Cel puțin 11 state americane investighează focare de hepatită misterioasă la copii.
Cel puțin alte 10 state din Statele Unite au raportat cazuri similare de hepatită acută severă - o boală a ficatului de origine necunoscută - după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis o alertă națională de sănătate după apariția unui focar misterios în Alabama, informează The Epoch Times.
Cazurile sunt ale unor copii anterior sănătoși, cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani, mulți dintre ei dezvoltând brusc hepatită și prezentând simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree și vărsături, precum și icter - îngălbenirea pielii și a ochilor.
Doug Schultz, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Minnesota, a declarat pe 30 aprilie pentru postul local de televiziune KSTP-TV că acesta investighează mai multe cazuri de hepatită inexplicabilă la copii.
Doi dintre acești copii, dintre care unul este bebeluș și celălalt are doi ani, au avut nevoie de transplant de ficat, a precizat Schultz. Unul dintre ei încă așteaptă.
De asemenea, Departamentul Serviciilor de Sănătate din Wisconsin (DHS) a emis, la 27 aprilie, o alertă de sănătate după ce au fost raportate patru cazuri la copii, dintre care două cu evoluții grave, unul necesitând un transplant de ficat și unul ducând la deces.
Cazuri similare au fost raportate și în Delaware, Georgia, Illinois, Louisiana, New York, Carolina de Nord și Tennessee, potrivit New York Post.
Pe 15 aprilie, Departamentul de Sănătate Publică din Alabama a anunțat că statul a înregistrat nouă astfel de cazuri, începând din noiembrie 2021.
Între timp, California investighează, la rândul său, șapte cazuri, primul dintre ele fiind raportat în octombrie 2021, potrivit San Francisco Chronicle.
Cercetătorii sunt de părere că epidemia de hepatită acută severă ar putea fi legată de infecția cu adenovirus - o infecție virală care provoacă de obicei răceala comună.
Amintim și opinia dr. Christa Todea-Gross: „Când un virus, inclusiv adenovirus, devine foarte agresiv, el a suferit mutații. Aceste mutații pot fi provocate prin vaccin. Se știe că astfel au apărut primele cazuri de infecții respiratorii cu VRS la copii. Acest virus respirator sincitial era în vaccinuri, unde a suferit mutații. La animale VRS nu provoacă nimic, dar, la copiii vaccinați, prin mutațiile suferite, da. Doar de atunci există la copii aceste infecții respiratorii cu VRS. Este doar un exemplu. Ele sunt multe...”.
#hepatita
https://www.activenews.ro/stir....i/Cel-putin-11-state