Vreau sa fac un sondaj.

Sunt persoane care nu s-au infectat deloc in cei doi ani, indiferent ca suferă sau nu de vreo boala si sunt curioasa care ar putea sa fie motivul pentru care nu s-au infectat (nedezvoltand niciun anticorp).

Sunt persoane care au dormit in același pat cu persoane infectate si cu simptome medii sau grave - nu s-au infectat, nu le-a ieșit testul pozitiv, nu au anticorpi.

Asa ca ma tot gândesc care ar putea fi motivul. Or avea legătură formele grave cu probleme genetice sau cumva au legătură cu luarea unor medicamente, in mod uzual sau nu, care ar putea sa inhibe ceva la nivel celular, iar pe fondul asta virusul sa isi faca de cap?

Cum nu vad organele publice si nici marii specialiști sa incerce sa facă studii ca să dezlege si misterul asta, m-am gândit sa intreb cetățenii, poate găsim elemente comune.

Asa ca intrebarile sunt:

I. Pentru situația in care sunteti convinși ca nu ati contactat virusul:

1. Ați avut un test pozitiv in ultimii 2 ani (de oricare: pcr, antigen, din cel luat din farmacie si făcut singur acasă)?

2. Ați avut simptome de C-19 sau ați simțit ceva schimbat la starea dvs de sănătate?

3. Ați făcut vreun test de anticorpi care sa dea rezultat zero sau foarte mic (spre zero)?

4. Luați vreun tratament, in mod constant, pentru vreo boala?

5. In general, dacă aveți diverse probleme medicale usoare (dureri de spate, picioare, cap, greturi etc) luat-o medicamente care stiti ca se administrează in mod uzual sau lăsați sa treacă de la sine?

6. Suferiți de vreo boala considerata ca fiind comorbiditate pentru C-19?

7. Ați aflat vreodată ca intraseti cândva in contact cu o persoana infectată?

8. Cat de mult ati frecventat zone aglomerate sau ați stat in spatii inchise in care se afla in număr mai mare de persoane, in ultimii 2 ani?

II. Pentru persoanele convinse ca au avut C-19 (diagnosticate sau nu):

1. Suferiți de vreo boala considerata ca fiind comorbiditate pentru C-19?

2. Luați vreun tratament, in mod constant, pentru vreo boala?

3. In preajma apariției simptomelor, ați luat vreun medicament, in mod excepțional (inclusiv medicamente care sa "anestezieze" durerile)?

4. In preajma apariției simptomelor, ati fost supus unei intervenții chirurgicale, inclusiv uneia stomatologice care sa fi necesitat o anestezie?

5. Va aduceți aminte dacă ati făcut ceva diferit inainte de apariția simptomelor si bănuiți sa aibă vreo legătură cu apariția acestora?

6. Cat de grave considerați dvs ca au fost simptomele pe care le-ati avut care v-au determinat sa credeți ca ati avut C-19 sau sa fi fost diagnosticat cu C-19?

7. Ați luat antivirale in perioada in care ați avut simptome? Ce antivirale?

8. Ați facut un test de anticorpi după ce au trecut simptomele? Este rezultatul lui pozitiv (atesta ca aveți anticorpi)?

#elenaradu #sondaj #covid19