Certificatul verde la nivel national - vor sa dezbata azi in Camera deputatilor proiectul de lege (PLX nr 393/2021).

Asta in conditiile in care:

- nu au avut loc sedintele comisiilor pentru sanatate, aparare si tehnologia informatiei si nu s-a intocmit raportul comun;

- chiar fara amendamentul introdus de Senat, OUG nr. 68/2021 stabileste roluri formale pentru armata si politie in emiterea de Romania a Certificatului UE (nu national) , bazele de date sunt vulnerabile, accesate de numeroase institutii si persoane, pot fi accesate si din afara, fiind vorba de date medicale. CCR s-a pronuntat deja in acest sens, prin decizia nr. 498/2018 ca o asemenea lege este neconstitutionala.
Trebuie regandita integral procedura de emitere a Certificatului UE de catre Romania, cu eliminarea politiei si armatei din aceasta procedura si securizarea datelor si confidentialitatii lor;

- nu este necesar introducerea de catre Romania a unui certificat la nivel national si nici folosirea certificatului UE la nivel national. S-ar anula toate drepturile si libertatile cetatenilor si ni s-ar cere sa dovedim ca suntem eligibili ca sa avem drepturi. S-ar incalca nu numai art 53 din Constitutie, ci toata Constitutia, precum si democratia in Romania.

Sunati deputatii PNL: USR; UDMR, minoritati si cereti-le sa nu dezbata aceasta lege azi in plen pentru ca incalca cu desavarsire orice procedura de legiferare in Parlament!

Daca nu vreti sa avem peste 2 zile o lege care anuleaza orice norme constitutionale si democratie in Romania, faceti ceva!

Elena Radu