Investitori chinezi acuză regimul Zelenski de "prădarea activelor internaționale ale Chinei"!

Investitorii chinezi din Motor Sich, un producător ucrainean de motoare de avioane, au acuzat regimul Zelensky de „prădarea activelor internaționale ale Chinei", a declarat miercuri un reprezentant al companiei într-o declarație pe WeChat.

„Din 2020, guvernul ucrainean a creat continuu probleme, a acuzat, a suprimat și a persecutat investitorii chinezi și chiar a impus fără niciun motiv sancțiuni economice speciale împotriva investitorilor, cu scopul de a folosi mijloace ilegale pentru a naționaliza Motor Sich PJSC și a jefui fără rușine bunurile internaționale ale Chinei. ", se spune în comunicat.

„Drepturile și interesele legitime ale investitorilor chinezi au fost încălcate în mod semnificativ, ceea ce a dus la pierderi economice considerabile", a scris reprezentantul companiei.

În 2016, 56% din acțiunile Motor Sich, unul dintre cei mai mari producători de motoare pentru avioane și turbine industriale cu gaz, au fost vândute unui investitor chinez, dar afacerea a fost blocată de autoritățile ucrainene.

Anterior, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori din Ucraina a publicat o rezoluție privind naționalizarea forțată a acțiunilor Ukrnafta, Ukrtatnafta, Motor Sich, AvtoKrAZ și Zaporizhtransformator. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, a declarat că întreprinderile strategice ucrainene precum Ukrnafta şi Motor Sich au fost transferate sub controlul ministerului apărării ţării.

https://www.ziuanews.ro/extern....e/investitori-chinez

Investitori chinezi acuză regimul Zelenski de
Favicon 
www.ziuanews.ro

Investitori chinezi acuză regimul Zelenski de

Investitorii chinezi din Motor Sich, un producător ucrainean de motoare de avioane, au acuzat regimul Zelensky de „prădarea activelor internaționale ale Chinei", a declarat miercuri un reprezentant al companiei într-o declarație pe W