Șoferii – partidul național al opozanților

De ziua lui, Klaus Iohannis s-a trezit cu un car de înjurături și porcăieli pe propriul site, cel pe care le mulțumea frumos celor care l-au felicitat. Probabil că președintele încă se crede iubit și admirat. La ce opoziție fac ciripitorii din USR și la ce patriotism șifonat și fad încearcă George Simion, Iohannis chiar se poate considera respectat și chiar admirat și iubit. De unde să știe el ce zice poporul, el fiind un caracter închis și surd la glasurile mulțimii.

Bietul profesor suplinitor nici că și-a dat seama cum niște greșeli de guvernare îl împing ușor în fotoliul de țap ispășitor. Guvernul pus pe pomeni și cîrpit necazurile celor defavorizați nici n-a aflat de cînd este calic. Prețul benzinei a fost transformat în magnet de bani și în zapciu pentru viața oamenilor. România auto, dotată cu tot ce era mai ieftin pe piața auto din vest, a devenit sufocată de autoturisme și de șoferi.

Nu există sat din țară să nu aibă ulițele încărcate de ciorchini de second handuri cărate din Europa. Nu există bloc în care aproape fiecare apartament să nu aibă una-două mașini. Nu există universitate la care studenții să mai meargă cu autobuzul. Nu există clasă terminală care să nu fie dominată de competiția mașinilor cumpărate de părinți. Toate de la second hand. România tramvaiului și a troleibuzului s-a dezumflat. Și preoții și măicuțele au pus umărul la curățenia parcului auto din Germania și Italia.

Ei bine, toată această populație auto s-a trezit atacată de prețul benzinei și al motorinei. N-a trecut mai mult de o lună și se conturează cea mai puternică forță de opoziție. Șoferii încep să blocheze benzinării și străzi, șoferii se mobilizează și cheamă la demonstrații. Pe net, circulă un apel cu tonul unui program din ce în ce mai amenințător.

”Noi, semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie redus și plafonat.

Solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine care exploatează zăcămintele!

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm următoarele acțiuni în regim de urgență:

1. Declararea sistemului național energetic – obiectiv de interes strategic național;

2. Naționalizarea sistemului energetic românesc (a tuturor companiilor extractoare și producătoare;

3. Alocarea resurselor necesare modernizării companiilor extractoare și producătoare de energie;

4. Alocarea resurselor care să permită tuturor consumatorilor casnici să devină producători de energie verde! Fără plafon limită la accesarea fondurilor pentru panouri fotovoltaice!

5. Obligativitatea fiecărei instituții publice de a-și amplasa panouri fotovoltaice”

Ați întîlnit asemenea revendicări în limbajul de vaselină al lui Marcel Ciolacu sau în fonfăielile premierului Nicolae Ciucă?

Si pentru a nu se înțelege că prețul benzinei vine de la războiul din Ucraina (manevră grosolană de păcălit populația!) cetățenii și-au îndreptat săgețile spre președintele Klaus Iohannis.„Mult iubitul și respectatul” nostru președinte a fost făcut arșice de ziua sa de naștere.

ARTICOLUL COMPLET: https://www.cotidianul.ro/sofe....rii-partidul-nationa

image