuită este mică, în timp ce dolarul digital american va fi „verificat ca identitate” și „nu este anonim”.

La noi deja ești stigmatizat în reclame dacă vrei cash. O nouă formă de discriminare a apărut pe toate zidurile: segregarea monetară.

https://www.activenews.ro/opin....ii/Cristian-Niculesc

Cristian Niculescu: DISCUȚII ÎNALTE DESPRE SCLAVIA DIGITALĂ. DISCRIMINAREA MONETARĂ E NOUA MODĂ A PROPAGANDEI | ActiveNews
Favicon 
www.activenews.ro

Cristian Niculescu: DISCUȚII ÎNALTE DESPRE SCLAVIA DIGITALĂ. DISCRIMINAREA MONETARĂ E NOUA MODĂ A PROPAGANDEI | ActiveNews

Mizeriile pregătesc terenul pentru sclavia monetar-digitală Fabio Panetta, un șef din Banca Centrală Europeană (BCE) a propus limitarea cheltuie