Poze de „război” din Ucraina cu echipament de Paintball.

Dacă mai era nevoie după doi ani în care s-a compromis total, presa își pune singură capac credibilității în Războiul din Ucraina.

Secvențele de la Antena 3 în care ziariști, analiști și un general al armatei române comentau cu toată seriozitatea imagini dintr-un joc video, afirmând că sunt scene de război din Ucraina, au stârnit un val de ironii pe internet.

Dar astfel de lucruri penibile se întâmplă și la case mai mari, care altădată erau exemple de corectitudine și imparțialitate.

Iată, de pildă, agenția Reuters: luni, ea a publicat un articol purtând titlul: „Ucraina afirmă că a respins o incursiune rusă în regiunea Sumi”.

Articolul era însoțit pe Twitter de imaginea de mai jos, în care soldați ucraineni se luptau cu rușii... folosind puști de paintball.

Textul trimis de la Kiev începea astfel:

„Soldați ai forțelor de frontieră ucrainene au respins luni o incursiune a unui grup rus de sabotaj și recunoaștere în regiunea nord-vestică Sumi, a declarat guvernatorul regiunii Sumi.”

Imaginea cu ucrainenii și puștile de paintball a rămas toată dimineața de luni pe contul de Twitter al agenției.

Acest lucru a prilejuit un val de comentarii sarcastice din partea internauților. Probabil cel mai simpatic a fost:

„Poate că ucrainenii chiar au nevoie de 40 de miliarde de dolari dacă se luptă cu armata rusă cu puști de paintball.”

Cu mare întârziere, Reuters a venit cu o tentativă de clarificare, scriind în explicația foto: „Membri ai forței teritoriale de apărare participând la un antrenament”.

#razboi #ucraina

https://www.activenews.ro/exte....rne/Poze-de-%E2%80%9

Poze de „război” din Ucraina cu echipament de Paintball | ActiveNews
Favicon 
www.activenews.ro

Poze de „război” din Ucraina cu echipament de Paintball | ActiveNews

Dacă mai era nevoie după doi ani în care s-a compromis total, presa își pune singură capac credibilității în Războiul din Ucraina. Secvențele de la