Asimptomaticii ar fi imuni genetic la Covid-19

Posesorii unei imunități genetice la SARS-CoV-2 ar putea deține cheia celui mai eficient tratament împotriva virusului.

„Infecțiile cu SARS-CoV-2 prezintă o variabilitate interindividuală enormă, variind de la infecții asimptomatice la boli care pun viața în pericol”, scrie un consorțiu de medici specializat în boli infecțioase, imunologie și genetică.
„Unii indivizi foarte expuși pot fi rezistenți”

Proveniți din Statele Unite, Brazilia, Olanda, Grecia și Franța, aceștia sunt convinși că indivizii asimptomatici au o specificitate de exploatat: ar fi imuni genetic la Covid-19.

Oamenii de știință vor să le studieze genetica pentru a dezvolta tratamente împotriva pandemiei. Consorțiul a publicat un articol în revista Nature Immunology, intitulat „A global effort to dissect the human genetic basis of resistance to SARS-CoV-2 infection”.

Potrivit acestuia, „variabilitatea clinică a răspunsului la infecție” ar putea fi explicată prin factori genetici umani. Pentru a-și susține ipoteza, echipa de cercetare expune un argument imparabil: familiile care au raportat că toți membrii, cu excepția unuia, s-au infectat, sugerând „că unii indivizi foarte expuși pot fi rezistenți la infecția cu acest virus”.
Salvatorii de mâine?

În timp ce vaccinurile au sosit suficient de rapid pentru a stopa pandemia, oamenii de știință care au realizat studiul susțin că persoanele potential imunizate genetic dețin cheia celui mai eficient tratament împotriva virusului, scrie Slate.

Imunitățile naturale au fost întotdeauna studiate și explorate pentru a lupta împotriva virușilor precum HIV, spre exemplu, pentru a găsi remedii. În ciuda cunoștințelor limitate privind „bazele genetice și imunologice umane ale rezistenței înnăscute la SARS-CoV-2” , experții consideră că asimptomaticii sunt o dovadă suficientă pentru a orientarea cercetării tratamentului în această direcție.
4.000 de voluntari deja

Oamenii de știință sugerează instituirea unui proces în patru etape pentru a-i găsi pe acești indivizi, a-i recruta și a-i studia, scrie Futurism. Căutarea lor ar începe cu cazuri neinfectate într-o familie afectată de Covid-19. „Vom lua în considerare apoi persoanele expuse la un caz index fără echipament individual de protecție, timp de cel puțin o oră pe zi și în primele trei până la cinci zile de simptome în cazul index”.

Procesul va continua cu „indivizi cu rezultate PCR negative la testare și rezultate serologice negative obținute la patru săptămâni după expunere” . În cele din urmă, oamenii de știință vor evalua „răspunsurile limfocitelor T specifice la SARS-CoV-2 la persoanele candidate rezistente și vor compara răspunsurile lor cu cele ale persoanelor infectate cu SARS-CoV-2”.

4.000 de persoane au răspuns deja la apelul consorțiului de medici, dar aceștia caută mai multe. Este posibil să vă înregistrați pe site-ul web Covid Human Genetic Effort.

https://www.national.ro/stiri-....externe/asimptomatic