Dr. Joseph Mercola: Închisoarea digitală globală creată de Google. Cum ne eliberăm din ea - Renunță la Google și Gmail înainte de a fi prea târziu (III)
Inteligență artificială - Potrivit site-ului dedicat AI al Google, „Misiunea noastră este să organizăm informațiile din lume și să rezolvăm problemele pentru utilizatorii noștri, pentru clienții noștri și pentru întreaga lume... AI (...) [ne] oferă un nou mod de a privi vechile probleme și contribuie la transformarea modului în care am lucrat și trăit până acum și credem că cel mai mare impact va avea loc atunci când toată lumea va avea acces la acesta.”
În fond, scopul este de a crea IA capabilă de autoînvățare și de a imita procesele gândirii umane. Există chiar propuneri care sugerează că sisteme de analiză activate prin inteligența artificială ar putea fi utilizate pentru a face posibilă o „poliție predictivă”, ca în filmul din 2002 „Minority Report”, în care presupușii făptuitori sunt arestați înainte ca o infracțiune să fie comisă efectiv.
Un articol din ianuarie 2020 din The Intercept citează un document din 2018 al firmei de stocare a datelor Western Digital și al companiei de consultanță Accenture, „Value of Data: Seeing What Matters - A New Paradigm for Public Safety Powered by Responsible AI” („Valoarea datelor: a vedea ceea ce contează - o nouă paradigmă pentru siguranța publică susținută de IA responsabilă”), care prezice că rețelele de supraveghere inteligentă pot fi implementate „prin trei niveluri de maturitate”.
Primul nivel este etapa în care ne aflăm acum, când forțele de ordine folosesc rețele CCTV pentru a investiga crimele după ce acestea au avut deja loc.
La nivelul al doilea, care se estimează că va fi implementat până în 2025, municipalitățile vor fi transformate în orașe inteligente complet conectate, unde toate camerele de luat vederi
ale companiilor și instituțiilor publice sunt conectate la un sistem de analiză activat de AI administrat de guvern. Al treilea nivel, prevăzut până în 2035, va avea capacități de predicție. După cum a relatat The Intercept:
„Un «ecosistem de siguranță publică» va centraliza datele «extrase din baze de date disparate, cum sunt rețelele sociale, permisele de conducere, bazele de date ale poliției și date întunecate». O unitate de analiză care folosește inteligența artificială va permite poliției să evalueze «neregulile în timp real și să întrerupă o crimă înainte de a fi comisă». Adică să oprească pre-crima”.
Să reținem, în urmă cu un deceniu, Google a susținut că are capacitatea de a vă citi gândurile. În 2010, CEO-ul Google Eric Schmidt s-a lăudat: „Știm unde ești. Știm unde ai fost. Putem ști, mai mult sau mai puțin, la ce te gândești.”
În 10 ani, capacitățile Google de citire a minții au crescut exponențial și au fost perfecționate până în punctul în care IA-ul lor poate prezice momentul exact când un adolescent se simte nesigur, singur sau vulnerabil, astfel că o reclamă pentru un produs care îmbunătățește imaginea poate fi făcută să îi apară pe ecran în acel moment.
Aceasta și multe alte capacități terifiante sunt detaliate în cartea „The Age of Surveillance Capitalism: The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power” („Era capitalismului de supraveghere: Lupta pentru un viitor uman la noua frontieră a puterii”), scrisă de psihologul social și profesorul de la Harvard Shoshana Zuboff.
Monopolurile pun în pericol democrația și libertățile fundamentale
Din păcate, mulți încă nu reușesc să vadă problema pe care o reprezintă Google. Serviciile sale sunt utile și practice, făcând viața mai ușoară pe de o parte și mai distractivă, pe de altă parte. Aceasta este momeala și mulți au înghițit-o cu totul, fără să se gândească la prețul final plătit pentru astfel de facilități sau pur și simplu subestimând amenințarea pe care o reprezintă toată această colectare de date personale.
Dacă vă încadrați în această categorie, vă rog să vă gândiți serios la această problemă, deoarece monopolurile amenință însuși stilul nostru de viață, în mai multe moduri. După cum a explicat jurnalistul în domeniul afacerilor și fostul director al Open Markets, Barry Lynn:
„Monopolurile sunt o amenințare la adresa democrației și a libertăților noastre fundamentale și la adresa comunităților noastre. Monopolizarea, această concentrare a bogăției și puterii, este o amenințare pentru tot ceea ce înseamnă America...
Asistăm, în fond, la un al doilea val al consolidării [puterii] și monopolizării din cauza revoluției digitale… Prima problemă are legătură cu protecția consumatorilor și cu potențialul prejudiciu adus consumatorului. Am creat inițial legi antitrust pentru a ne proteja libertățile, adesea ca producători de bunuri... Libertatea mea de a-mi aduce grâul, ideile, produsul muncii mele pe piață. Aceasta e libertatea.
Al doilea scop a fost să ne protejăm democrația împotriva concentrărilor uriașe de bogăție și putere. A ne proteja instituțiile democratice. Iar al treilea scop [a fost] să ne protejăm comunitatea. Dacă locuiesc în Peoria, vreau ca orașul Peoria să fie condus de câteva corporații cu sediul pe Wall Street sau vreau să fie condus de cetățenii din Peoria?”
Google deschide calea către iadul pe Pământ
Alphabet, compania-mamă rebranduită, care găzduiește Google și diferitele sale diviziuni, s-a transformat într-o super entitate asemănătoare caracatiței, cu tentacule care ajung până la guvern, la producția de alimente, îngrijirea sănătății, educație, aplicații militare și la crearea de IA care poate funcționa mai mult sau mai puțin independent.
O componentă cheie a multora dintre aceste demersuri sunt datele - datele dvs. personale de utilizare; urmărirea fiecărei pagini web pe care ați vizitat-o și a fiecărui gând pe care l-ați scris vreodată pe un dispozitiv compatibil Google, împreună cu urmărirea geografică a fiecărei mișcări.
„Astăzi, a fi un consumator conștient presupune luarea unor decizii înțelepte și informate cu privire la tehnologie. Google înseamnă de departe cea mai mare scurgere de date cu caracter personal din viața noastră, așa că boicotarea tuturor produselor Google poate contribui în mare măsură la protejarea confidențialității și la zădărnicirea planurilor tehnocraților privind construirea închisorii noastre digitale. Este timpul să înțelegem că [protejarea] confidențialității este echivalentă cu libertatea. În peisajul actual bazat pe tehnologie, nu poți fi liber decât dacă ai intimitate.”
În cele din urmă, ce se poate face cu acest tip de informații, în afară de publicitatea personalizată? Cum ar putea fi folosite în combinație cu roboți militari echipați cu inteligență artificială? Cum ar putea fi utilizate pentru a vă influența deciziile privind îngrijirea sănătății? Cum ar putea fi folosite pentru a vă influența deciziile legate de stilul de viață, pentru a modela politica și societatea în general?
Oricine și-a rezervat chiar și puțin timp pentru a reflecta la ramificațiile monopolului din ce în ce mai mare al Google asupra vieții noastre de zi cu zi s-ar putea înfiora gândindu-se la ce posibilități sunt și poate fi de acord că nu putem permite ca asta să continue.
În plus, să nu uităm, elita tehnocratică ARE NEVOIE de datele noastre pentru a crea o închisoare digitală în aer liber. IA nu poate funcționa fără această închisoare, iar fără IA, planul de inginerie socială se destramă. Google este principalul colector de date, așa că modul cel mai simplu de a le zădărnici planurile este să încetăm să le mai furnizăm date.
Cum să elimini Google din viața ta
Este timpul să realizăm că intimitatea înseamnă libertate. În peisajul actual bazat pe tehnologie, nu poți fi liber decât dacă ai confidențialitate. Cele două merg mână în mână. Deci, nu întârziați. Începeți să vă recuperați astăzi confidențialitatea și libertatea, renunțând la toate produsele Google, începând cu Gmail.
Iată câteva sugestii:
- Dacă ești student de liceu, nu converti în conturi personale conturile Google pe care le-ai creat ca student.
- Optează pentru folosirea unui serviciu securizat de partajare a documentelor - Renunță la Google Docs și utilizează o alternativă, cum sunt Zoho Office, Etherpad, CryptPad, OnlyOffice sau Nuclino, toate acestea fiind recomandate de NordVPN. De asemenea, Digital Trends a publicat o serie de alternative.
- Șterge toate aplicațiile Google de pe telefon și curăță hardware-ul Google.
- Evită site-urile care utilizează Google Analytics - Pentru a face acest lucru, va trebui să verifici politica de confidențialitate a site-ului și să cauți „Google”. Site-urile sunt obligate să dezvăluie dacă folosesc un instrument de supraveghere ca terță parte. Dacă folosesc Google - Analytics, cere-le să modifice!
- Nu utiliza dispozitive Google Home în casa sau în apartamentul tău - Aceste dispozitive înregistrează tot ceea ce se întâmplă în casă, atât discuțiile, cât și sunetele, cum sunt spălatul pe dinți și apa care fierbe, chiar și atunci când par a fi inactive și trimit aceste informații către Google. Același lucru este valabil și pentru termostatul de la Google Nest și pentru Alexa de la Amazon.
- Nu utiliza un telefon mobil Android, deoarece este deținut de Google.
- Renunță la [asistentul vocal] Siri, care își colectează toate răspunsurile de la Google.
- Nu utiliza Fitbit, deoarece a fost achiziționat recent de Google și le va furniza toate informațiile tale fiziologice și nivelurile de activitate, în plus față de toate informațiile pe care Google deține deja despre tine.
- Nu mai utiliza Gmail - Utilizează un serviciu de criptare bazat pe confidențialitate, cum este Proton Mail.
- Nu mai utiliza browserul Chrome și Căutarea Google. În schimb, poți utiliza noul motor de căutare Brave.
#google
https://www.activenews.ro/opin....ii/Dr.-Joseph-Mercol